Basitonline.com ve Basit 0.80 Beta

0
butch
Fazlamesai ekibinin bir çalışması olan Basit İçerik Yönetim Sisteminin yeni sürümü çıktı ve artık basitin yeni evi basitonline.com. Bir süredir tüm fazlamesai ekibi olarak üzerinde çalıştığımız bu sitenin temel amaçları şunlar:
Bundan böyle basit'le ilgili haberleri bu siteden takip edebileceksiniz, sadece bununla sınırlı değil elbette, basit'in de üyesi olduğu açık kod (Open Source) ailesiyle ilgi önemli haberleri de burada bulabileceksiniz.

Site aynı zamanda -başta basit olmak üzere- açık kodlu ürünler kullanarak (phpnuke,slashcode...) sitelerinizi oluşturabileceğiniz web alanı hizmeti veriyor. Hem de çok mantıklı koşullarla. Bu konuyla ilgili iletişim yollarını sitede bulabilirsiniz.

Sanırım bu kadar yeter. Basit'in yeni sürümü ve Basitonline.com'un hizmetleri hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret edebilirsiniz. Orada herşey daha detaylı olarak anlatılıyor. Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin...

Görüşler

0
kdizayn
dostum iyi güzelde script'i hiçbiryerde bulamıyoruz.
Bu nasıl hizmet anlayışı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

'basit' v076b içerik yönetim sistemi

larweda

Fazlamesai.net tayfasının bir ürünü olan `basit` içerik yönetim sistemi, ilk adam gibi sürümü olan 0.76b ile yayınlandı.

Detaylar için www.fazlamesai.net/basit/

Mutlaka göz atın, deneyin, yorum yapın, kullanın..

`basit´ v0.76d içerik yönetim sistemi

butch

Uzunca bir süredir üzerinde çalıştığımız basit'in büyük değişiklikler içerecek yeni sürümünün sizlere sunulmasına sadece birkaç hafta kaldı. 0.76d ise basit'in yeni çehresini size göstermeden önce 0.76 serisinin bilinen bütün hatalarından arındırılmış son hali. Daha önce basit'i kullananlara 0.76d versiyonuna geçmeleri tavsiye edilir. Bunun için sadece .php3 dosyalarını eskilerinin yerine koymaları yeterli olacaktır. Birkaç hafta sonra çıkacak olan yeni sürüme gelince; inanın çok şaşıracak ve memnun olacaksınız. Bayinizden ısrarla isteyiniz...

Basit ve Fazlamesai.net

sundance

Cumartesi günü 1. Türkiyede Linux ve Serbest Yazılım Konferansı kapsamında Fazlamesai ekibi olarak Ankara`da Basit içerik sistemi ve Fazlamesai hakkında küçük bir oturum gerçekleştireceğiz.

Daha çok Basit`in tanıtımı amaçlı olan bu toplantıda bizleri takip edenleri memnun edeceğini düşündüğümüz bir süprizimiz var (Ginger`dan daha etkileyici olacağını garanti ederim :). Öte yandan Yaklaşık bir yıl kadar önce başlattığımız Fazlamesai.net ve bizler, sizler hakkında küçük de bir sohbet yapmak istiyoruz. Umarım orada olursunuz...

Basit 1.1

butch

Basit'in yeni sürümü 1.1 yayında. Önceki sürümden bu zamana bilinen bütün hatalarından ayıklanan basit, önemli birkaç yeni özellik de içeriyor. Bunlardan bazıları:

- Blok sistemi tamamen değiştirildi, geliştirildi
- Site caching özelliği eklendi (Türkçesini bulamadım)
- Fransızca, Çekoslavakça, Almanca dil desteği eklendi.

Tüm değişiklikleri görmek için buraya.

Basit 1.0 RC1 pişti

butch

Bilenler bilir fazlamesai ekibinin ilgi alanlarının önemli bölümünü içerik yönetim sistemleri oluşturur. Hatta kendilerinin de böyle bir ürünü var. İsmi Basit. İşte bu Basit'in yeni bir sürümü çıkmış. Buyrun deneyin, bu arada basitonline.com'un yeni halini de bir gözden geçirin. Basit'te yeni neler mi var. Üyelik sistemi, yorum desteği, forum, içeriği hem statik hem de dinamik olarak sunma seçenekleri, yeni bir arama alt yapısı, tek html dosyasından oluşan yeni bir tema sistemi vs.
Belirtmekte yarar bu sürüm aslında 1.0 sürümünün bir habercisi. Ama yine de gayet sağlam. Deneyin görün, bir probleminiz veya talebiniz olursa burada ve orada tartışalım.