Üniversiteleri Linux yarışması heyecanı sardı

0
adervis
Üniversite öğrencileri, ders dönemlerini bitirme telaşı ile Linux dünyasında kendilerini gösterme heyecanını aynı anda yaşıyorlar. Geçtiğimiz yıl ilk olarak düzenlenmesine rağmen üniversiteliler arasında büyük bir ilgi gören ve yoğun katılıma sahne olan Linux Başarı Ödülleri'nin ikincisi başladı. 1 Mayıs tarihinde duyurularak yarışma takvimi başlatılan Linux Başarı Ödülleri 2003'ü kazananlar 15 Ekim'de düzenlenecek ödül töreniyle kamuoyuna açıklanacak. IBM Türk'ün "UNİPROJE" Ekibinin düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması, Linux Kullanıcıları Derneği tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Linux Şenliği'nde duyuruldu.
Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük bilgi teknolojileri şirketi IBM tarafından düzenlenen yarışma, açık kaynak Linux işletim sistemi üzerinde proje geliştiren üniversite öğrencilerini desteklemeyi ve Linux kullanımının yaygınlaşmasını amaçlıyor. IBM Türk, yarışma aracılığıyla iş dünyası ile üniversiteler arasında teknolojik bilginin paylaşımı konusunda yeni yolların yaratılmasını da hedefliyor. Yarışmaya Linux üzerinde uygulama geliştiren ön lisans, lisans, lisansüstü ve doktora öğrencileri katılabiliyor.

Yarışma iki aşamalı bir süreçten oluşuyor. Birinci aşamada katılımcılar, 1 Mayıs - 15 Haziran tarihleri arasında projelerini oluşturacak ve projelerinin tanımını anlatacakları dokümanı yarışma jürisine ulaştıracaklar. 15 günlük değerlendirme sürecinin ardından ön elemeyi geçenler, 1 Temmuz - 1 Ekim tarihleri arasında ikinci aşamada , projelerini dökümante edecek ve jürinin değerlendirmesine sunacaklar. 15 Ekim 2003 tarihinde de düzenlenecek törende ise kazananlar açıklanacak.

İlk üç dereceye giren ekiplerin liderlerine birer IBM PC hediye edilecek. Birinci gelen projeyi geliştiren ekibin üyelerine AIESEC tarafından sekiz haftalık yurt dışı staj olanağı sağlanacak. Yarışmanın sponsorları NTV, AIESEC ve Linux Kullanıcıları Derneği.

İlgili Yazılar

Kernel ikiye mi ayrılıyor?

BBK

Arkadaşlar Techworld de okudum bir habere göre; 2.7 sürümünden itibaren kernelin iki versiyonlu olması gündemde.. Kernel ikiye ayrılabilir..
Bu konudaki Slashdot haberi burada.

Acaba Linux, Win~ ailesinin yıllar önceden yaptığı Desktop / Server ayrımına yeni mi gidiyor? Yoksa yanlış bir tutum mu?

Linux, Renault F1 testlerini hızlandırdı

Soulblighter

IBM e1350 Linux kümeleme sistemi Renault F1 takımının test için harcadığı zamanı 3 haftadan 18 saate düşürdü.

Ödül Avcısı Aranıyor!

cbc

Slashdot´ı gezerken bir Gnome haberi gözüme çarptı. Çeşitli uygulamalara yeni özelllikler ekleyecek, para ile çalışan programcılar, bir nevi ödül avcıları arıyorlarmış. Para vaad edilen işlerden bazıları ise şöyle:

Gnome - Mozilla arası sürükle - bırak: 300 $
Paneldeki saat ile takvim uyumu: 1.000 $
Gaim listesi - adres defteri bağlantısı: 2.500 $

Ve final: Linux için Opera 5

sundance

Linux gittikçe desktopa uyum sağlıyor. Şu anda browser piyasasının en hafif ve en kullanışlı browserı olan Opera 5, son versionunu Linux için de çıkarttı

Netscape`in en son kalesi olan Linux`da, Mozilla ve Opera gün geçtikçe daha da güçleniyor. Linux bir yana ben yaklaşık 3 aydır Windows makinamda da 2 Mb`lık Opera 5 kulanıyorum. Herkese özenle tavsiye edilir.

Linux`un önündeki en büyük engel kalkıyor!

sundance

Linux`un önündeki en büyük engel sizce ne ? Hayır, Microsoft veya IBM değil, MacOs X ya da BSD`de değil.

Bence Linux`un önündeki en büyük engel kendisi. Genel olarak POSIX standardı dışında bir standarda sahip olmayan, onlarda dağıtımın herbirinde farklı dosya yerleri, farklı isimler, farklı install prosedürleri ile önde gelen yazılımcıları kortutan bir sistem Linux.
Fakat bu artık değişiyor Linux International üç yıldır sürdürdüğü Linux Standartları çalışmasının sonuna geldi. Umarız bu sayede Linux CBM makinalarının akibetinden kurtulur.