Bilişim sektöründe tırpan

0
sundance
Bilişim sektöründe işten çıkartılan çıkartılana. Krizde olduğunu duymaktan gına gelen ülkemiz bir yana, Internet`in devleri sayılan Yahoo ve Amazon gibi firmalar bile binlerle ifade edilen sayılarda çalışanı işten çıkartıyorlar.

İxir, Rumeli Net, E-kolay gibi güzide :) servis sağlayıcılarımızın yaptığı kıyımlar ise zaten herkesin malumu.

Sadece merak ediyorum, $300-$500 maaş alan ve kendisine söylenenleri yapan binlerce çalışanlar yerine, $5000-$10000 aralığında maaş alıp, direkt olarak ölü projeleri kovalayan onlarca yönetici işten çıkartılsa daha iyi tasarruf yapılmış olmaz mı ?

İlgili Yazılar

Bir Veri Madenciliği Çalışması: Türkiye Ekonomik Stabilite Endeksi

FZ

Türkiye Ekonomik Stabilite Endeksi (TESE) Türkiye'de çıkabilecek bir ekonomik krizi 6-7 ay önceden tahmin edebilen bileşik öncü göstergenin adıdır. TESE, yapay zeka ve veri madenciliği yöntemleri kullanılarak tarafımızdan geliştirilmiştir. TESE'nin en önemli özelliği Türkiye'nin öndegelen makroekonomik değerlerine bakıp ekonomik stabiliteyi tek bir rakamla göstermesidir. Bu rakamın sıfırın altına düşmesi, eğer ekonomimizde ciddi yapısal değişiklikler yapılmazsa, Türkiye'de 6-7 ay içinde bir kriz meydana gelebilecegi anlamına gelir.

Güzel Siteler - 1: ideefixe

sundance

Internet rezaletlerinin yaşandığı günümüzde dipten ve derinden gidip çok makul altyapılarla güzel işler yapabilenler de var.

www.ideefixe.com işte bunlardan bir tanesi.

Üye olmaktan, sipariş vermeye, kitap yorumları okumaktan, sipariş takibine kadar dört dörtlük bu siteden ilk alışveriş paketim bugün elime ulaştı...

Dilbert´in maaş teoremi

omniheurist

Dilbert'in maaş teoremi hiçbir zaman mühendislerin ve bilim adamlarının yöneticiler ve satış elemanları kadar kazanamayacağını ifade eder.
Bu teorem artık şu iki postulata dayanan ispatla desteklenebilir:

Postulat 1: Bilgi güçtür.
Postulat 2: Zaman paradır. Diğer bir deyişle vakit nakittir.

Sosyal Network Sitesi: 2.000.000.000$

FZ

CNN'in haberine göre MySpace'in en ciddi rakiplerinden Facebook, 2006'daki inanılmaz büyümesinin ardından bir süredir Yahoo'yla görüşüyor. Mart ayında yapılan 750 milyon $lık teklifi reddeden şirket, 2 milyar $ hedeflediğini belirtmiş. Yazıya göre Facebook 1 milyar $ karşılığında Yahoo'ya satılabilir.

Yahoo yine zararda, çalışanların %12`sine yol gözüktü. Çare pornoda

sidar

Yahoo ilk çeyreği yine zararla kapatarak güç kaybetmeye devam ettiğini gösterdi. Geçtiğimiz dönemlerde uluslarası bir çok ülke müdürüne kapıyı göstermek zorunda kalan Yahoo, bu çeyrekte tekrar zarar etmesinden dolayi çalışanlarının %12`sine yol göstereceğini açıkladı. Ayrıca uluslararası operasyonlar müdürünün de haziranda işi bırakacağı belirtildi. Zaten geçtiğimiz ay CEO Timothy Koogle da başarılı bir yeni CEO bulunduğu an istifa edeceğini açıklamıştı. Yeni gelir kaynakları yaratmak için araştırmalarını sürdüren Yahoo ekibi ise çareyi pornoda buldu. Her parmak atanın bala bulandığı porno sektörüne giren Yahoo, artık web sitesinden hard-porno videoları ve DVD`leri satacak.

Benim yorumum: Turk internet yatirimlari durma noktasina geldi ama belli ki bu sadece Türkiye'de olmuyor. Amazon'dan sonra Yahoo da çalışanlarına yol göstermeye devam ediyor, acep internet de mi dibe vurmaya gidiyor? Nandotimes TechWeb Yahoo UK