Brood War 1.08 Çok Şey Değiştirecek

0
sundance
Hala sabahlara kadar Starcraft`mı oynuyorsunuz ? `Aradan bir on yıl daha geçse bile bu oyun eskimez`diyenlerden misiniz ?

O zaman sıkı durun BroodWar 1.08 patch geliyor
Hem de inanılmaz özelliklerle... Daha sonra izlenebilen oyun kayıtları, oyun sırasında sesli chat ve daha birsürü şey
BroodWar 1.08

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce Blizzard 1.08 patchini çıkartacağını açıklamıştı. Bu arada Diablo II çıktı, onun 5 tane patchi çıktı fakat hiçbir haber yoktu 1.08'den
Ta ki geçenlerde bir BattleNet oyuncusu, tesadüf eseri, normalde olmayan bir BattleNet serverına girene kadar. Sözkonusu serverda BroodWar 1.08'in betası denenmekteydi. Bir anda server Starcraft`çıların akınına uğradı tabi ki. Beta Patch alındı ve Internet üzerinde dağıtılmaya başlandı.

Peki ne gibi yenilikler var bu patch de ?
Herşeyden önce bu bir patchden çok başlı başına bir modifikasyon. Zira özellikler, standart denge ayarlarından çok farklı

Herşeyden önce oyunları artık replay edebileceğiz!!! Bu gerçekten inanılmaz bir özellik. Düşünsenize, oynanmış bir oyunu, tekrar tekrar oynayıp nerede hata yaptığınızı bulabileceksiniz. Hem de replay dosyaları yaklaşık 200-300K uzunluğunda, efsane oyunlarınızı arşivleyebileceğiniz gibi :))

Bir başka çarpıcı yenilik de Direct X tabanlı olarak oyunu içi VoiceChat. Öyle ki 33,600 modem hattı üzerinden bile yeteri kadar iyi bir ses kalitesi elde etmek mümkün. Düşünsenize, karşılıklı konuşarak oynanan bir Team Melee.

Başka bir değişiklik ise oyun tarzı olarak Top vs Bottom denen yeni bir tarz. Buna göre iki takım oluşturuluyor oyuna girmeden önce, ve oyuna girildiği anda takım oyuncularının hiçbir ekstra ayar yapmaları gerekmiyor. İşin ilginç yanı artık bilgisayar oyuncuları da sizin takımınızın üyesi olabiliyorlar.

Böyle fantastik yenilikler bir yana, oyunun dengesinde bir değişiklik var mı ? diye merak edenleri duyuyor gibi oluyorum.

Açıkcası bissürü değişiklik var ama bunlara `Denge`ye yönelik değişiklikler demeye dilim varmıyor.

Bir kere 1.04'ten itibaren her adımda biraz daha güçlendirilen Terran`lar bu sefer acaip güçlenmişler.

Protoss ve özellikle Zerg`ler resmen darbe yemişler. Zaten Terran oynamak daha rahatken, bütün ırkların rushları engellenmişken, hala Marine rush yapılabiliyor (hem de hemşirelerle güçlendirilmiş halde) Scince Veasel hem protos`a hem zerg`e zarar verebiliyor, 8 kişilik bir oyunda kime nükleer atıldığını anlamak neredeyse imkansız. Bütün bunlara rağmen Zerg`ler ve Protoss`lar zayıflatılıyor.

Herneyse, bekleyelim ve görelim acaba nasıl olacak bu yeni patch. Tahmini çıkış tarihi Şubat sonu.
BroodWar 1.08

İlgili Yazılar

King

elendil

Kahvehane kültürü olanlar bilirler, kahvehaneler sadece çay içilen, hatun ve futbol muhabbeti yapılan, hesabına kağıt oyunları oynanan yerler değildir.

Go GNU Go: Hikarunix

sefalet

Hikarunix, GNU Genel Kamu Lisansı (GNU General Public License) ile sunulan CD'den çalışan bir Linux sürümüdür.Temel sistemi DamnSmallLinux (DSL) tasarısından almaktadır. DSL, bir usb belleğe sığacak (yaklaşık 50mb) GNU/linux sürümüdür. DSL'in temel bileşenleri de Knoppix dağıtımından elde edilmiştir.

Türk Malı Yeni Bir Oyun

anonim

Lanetin Hikayesi adlı yerli bir oyun birkaç gün içinde piyasaya çıkıyor. Dinç İnteraktif'in desteği ile İdris Çelik'in hazırladığı tamamen Türkçe olan 3 boyutlu aksiyon oyunu "Lanet'in Hikayesi" 4 Temmuz'da Alsan Elektronik tarafından piyasaya sunulacak.

RedAlert 2 de nasıl sınırsız savaşçımız olur?

anonim

Red Alert 2'de eğer Rusya'yı veya Komünist tarafı seçmiş iseniz, 1 adet Cloning Vat yaptıktan sonra Barrack'ın etrafını komple duvarla çevirin, böyle yapmış olduğunuz her adam Barrack içinde kalacak ve çıkamayacak, çıkamadığı için de paranız harcanmamış olacak, fakat Cloning VAT olduğu için yapmaya çalıştığınız ve Barrack içinde kalan adamlarınızın birer klonu Cloning VAT'dan çıkacaktır. Bol şans...

SDL İçin Türkçe Döküman

Ragnor

Sitede daha önce de adı geçen SDL hakkında türkçe detaylı bir döküman hazırladım. İlgilenenler metin dosyası halinde olan versiyonunu buradan ve html formatında olan versiyonuna da buradan ulaşabilirler.

Not: HTML versiyonu için bu siteninde üyesi olan deniz'e (oyunyapimi.org'un kurucusudur kendisi) teşekkür ederim. Sağol deniz :).