3Com öğrenci avında

0
mambo
3Com tarafından üretilen "Air Content Wirelees LAN" adlı yazılım,öğrencilerin okul kırmasını engelliyor. Şimdi hepiniz haydaaa ne alakası var 3Com'un öğrencilerle diyeceksiniz ama durum aynen öyle.
Air Content Wirelees LAN sayesinde yoklama yapılır yapılmaz yönetime bildiriliyor ve bu yazılım sayesinde anında velilere bilgi geçilip öğrencinin okulda olmadığı haber veriliyor.
Yazılım ilk olarak ingiltere'nin Great Barr lisesinde uygulanmaya başlanmış. Darısı başımıza :)
Detaylı bilgi için adres.. Buyrun bana inanmıyorsanız herşey burda......

İlgili Yazılar

Windows'tan Linux'a Geçiş: OpenMoveOver

Soulblighter

Resolvo Systems Windows'tan Linux'a geçiş aracı MoveOver'ın ücretsiz ve açık kaynak sürümünü çıkardı. OpenMoveOver ile Windows oramınızı Linux'a taşımak geçiş yapmak sadece 2 basit adımda gerçekleştiriliyor.

Haiku OS R1 Alfa 1 duyuruldu

madanadam

Openbeos'un devamı olan ve BeOS işletim sistemini geliştirmek amaçlı kurulan Haiku işletim sisteminin ilk resmi sürümü duyuruldu.

Python : iyidir - o kadar

gencbeyin

Proglamlama bilgisi olmayan biri için öğrenmesi kolay, öğrendikten sonra ise diger dillere geçiş olanağı olan Python hem hızlı geliştirme için kullanılabilen bir script dili, hem diğer bütün programlama stillerini ihtiva eden bir bilgisayar kültürü antolojisi gibi.
Mesela eski alışkanlıkları Lisp türü fonksiyon bazlı programlama için uygun tanımlamalar içermektedir. Aynı zamanda OO yani obje bazlı programlama için de elverişlidir. Son olarak perl tipi sıralayan türden programlama da yapılabilir. Bütün bunları python öğrenirken yeni baştan tekrar edebilirsiniz.

Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

ez_guard

Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.

Az bilinen bir işletim sistemi: Plan 9

misafir

Bell laboratuvarlarının bilgisayar dünyasına katkısı UNIX(TM) ve C dilinden ibaret değil. İlk kez 1993'te dağıtılan ve 2002'de bir özgür yazılım lisansına kavuşan Plan 9 işletim sistemi de bu katkılardan biri.