İlgili Yazılar

SecureProgramming.com: Güvenli Programlama Teknikleri

FZ

Süper bir uygulama geliştitiriyorsunuz, keskin bir C/C++ (ya da Java, PHP, vs.) programcısı olduğunuzu düşünüyorsunuz, uygulamanızı diğerleri ile de paylaşıyor ve bununla gurur duyuyorsunuz.

Birkaç gün sonra defalarca ıncığına cıncığına dek test ettiğiniz uygulamadaki açıklar SecurityFocus gibi sitelerde yayınlanıyor... Klasik ve kulağa tanıdık gelen bir senaryo değil mi?

Ciddi anlamda uygulama geliştiren ve abuk sabuk güvenlik açıklarına yazılımlarında yer vermek istemeyen programcıların, Secure Programming Cookbook for C and C++ kitabının yazarları tarafından kamuya açılan http://www.secureprogramming.com sitesini ziyaret etmelerinde fayda var.

NetSec Güvenlik Bülteni: Sayı 3

onal

Ağ güvenliği listesi (NetSec) üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 3. sayısı çıktı. Buradan okuyabilirsiniz.

DEF CON 10 zamanı açıklandı

anonim

DEF CON'un 10.sunun zamanı ve yeri açıklandı. Yer: Las Vegas, Nevada Alexis Hotel. Zaman ise 2-4 Agustos arası. DEF CON'u ilk defa duyanlar icin kısa bir açıklama: Dünyanın en büyük hacker partisi!

Elime geçen programa gore: Alan içerisinde 802.11b wireless network olacakmış. (Laptopını al ve konferans sırasında fazlamesai'ye haber yaz yani) Call for Papers icin ise su linke başvurmanız gerekiyor. Bu sene 3 konuşma alanı olacakmış. Ayrıca da 150'şer kişilik iki tane de demo odası. Örneğin TiVOnuzu nasıl hack edersiniz gibi toplu gosteriler oralarda yapılacakmış.

Gizli Mesajınızı Spam Mail İçinde Saklayın!

ts

Şifreli yazışmak icin kullanilabilecek birçok yöntem bulunuyor. Bunların içinde en ilginci ise Spammimic adında bir sitede bulunuyor.

Bu sitede istenilen yazı bir spam mail'in içerisine gizleniyor ve Spammimic internet sitesinde çözülmediği takdirde gerçek mesaja ulaşılamıyor.

Editörün Notu: Eğlenceli bir yazılım, gramer steganografisi gibi görülebilir ancak ciddi olarak kullanılabilecek türden bir uygulamaya benzemiyor.

Rootkitleri Tesbit ve Anlamak

anonim

Tamam, tamam, tamam. En son GNU/Linux dağıtımını yüklediniz ve bütün gereksiz servisleri durdurdunuz. Aynı zamanda Pentagon Güvenlik Bölümünün size gönderdiği mektuba göre bütün filtreleme ayarlarınızı da yaptınız. Artık tamamıyla güvendesiniz.

Ama...