İlgili Yazılar

Google Kitap Servisi Yayında

ComArge

Bugün gelen bir eposta da google kitap servisini tanıtımını gördüm. Lafı uzatmadan, aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve sonucu görün.

http://books.google.com/books?q=fazlamesai

Google Maps

ether

Google, ABD'nin detaylı haritalarına ulaşımı ve haritalar üzerinde arama yapabilmeyi sağlayan Google Maps hizmetinin beta sürümünü hizmete açtı.

Google Urchin

cbc

Google bünyesindeki Urchin ağacı sonunda meyvesini verdi. Google Analytics adındaki bu Google servisi temelde bir ziyaretçi sayacı. Google'ın dünyayı ele geçirmesine yardımcı olacak bu araç web sitenizin nereleri daha çok ziyaret ediliyor, nerelerden ziyaretçiler geliyor gibi verileri toparlamanıza yardımcı oluyor hatta aynı anda Google da toplamış oluyor.

Kullanmaya başlamak için sitesine giriş yapıp ürettiği kodu kendi sayfalarınıza eklemeniz gerekiyor.

Google Sizi İş Görüşmesine Çağırırsa

FZ

Google sizi iş görüşmesine çağırırsa ne olur? Yurtdışından sizi arayan deneyimli Google yazılım mühendisleri 1-1.5 saatlik görüşmeler boyunca neler sorarlar? Bilmece bulmaca türü şeyler mi yoksa yazılım ile ilgili teknik sorular mi?

Merak edenler için benim başıma gelmiş bir vakadan birkaç küçük örnek:

Go 1.8 ile milisaniyeden kısa süren çöp toplamalar

tongucyumruk

Google'ın 2010 yılında, tam da biz çıkarıldığı günü gönül rahatlığıyla kutlayamayalım diye 10 Kasım'da duyurduğu programlama dili Go, bu sıralar yazılım geliştirme dünyasını ciddi biçimde sallıyor.

Generic'lerin eksikliği, hata yakalama konusundaki pek çok insana itici gelen yöntemleri gibi sebeplerle Go çok tartışılan bir dil olsa da herkesin kabul ettiği bir yönü var: Performans!...