İlgili Yazılar

Slackware Türkiye Resmi Yansısı

experience

Slackware Linux Projesi Resmi Türkiye Yansısı hizmete girdi.Siteye buradan, yansıya da buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.slackware.com/getslack/list.php?country=Turkey

Skolelinux 1.0 Duyuruldu

anonim

MEB'in OkuLinux projesini duyduğumuz şu günlerde, Debian tarafından da desteklenen SkoleLinux 1.0 sürümüne ulaştı. Debian tabanlı dağıtım, 2002'de Norveç Özgür Yazılım Ödülünü de alan dağıtım, hükümet tarafından da destekleniyor.
Kaynak: Slashdot

Gazi Üniversitesi´nde olup da İTÜ ve Boğaziçi´nde olmayan!

sundance

Deniz ? Kesinlikle hayır. Güzel bir kampüs ? Boğaziçi daha iyi :)
Peki nedir Gazi Üniversitesinde olup da ITU ve Boğaziçinde olmayan ?

Internetten rahat rahat, adam gibi kaydolabilmek! Ne o şaşırdınız mı ? O zaman, siz son zamanlarda ITU ve Boğaziçinin muhteşem kayıt sayfalarına girip, web serverın boş bir anını bulamadığınızdan dolayı saçınızı başınızı yolmadınız.

Her yıl üç dört günlük süreye sıkıştırılan bu kayıt eziyeti, Internet üzerinde tamamen işkenceye dönmüş durumda. Geçe dörtte uyanıp kaydolmaya çalışanlar mı dersiniz, okulun laboratuvarlarına gidip ordan sisteme girmeye çalışanlar mı ?

Peki Sun'dı Oracle'dı hiçbir masraftan kaçınmayan bu üniversitelerin yapamadığı da Gazi'nin yapabildiği nedir ? Tabi ki GNU/Linux çözümü ;) geçici bir cluster...

Yılın Penguenleri Ödülleri için aday gösterme süreci başladı

dfisek

Linux Kullanıcılari Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödulleri'ni veriyor. Geçen yıl olduğu gibi 6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyeleri tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]
Editörün notu: Şimdiden güzide editörümüz Emre "FZ" Sevinç, En Çalışkan Penguen, Fazlamesai.net televizyon programı da En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması kategorilerinde aday gösterilmişler.

Vector Linux-3.2 Çıktı

ersan

Vector Linux 3.2 bir kaç gün önce duyuruldu: 2.4.20 kernel, Glibc-2.2.5, Opera-6.11, Dillo-0.6.6 ve daha bir çok program ile eskisi gibi yine çok hızlı.