Fazlamesai.net TV : 11. Bölüm

0
butch
Her çarşamba akşamı 22:30'da Teknoloji Televizyonun'da yayınlanan programa çeşitli yöntemlerle katılabilirsiniz.

e-mail: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Jabber: fazlamesai@jabber.org
ICQ#: 213759500
MSN: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Forum: www.teknolojitelevizyonu.com/forum

Görüşler

0
tongucyumruk
Ne yazık ki programın en heyecanlı kısmını (Paul Graham hakkında olan) kaçırdım. Umarım bir yerlerden indirilebiliyordur.

Gelecek bölümde umarım BM'nin de katıldığı bir Lisp vs. C, hatta vi/vim vs. Emacs tartışması yaşanır da şöyle televizyonlarımız flame war ateşiyle kızarır.
0
Challenger
Tabi sen de jabber' dan "hayır Python" diye tutturur ortalığı kızıştırırsın. :)
0
bm
BM bu is icin dogru insan degil bence, cunku hem hem Lisp hem de C seviyor, hem isi aslinda kod yazmak degil. Lisp'e biraz daha ilgi olursa memlekete ciddi bir eski nesil Lispci getirip onu konustururuz (mesela KMP).

FZyle de konustuk bunu, eger vakit harcanacaksa ve fahri calisilacaksa TV dogru bir teknoloji degil bu isler icin. Eninde sonunda makul fiyatla hizli internet evlere girecek TC'de (mesela 30-40YTL/mbit-ay). Istanbul icinde yollarda vakit harcayacagimiza oturdugumuz yerden seyredilebilir dijital icerik hazirlamak daha verimli olabilir.

Bu arada emacs+slime kullanimini kapsamli bir animasyonla gostermeyi filan dusunuyorum ama daha bir iki ay yetisemeyacegim herhalde (tabi bunu yapanin ben olmam, veya Turk olmasi sart degil, bu arada birisi yaparsa bunu harika olur). Common Lisp ozelinde neyin merak edildigini (macrolarin iyi anlasilmadigini bloglardan anladim mesela) bilirsem belki ona gore birseyler de hazirlamaya calisirim.
0
lifesdkver0_1
podcasting [en.wikipedia.org] düşünür müydünüz?
0
bm
Benim aklimdaki bilgi paylasimi icin podcast olsun veya torrentle yahut diger P2P metodlarla dagitma olsun pek birsey farketmiyor. Guncel tartisma vs. icin podcast daha uygun olabilir tabi ama o kadar onemli degil. Ana maksat alternatif ve ucuz kanallardan icerigi insanlara _kendi istedikleri zaman ve sartlarda_ okumalari/dinlemeleri/seyretmeleri icin ulastirmak. 256k ADSL olsa bile bu su anda kolay degil, ama kolay olan hizlara varilacak 1-2 sene icinde herhalde.

Ticari amacli islerde bu nimet tam kullanilamiyor cunku icerigi korumak gibi kaygilar var, FM'deki gurup baglaminda boyle bir kaygi yok -- ne bilip de soylemek istiyorsak sayisal hale getirip buyrun sebil ettik diye dagitmak istiyoruz.
0
darkhunter
Benim biraz kişisel bir isteğim var: fazlamesai.net sayfasında yayınlanan haber, makele vb materyalleri yorumlamakla birlikte biraz da "dışarıdan" konuları irdeleyin lütfen.

Ben haftanın hemen hemen her günü bu siteyi ve forumu ziyaret ediyorum. Haberleri, makaleleri takip ediyorum ve kendimce yorumluyorum. Eminim benim gibi bir sürü "okuyucu" farklı şeyler "izlemek"ten hoşnut olacaktır.
0
crematorium
Program cok basarili, ozellikle dun geceki bolumde FZ'nin uzerinde durdugu "J2EE mi yoksa .NET mi?" konusu hayli ilgimi cekti dogrusu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net TV : Mustafa Akgül ile Sohbet

butch

Bu hafta canlı yayın konuğumuz Linux Kullanıcıları Derneği Başkanı Mustafa Akgül. Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005 için İstanbul'a gelecek Akgül ile son günlerde yaşanan sıcak gelişmeler, dernek çalışmaları ve sizin sorularınız üzerine sohbet edeceğiz.

Sorular için
e-mail: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Jabber: fazlamesai@jabber.org
ICQ#: 213759500
MSN: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com

Not: FZ de aramızda olacak :)

Not 2: Olamayacak (bkz. yorumlar).

FM: Yayındayız... Televizyonlarınızı ayarlayın!

FZ

fazlamesai.net artık televizyonda da karşınıza çıkacak. Her Çarşamba gecesi, saat 22:30'dan itibaren, Technology Channel'da FM camiası, son gelişmeler, yazılım, teknoloji, açık kaynak, özgür yazılım etkinlikleri, programlama, donanım, geek & nerd kültürü ve daha pek çok konu üzerinde dolu dolu bir program izlemek istiyorsanız koltuğunuza kurulun ve kemerlerinizi bağlayın. Usta pilotlar, kurucu FM editörleri sundance ve butch sizi bilgisayar dünyasında sıradışı bir yolculuğa çıkaracak. ;-)
Hergün akşam 7'den itibaren KabloTV'den yayın yapan Teknology Channel'ın kablo ve uydu ayarlarını ana sayfalarından öğrenebilirsiniz.

Fazlamesai.net TV : 38. Bölüm

butch

Teknoloji Televizyonu'nda her Perşembe akşamı 21:30'da canlı olarak yayınlanan Fazlamesai.net programında görüşmek üzere.

Bu hafta da yine sizden gelecek canlı geribeslemelerin de katkısı ile dolu dolu bir program yapacağız. Programı Internet üzerinden de izlemeniz mümkün.

İletişim kurmak isteyenler için adreslerimiz:

Fazlamesai.net TV : 29. Bölüm

butch

Teknoloji Televizyonu'nda her Çarşamba akşamı 21:30'da canlı olarak yayınlanan Fazlamesai programında buluşmak üzere. Bu hafta da yine sizden gelecek canlı geribeslemelerin de katkısı ile dolu dolu bir program yapacağız. Programı Internet üzerinden de izlemeniz mümkün.

İletişim kurmak isteyenler için adreslerimiz:

Fazlamesai.net TV : 18. Bölüm

vst

Her çarşamba akşamı saat 21:30'da Teknoloji Televizyonun'da canlı olarak yayınlanan programa çeşitli yöntemlerle katılabilirsiniz.

e-mail: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Jabber: fazlamesai@jabber.org
ICQ#: 213759500
MSN: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Forum: www.teknolojitelevizyonu.com/forum


Not: Program saati 17. Bölümden itibaren saat 21:30'a alınmıştır.