Yavaşlamaya hazırlanın

https://www.theregister.co.uk/

6
butch

Görüşler

1
tongucyumruk

Linus da konu hakkinda fikirlerini paylasmis

1
butch

Anlamiyorum. Biraz ozet alabilir miyim?

1
tongucyumruk

https://www.kb.cert.org/vuls/id/584653

Solution
Replace CPU hardware
The underlying vulnerability is primarily caused by CPU architecture design choices. Fully removing the vulnerability requires replacing vulnerable CPU hardware.

2
kakkoyun

Bu "ware" bug'lari "soft" olunca iyi de "hard" olunca, hic olmamis!

1
kakkoyun

Guzel de sitesini yapmislar, https://meltdownattack.com/

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Güvenliği E-Dergi 2. Sayı

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından hazırlanan, iki aylık periyotlarda yayımlanması planlanan web güvenliği e-dergi`nin Ağustos 2009`da yayımlanan ilk sayısından sonra, Ekim 2009 2. sayısı da yayımlandı.

Tehdit ve Cesaret

FZ

Mine G. Kırıkkanat'ın 27 Ekim 2001 tarihli (Cumartesi) yazısından alıntıdır (yorumsuz):

... Suç duyurusunda bulunduğumuz ölüm tehditlerinden biri, İBDA-C imzalıydı ve İhlas Holding kuruluşu ihlas.net.tr'nin bir abonesinden geldiği tespit edildi. Adam bulundu, sorgulandı ve önce DGM, halen İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Ancak başından beri suçu reddediyor ve kişisel Internet şifresini ihlas.net.tr'den edinen başka birisinin onun adresiyle tehdit göndermiş olması ihtimali var.

Web sayfasında adres yayınlamak...

sundance

İnsanların size ulaşabilmesi için web sayfanızda adresinizi yayınlamak istiyorsunuz, fakat sayfaları dolaşıp email adresi toplayan web spiderlarından da illallah dediniz. Adresinizi sundance at fazlamesai nokta net veya fazlamesai.net de sundance diye yazdınız, bu sefer de ortalama IT müdürünün bu adresi anlayıp anlamayacağından endişe etmeye başladınız :)

Bu java script sayesinde artık böyle bir derdiniz kalmayacak. Sayfaya girip email adresinizi yazın ve anında size hiçbir spiderın anlayamayacağı karmaşıklıkta geri verilsin. Hem de sayfa üstündeki görüntüsünde ve linkinde hiçbir sorun olmadan. Dahası Javascripti sadece karmaşıklaştırılmış adresinizi bir kez oluşturmak için kullanıyorsunuz, sayfanıza girecek kullanıcıların browserlarında olması da gerekli değil.

Kontörleriniz Nereye Gitti ? (Turkcell Açığı Kabul Etti ! )

anonim

Geçtiğimiz günlerde Turkcell'in Mobilaktif.com adresli sitesi üzerindeki bir açıkla istenilen Turkcell abonesinden kontör silinmesine dair haberlere, siteden açığı kabul eden bir açıklama geldi: http://www.mobilaktif.com/popup.php?sp=haberler

Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... :)

anonim

Kevin Mitnick'in şirketinin web sitesi geçen hafta web sisteminde küçük bilinen bir açık olduğunu belirten bir Alaska'lı hacker tarafından hack edildi. Keşiften sonra 2 saat içerisinde gerekli yama geçildi.