İlgili Yazılar

Elektrik ve Elektronikçiler için Türkçe Live CD: Boreas Linux

anonim

Elektrik ve Elektronik geliştiricileri için hazırlanan, doğrudan CDden çalışan, simülasyon, baskı devre ve şema çizimi, PIC programlama gibi konulardaki Linux yazılımlarının bulunduğu özel bir işletim sistemi Boreas Linux.

Boreas LINUX'un içerdiği elektrik/elektronik yazılımlarından birkaçı:

College Linux 2.3 İncelemesi

anonim

LinuxTurkey.org College Linux u masaüstü kullanımı açısından incelemiş:

College Linux 2.3 Darth Vader (evet sürüm ismi olarak Star Wars karakter isimleri kullanıyor, bir sonraki sürüm ise Obi Van adını taşıyor) aslen İsviçre'deki Robert Kenedy College öğrencileri ve genel olarak üniversite öğrenci popülasyonuna hitab eden bir dağıtım. Dağıtım Linux dünyasının en sert ve en Unixvari dağıtımı olan Slackware üzerine kurulmuş.

Linux 2.6´nın Harika Dünyası

FZ

Linux çekirdeği 1991 yılında Finlandiya´lı Linus Torvalds tarafından yüksek lisans projesi olarak başlatılmış, Minix benzeri bir işletimi sisteminin 80386 işlemcili PC´ler üzerinde çalışması hedeflenmişti. Linus´un bu proje için aklına gelen ilk isim Freax idi ve neyse ki bundan çok kısa sürede vazgeçti. Çekirdeğin ilk kararlı sürümü olan Linux 1.0, Mart 1994´te dünya kamuoyuna açık kodlu ve bedelsiz olarak sunuldu. O sırada resmen sadece i386 mimarisini ve tek işlemcili makinaları destekliyordu.

Sene 2003, yaklaşık 9 yıl sonra Linux 2.6 binlerce gönüllü ve çalışkan yazılım ve donanım uzmanının çabaları sonucunda yine kamuoyuna sunulmak üzere.

Mepis Linux İncelemesi

anonim

Hem CD´den çalışıp hem de HDD a kurulabilen Debian tabanlı masaüstüne yönelik bir sistem.

Mepis Linux aslen CD´den çalışan bir dağıtım. Ancak sistemi CD´den çalıştırdığınız zaman masaüstünde ki bir ikona tıklayarak KDE tabanlı bir program ile sistemi sabit diske kolayca aktarabiliyorsunuz.

GNU/Linux: Büyük ağların yönetimi için yeterli mi?

FZ

Debian GNU/Linux Türkçe kullanıcılar tartışma listesinde ilginç bir e-postaya denk geldim ve paylaşmak istedim. Uzun yıllardır hem GNU/Linux hem de MS Windows sistemlerle ugraştığını, halihazırda 60 sunucu ve 2000'e yakın istemcisi bulunan, 4 ülkeye ve Türkiye'de de 6 farklı yere dağılmış bir bilgisayar ağının danışmanı olduğunu belirten Muhlis Öztürk, GNU/Linux sistemlerle MS Windows sistemleri yönetilebilirlik açısından kıyaslarken bakın neler diyor (vurgular bana ait):