Brood War 1.08 Çok Şey Değiştirecek

0
sundance
Hala sabahlara kadar Starcraft`mı oynuyorsunuz ? `Aradan bir on yıl daha geçse bile bu oyun eskimez`diyenlerden misiniz ?

O zaman sıkı durun BroodWar 1.08 patch geliyor
Hem de inanılmaz özelliklerle... Daha sonra izlenebilen oyun kayıtları, oyun sırasında sesli chat ve daha birsürü şey
BroodWar 1.08

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce Blizzard 1.08 patchini çıkartacağını açıklamıştı. Bu arada Diablo II çıktı, onun 5 tane patchi çıktı fakat hiçbir haber yoktu 1.08'den
Ta ki geçenlerde bir BattleNet oyuncusu, tesadüf eseri, normalde olmayan bir BattleNet serverına girene kadar. Sözkonusu serverda BroodWar 1.08'in betası denenmekteydi. Bir anda server Starcraft`çıların akınına uğradı tabi ki. Beta Patch alındı ve Internet üzerinde dağıtılmaya başlandı.

Peki ne gibi yenilikler var bu patch de ?
Herşeyden önce bu bir patchden çok başlı başına bir modifikasyon. Zira özellikler, standart denge ayarlarından çok farklı

Herşeyden önce oyunları artık replay edebileceğiz!!! Bu gerçekten inanılmaz bir özellik. Düşünsenize, oynanmış bir oyunu, tekrar tekrar oynayıp nerede hata yaptığınızı bulabileceksiniz. Hem de replay dosyaları yaklaşık 200-300K uzunluğunda, efsane oyunlarınızı arşivleyebileceğiniz gibi :))

Bir başka çarpıcı yenilik de Direct X tabanlı olarak oyunu içi VoiceChat. Öyle ki 33,600 modem hattı üzerinden bile yeteri kadar iyi bir ses kalitesi elde etmek mümkün. Düşünsenize, karşılıklı konuşarak oynanan bir Team Melee.

Başka bir değişiklik ise oyun tarzı olarak Top vs Bottom denen yeni bir tarz. Buna göre iki takım oluşturuluyor oyuna girmeden önce, ve oyuna girildiği anda takım oyuncularının hiçbir ekstra ayar yapmaları gerekmiyor. İşin ilginç yanı artık bilgisayar oyuncuları da sizin takımınızın üyesi olabiliyorlar.

Böyle fantastik yenilikler bir yana, oyunun dengesinde bir değişiklik var mı ? diye merak edenleri duyuyor gibi oluyorum.

Açıkcası bissürü değişiklik var ama bunlara `Denge`ye yönelik değişiklikler demeye dilim varmıyor.

Bir kere 1.04'ten itibaren her adımda biraz daha güçlendirilen Terran`lar bu sefer acaip güçlenmişler.

Protoss ve özellikle Zerg`ler resmen darbe yemişler. Zaten Terran oynamak daha rahatken, bütün ırkların rushları engellenmişken, hala Marine rush yapılabiliyor (hem de hemşirelerle güçlendirilmiş halde) Scince Veasel hem protos`a hem zerg`e zarar verebiliyor, 8 kişilik bir oyunda kime nükleer atıldığını anlamak neredeyse imkansız. Bütün bunlara rağmen Zerg`ler ve Protoss`lar zayıflatılıyor.

Herneyse, bekleyelim ve görelim acaba nasıl olacak bu yeni patch. Tahmini çıkış tarihi Şubat sonu.
BroodWar 1.08

İlgili Yazılar

Diablo III Resmen Duyuruldu!

darkBLACK

Blizzard, geçtiğimiz aylarda belki de bilgisayar oyunları tarihinin gelmiş geçmiş en çok beklenen iki oyunundan biri olan Starcraft II 'yi duyurmuştu.

Şimdi de yıllardır beklenen, Diablo nun III. oyunu sonunda blizzard tarafından resmen duyuruldu! Diablo III

Eski Amiga oyunları...

sundance

Hani vardı ya, bizlerin ilk Amiga oyunu diye öğrendiğimiz, daha sonra Mame çıkınca, konsol efsaneleri olduğunu duyduğumuz inanılmaz keyifli oyunlar. Rainbow Islands, Bubble Bobble, Gods vs.

İşte Linux`da güzel oyun yok diyenler için, 20 kanallı mükemmel müziği, 50 levelı, iki kişilik de oynanabilen modu, inanılmaz hoş grafikleri, bağımlılık yaratan oynayışı ile Frozen-Bubble Söyleyecek başka bir şey yok, eski güzel günler geri geldi. apt-get install frozen-bubble :p

Blizzard ve Activision Birleşiyor

anonim

Oyun dünyasının iki dev firması Blizzard ve Activision birleşiyor [en][tr].

Dünyada oyun piyasası bu kadar hareketlenmişken, Türkiye'de de yeni oluşumları görmek dileği ile.

Penguen, hem de yüzlerce

butch

Lemmings´i bilenler bilir. Bir zamanların vazgeçilmez oyunlarından biri. Çıktıktan sonra hem sürükleyiciliği, hemde karakterlerinin şirinliği birçok oyun yazarının ilham kaynağı oldu. Şimdi ise sıra tabi ki Linuxçularda ve haliyle kahramanlarımız penguenler.

Eski dostlar Donkey Kong ve Mario Bros!

larweda

Belirli bir yaşın üzerindekiler bilir, eskiden (daha PC`lerden önceki Amiga`dan önceki Commodore 64`,den önceki Spectrum ZX`den önceki Amstrad`dan önceki Atari XL`den de önce) bilgisayar namına görebildiğimiz şeyler Nintendo`nun ve Casio`nun Game&Watch`ları (O zaman Türkiyeye sadece bu markalar geliyomuş demek ki, bi de Tomy vardı ama onu sadece annesi babası yurtdışına gidenlerin olurdu) idi. Bu bahsettiklerim, bugünün palm`ları vs`leri boyutunda sadece oyun için tasarlanmış, LCD ekranlı cebe sığan basit oyun makineleriydi. Bugün oynadığımız birçok Arcade, Shoot-em-up tarzı oyunların tamamının babaları da bu oyunlardı. Şimdi bu aletlerin PC için simülatörleri var, hem de ööle dandik simülasyonlar değil, bire bir aynı görüntüye sahip ufak programcıklar bunlar. Sesleri bile inanılmaz basit olmuş, inanılmaz nostalji oldum, hayatımın birkaç senesi birden buram buram gözümün önüne geldi, eğer neden bahsettiğim hakkında ufak da olsa bir fikriniz varsa, mutlaka ama mutlaka bi göz atın, hatta psikopata bağlayın: madrigal.retrogames.com
Ne günlerdi beee..