Fazlamesai.net TV : 16. Bölüm

0
butch
Her çarşamba akşamı 22:30'da Teknoloji Televizyonun'da canlı olarak yayınlanan programa çeşitli yöntemlerle katılabilirsiniz.

e-mail: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Jabber: fazlamesai@jabber.org
ICQ#: 213759500
MSN: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Forum:www.teknolojitelevizyonu.com/forum

Not: Konuşulmasını istediğiniz konu önerilerini bekliyoruz.

Görüşler

0
ErtugrulErata
Konu ne olursa olsun çok iyi bir program oluyor. Ben windows uygulama ve programlarına sistemine yaptığınız göndermelerden rahatsız olduğumu belitmek isterim.
Windowsta iyi uygulmaların varlığı yadsınmaz ama ben daha çok alternatif olacak uygulamaları tercih ediyorum. eğer illa win programlarından konuşulavcak ise bu neden opencd projesi olmasın?


0
GolgeHan
Linuxla hiç tanışmamış olanlar için canlı yayında bir linux kurulumu iyi olurdu hani işin kolaylığını ispatlamak açısından. Birde Blender ,i Muse , Rosegarden , Heroine Virtual , Hydrogen gibi ve şimdi aklıma gelmeyen birçok çarpıcı multimedya yazılımları tanıtsanız insanlara. Linuxta mükemmel alternatiflerin olduğunu gösterseniz . Mesela bugün biraz Dynebolic LiveCD den bahsetseniz :-)
0
GolgeHan
Solda oturan beyefendinin sesini pek duyamıyorum :-) Duysamda anlayamıyorum. Tane tane ve yüksek sesle lütfen. Emre bey ise aynı konsolda yazıyormuş gibi hızlı hızlı makinalı tüfek gibi konuşuyor . Heyecandan olsa gerek. Cümlelerinin çoğunu kaçırıyorum. Bazan hep birden konuşuyorsunuz pek birşey anlayamıyorum. Biri sözünü bitirmeden öbürü araya giriyor konu dağılıyor diğer adam kendini toparlamaya çalışırken zorlanıyor filan. Kusura bakmayın dost acı söyler :p. Ama program gerçekten çok güzel. Şu TV programcılığı acemiliğinizi bir an önce atlatsanız..
0
sefalet

çok fazla tartışılıyor artık polemik haline dönüştü, linux'un güvenlik zaafları ve güvenlik artılarını ele alırsanız sevinirim.
0
vizyoner
Merhaba;
bazen başlangıcı kaçırıyorum ve konuları kaçırıyorum. Bu herhangi bir zamanda da olabilir.
Mümkünse;
kumanda masası o günü konuları veya konuşmacıların söylediklerini kavramsal anlamda alt yazı ile ekranda tutabilirler mi ?
Böylece içerik de zenginleşir, ekran içeriği..
0
simor
Konu çok kısa geçti o yüzden yazamadım canlı yayında.
Hani şu progranlama dilleri konusu..

Sundance c/c++ tan nefret ediyorum deyince sorma ihtiyacı hissettim aslında.
Bu dillerden kaçan veya nefret eden çok fazla insan var çevremde. Sebebi zor (insandan insana değişir tabi) olması mı? Yoksa bir uygulamanın veya pratikte işe yarayacak bir yazılımın ortaya çıkması için gereksiz ayrıntılar falan mı var? c/c++ daha çok işletim sistemleri ile uğraşanların dilimidir?

Ben ego tatmini için diyeyim bu yaştan sonra c/c++ öğrenmeye başladım. Korkunç zevk alıyorum bu hobiden. Tabi benim profesyonel bir kaygım yok. Fakat yukarda dediğim gibi pratikte işe yarayacak bir uygulama-cıklar yazmaya başlayıp hedefe ulaşma amaçlı düşününce yanlış yoldamıyım acaba diye sormak istiyorum size. Sonuçta hep den hep dene nereye kadar bişeyler de koymak lazım diimi ortaya :).

İşin beni yoran esas yanı ise kendime ve amaçlarıma uygun derleyici-leri bulmam ve naçizane test etmem ve karar vermem 9 ay gibi bir zaman aldı. Linuxta problem yok fakat win de eclipsle bir süre vakit kaybettikten sonra mingw-cygwin ve bunları destkleyen devc++ ta karar kıldım. Doğrudur yanlıştır benim sorunum tabi ama Vc++ a hiç bulaşmak istemedim. Borland ise opengl öğrenirken uyumluluk açısından beni mutlu ediyor sağdan soldan bulduğum kodlar için.

Bu işin doğrusu yoktur belki hobi amaçlı yaklaştığım için ama nedir acaba c/c++ için bu yaklaşımların sebebi. Bu işlerde uzman arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim. Sonuçta dediğim gibi 35 yaşından sonra programcı olmak veya ben c/c++ yazıyorum diye hava atmak gibi bi niyetim yok. Sadece kod yazıp işime yarıyacak birşeyler üretmek istiyorum platformdan belli bir düzeyde bağımsız olarak.

teşekkürler.

0
mentat
aslında bu konuyu burada değil de forumda açsanız, ya da fazlamesaiye sorduk tipinde yeni bir site başlığı önerseniz belki daha hoş olurdu. neyse..

yıllardır c++ ile debelenip (profesyonel anlamda) hala şu saatte kodda böcük ayıklamaktayken şu cevabı vereyim hemen;

hobi amaçlı başlıyorsanız bu işe, ve nihai hedefiniz c++ "guru"su olmaksa, hiç bilmediğim dillerden java ve python'u (buradaki reklamlardan etkilendim evet python konusunda) öneririm başlangıç için. gerçi bir süredir zaten c++ ile uğraşmaktaysanız devam da edebilirsiniz tabi. sundance'in niye nefret ettiğini bilmiyorum (programı gene kaçırdım) ama ben şahsen belki mazoşistçe de olsa biraz zevk alıyorum c++'da yazmaktan. başlarda bazı kavramları anlamak ya da kullanmak zorlu olsa da (ki bazı işler için bu kavramlar tamamen gereksiz olduğundan başka dillerde yazmak daha anlamlı olabilir bazen) olan bitene hakim olmaya başladıkça dilin size verdiği olanaklarla gayet sağlam işler çıkarmak mümkün.

belki daha somut birkaç örnek vermek gerekir ama hakkaten aklıma gelmiyor şu anda. birkaç not düşeyim hemen naçizane tavsiye niteliğinde..

- Borland'da babam ceo olsa bulaşmam ürünlerine, aman. OpenGL uyumluluk meselesini de hiç anlamadım. nefis gcc ile devam edin.

- tanışmadıysanız henüz, arabirim işleri için wxWidgets (benim favorim) gtk, qt (win'de lisansı ücretli) kütüphanelerle tanışın. platform bağımsızlığına ilaç babında..

- c/c++ demişsiniz hep, c ve c++ birbirinden çok çok farklı iki dildir. birini tercih edin ve diğerine bulaşmayın, birbirine karıştırmayın.

- c++ yoluundan giderseniz, ilk iş stl öğrenin.

kolay gelsin..
0
simor
Opengl uyumluluk derken denemek için bulduğum kodları derlerken problem çıkmıyor. Opengl kütüphaneleri diğerlerinden daha zengin anlamında söyledim.

Stl için sgi'a baktım ama heralde şu anki bilgi seviyem onu anlamama yetmedi. Neden onu önce öğrenmem gerekiyor onu hiç anlamadım tabi bu durumda.

Cevaplarınız için teşekkürler.
0
mentat
opengl tüm derleyicilerde ve platformlarda sorunsuz çalışır ve derleyiciyi yazanların bunda bir etkisi yoktur. temiz bir kütüphane yani.

stl konusundaysa, sgi genelde en çok bilinen dokumantasyonu olan site olduğundan sanırım google'da falan da ilk çıkan sonuç. ancak stl, c++ dilinin standardının içinde olan, bu yüzden de her derleyiciyle standart olarak gelmek zorunda olan bir kütüphane, yani bir nevi dilin ta kendisi, platformdan bağımsız vs. farklı stl kütüphanelerini kullanmak mümkün, ancak hepsinde standart aynı fonksiyon isimleri falan. genelde temel veri yapıları (vector, list, map, queue, deque vs), algoritmalar gibi küçük büyük her yazılımda kullanılması gereken şeylerle dolu ve performans da tamamen iyi, optimize. benim favori online dokumantasyonum roguewave'inki.

aslında stl (ve boost) bence yazının başındaki tartışmaya, yani insanların c++'dan nefret etmelerini bir nebze azaltıp daha kullanışlı bir dil olmasına yarayan en önemli aletler.
0
simor
Hmm evet boostu indirmiştim makineye. Anladım şimdi. Bende stl sgi da çıkınca ne alaka dedim önce c++ örenmek için. Başka yerede bakmadım tabi tembellikten :)

Opengl için derleyicilerin etkisi olmadığı açikar ama ben işi bilmediğim için sağdan soldan hazır kodlar bulup derleyip neyin nasıl çalıştığını örenmeye çalışmıştım fakat mesela mingw içeren devc++ şimdi hatırlayamadığım bir header ı bulamadığını söylemişti bu kodlardan bir çoğunda. Sonradan araştırdım ve o opengl kütüphanesinin artık kullanılmadığını örendim. Neyse borland ın içinde vardı ve patır kütür derledi. Tabi işi bilsem beni etkilemeyecek belki ama cahillik kötü şey tabi :))

Bilgiler için çok teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net TV: FZ ile canlı yayında!

sundance

Fazlamesai.net programının dördüncü bölümü bu akşam 22:30'da canlı olarak Teknoloji Televizyonu'nda yayınlanacak.

Programa konuk olan, Fazlamesai editörlerinden Emre Sevinç (FZ) ile, bilgisayar, matematik, felsefe, Internet ve daha birçok konuda sohbet edeceğiz.

Sorularınız ve merak ettikleriniz için fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com adresine e-mail atabilir, ya da ICQ ve MSN vasıtasıyla anında bizlere ulaşabilirsiniz:
ICQ#:213759500
MSN:fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
TeknolojiTV'nin yayınına kablodan ya da uydudan ulaşmak için gerekli bilgiler ise şu adreste

Fazlamesai.net TV : 44. Bölüm

butch

Teknoloji Televizyonu'nda her Perşembe akşamı 21:30'da canlı olarak yayınlanan Fazlamesai.net programında görüşmek üzere.

Bu hafta da yine sizden gelecek canlı geribeslemelerin de katkısı ile dolu dolu bir program yapacağız. Programı Internet üzerinden de izlemeniz mümkün.

İletişim kurmak isteyenler için adreslerimiz:

Fazlamesai.net TV: Erkan Tekman'la sohbet

butch

Bundan böyle Çarşamba akşamları 22:30'da Teknoloji Televizyonu'ndan canlı yayınlanacak programın bu haftaki konuğu Ulusal Dağıtım Proje Yöneticisi Erkan Tekman. Gün içinde ya da program sırasında bu habere yapacağınız yorumlarla yapacağımız sohbetin ve programın içeriğini yönlendirebilirsiniz.

Fazlamesai.net TV : 41. Bölüm

butch

Teknoloji Televizyonu'nda her Perşembe akşamı 21:30'da canlı olarak yayınlanan Fazlamesai.net programında görüşmek üzere.

Bu hafta da yine sizden gelecek canlı geribeslemelerin de katkısı ile dolu dolu bir program yapacağız. Programı Internet üzerinden de izlemeniz mümkün.

İletişim kurmak isteyenler için adreslerimiz:

Fazlamesai.net TV : 6. Bölüm. Az sonra

butch

Tüm hazırlıklar tamam. Az sonra Teknoloji Televizyonu'na doğru yola çıkıyoruz. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

e-mail: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Jabber: fazlamesai@jabber.org
ICQ#: 213759500
MSN: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com

Not: Söz veriyoruz bu sefer FZ aramızda olacak :)