Fazlamesai yorumlarına kolay erişim!

0
butch
Son zamanlarda yorumlar oldukça arttı. Bazı üyelerimizden yorumların takibinin zorlaştığı yönünde mesajlar geldi. Yapılan yorumların hızına yetişmek için sizlere iki link:
www.fazlamesai.net/istatistik, buradan siteye ait istatistikleri takip edebilir, yorum linkine tıklayarak da en son yapılan yorumları görebilirsiniz.
Buradan da en son yapılan yorumları takip edebilirsiniz.

Küçük bir not daha. Fazlamesai bu yaz başına doğru yeni bir yapılanma sürecine girecek. Bunu sizlerle birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Neler yapılabileceğini bir yerlere not alın, bu hafta sonu bununla ilgili detayları duyuracağız.

Görüşler

0
conan
Bu istatistik linki harika olmus ellerine saglik butch. Bi ricam olacak, istatistik linkini yukaridaki istatistikler basligiyla linklesen nasil olur? Bence super olur! :)
0
butch
işlem tamam
0
conan
supersin!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

trLFS açıldı... (Linux From Scratch)

Armish

LFS (Linux From Scratch) yani sıfırdan Linux adlı kendi Linux'unu kendin yap adlı projenin kitabının Türkçe ye çevirisi tamamlandı. Bu yeni projenin adı trLFS ve proje sayfası http://lfs.geleceklinux.org. . İlgilenenlere...

fazlamesai.net'e soralım: Python kaynakları... Nasıl?

conan

Fazlamesai.net okuyucularına danışayım. Python öğrenmek için seçtiğiniz yollar nelerdir? Bir iki kitap ya da web kaynağı verirseniz sevinirim.

Ayrıca başka bir merak ettiğim konu ise Python ile yapacağınız programlarda kullanacağınız kullanıcı grafik arabiriminizi nasıl seçiyorsunuz? Kriterleriniz nelerdir? pykde? pygtk? python-tk? Tavsiyeler?

Teşekkürler!

GPL Uygulamaları Windows'da paralı mı olsun?

sundance

Linux üstünde en sevilen IRC istemcilerinden biri X-Chat Windows için derlenmiş halini $20'a satmaya başladı.

Uzun süredir tartışmak istediğim bir konu.X-Chat bunun tek örneği de değil, bir çok yazılımcı "GNU/Linux üstünde ürünü geliştirirken, Linux camiasına da bir şeyler geri veriyor gibi hissediyoruz ve bu bize yetiyor. Fakat eğer bunu Windows altında kullanmak istiyorsanız para ödemek zorundasınız, ya da oturun kendiniz derleyin" diyor.

Merak ediyorum acaba FM okurları bu konuda ne düşünüyor?

Sonar Ekran Koruyucusu ile Ağınızı Dinleyin

FZ

Bu yazıyı okuyanların çoğu herhalde en az bir kez savaş filmi izlemiştir. Bu tür filmlerdeki radar, sonar, vs. ekipman ile düşman uçaklarını takip etme sahnelerini hatırlayacaksınızdır. Peki benzer bir tadı bilgisayar ağınızdaki ya da Internet'teki bilgisayarlar için yakalamak istemez misiniz? Şöyle bir nevi sonar ekranı olsa ama üzerinde uçak isimleri yerine ilgilendiğiniz bilgisayarların isimleri ya da adresleri, ağ uzaklıkları ile doğru orantılı olarak görünse falan ;-)

"İyi diyorsun güzel diyorsun ama nasıl yani?" diyenlere en güzel cevabı, değerli FM üyesi tongucyumruk arkadaşımız işte bu makalesi ile vermektedir. Okuyunuz, ufkunuz, vizyonunuz genişlesin :)

3. Nesil Windows Media

elrond

Microsoft, multimedia içeriklerine yeni bir boyut getirdiği yeni Windows Media teknolojisi "Corona" yı duyurdu.
Bu sefer olaya biraz server tarafından bakalım. (DivX' de son kullanıcı tarafından bakmıştık)

Windows 2000 server'da olan "Windows Media Services" daha gelişmiş olarak Windows.NET Server Beta 3 ya da Build 3604'te de mevcut bulunuyor. Beta sürümü için oldukça stabil bile sayılabilir. Tabiki BBC Live Windows.NET üzerine taşınmadı ve onbinlerce bağlantı denenmedi. O yüzden gerçekten stabil mi bilemem.