BSA Rezil Oldu

0
FZ
Kısa bir süre önce Almanya'daki Muenster Üniversitesi, BSA tarafından kanun dışı MS Office dağıtımı yapmaktan ötürü suçlandı. Üniversitenin FTP sunucusunda OpenOffice.org dosyaları vardı ve BSA'nın ortalığa saldığı "script" içinde "Office" sözcüğü geçen herhangi bir site gördü mü alarm veriyordu. Üniversite yöneticileri tarafından uyarılan BSA, yanlış anlama için özür diledi.

Editörün Notu: Yapay zekâ, doğal aptallıktan iyidir.

İlgili Yazılar

turkforge.org

anonim

Türkiye'de geliştirilen uygulamaların duyurulabileceği veya bu uygulamaların ortak bir yerde toplandığı bir yer yoktu. Ta ki FM okurlarından "delipenguen" bunun farkına varana kadar. Kendi uğraşları ve gForge birleşince ortaya turkforge.org çıktı.

Projelerde aranan iki özellik var. Proje Türkçe olacak veya en azından Türkçe dil seçeneği olacak ve özgür bir lisansa sahip olacak.

Yüz yıllık problem çözüldü

sametc

Rus bilimadamı Grigori Perelman yüzyıldır çözülemeyen “Poincaré Conjecture” problemini çözdüğünü iddia etti. St. Petersburg’da bulunan Rus Bilimler Akademisi Steklov Matematik Enstitüsü profesörlerinden, Dr. Grigori Perelman, matematik tarihinin “Poincaré Conjecture” olarak bilinen problemini çözdüğünü söyledi. Problemin kanıtının onaylanması belki de aylar alacak, ancak kanıtın onaylanmasıyla matematik dünyasını yüzyıldır meşgul eden 3-boyutlu nesneler üzerine Poincaré yargısı kanıtlanmış olacak.

AMD UMC ile yeni bir fabrika konusunda anlaştı

conan

AMD dünyanın ikinci büyük chip fabrikasını elinde bulunduran UMC şirketi ile Singapur'da bir fabrika açmak konusunda anlaştı. 2005'in ortalarında açılması beklenen fabrika ile AMD önemli bir sorunu olan üretim konusunda yeni bir atağa geçti. Şu anda AMD 2, Intel ise 13 fabrikaya sahip. AMD CEOsu Jarry Sanders'in yaptığı açıklama da komiğime gitti: "Real men have fabs."

LiMo nedir?

anonim

LiMo yeni bir gruplaşma. Çeşitli telefon şirketleri bir araya gelerek Linux Mobile Edition için standart bir işletim sistemi geliştirdiler. Sonuçlar çok olumlu. İspanya'daki fuarda 15'ten fazla yeni telefon beğeniye sunuldu.

belgeler.org neden durdu?

FZ

GNU/Linux ve Türkçe belgeler, çeviriler dendi mi akla gelen en önemli ve değerli oluşumlardan biri olan, bünyesinde pek çok önemli belgeyi düzgün biçimlendirilmiş halde barındıran, paket olarak sunan ve pek çok standart GNU projesi programının çevirisini yapmış olan belgeler.org sitesi artık hizmet vermiyor ve şöyle bir bilgi notu ile karşılaşıyoruz:

"Belgeler.org, Linux camiasından kişilerin editörüne yaptığı mahkeme tehditleri sebebi ile Linux camiasına yapmaya çalıştığı hizmeti belirsiz bir süre durdurmuştur."