Üniversiteleri Linux yarışması heyecanı sardı

0
adervis
Üniversite öğrencileri, ders dönemlerini bitirme telaşı ile Linux dünyasında kendilerini gösterme heyecanını aynı anda yaşıyorlar. Geçtiğimiz yıl ilk olarak düzenlenmesine rağmen üniversiteliler arasında büyük bir ilgi gören ve yoğun katılıma sahne olan Linux Başarı Ödülleri'nin ikincisi başladı. 1 Mayıs tarihinde duyurularak yarışma takvimi başlatılan Linux Başarı Ödülleri 2003'ü kazananlar 15 Ekim'de düzenlenecek ödül töreniyle kamuoyuna açıklanacak. IBM Türk'ün "UNİPROJE" Ekibinin düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması, Linux Kullanıcıları Derneği tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Linux Şenliği'nde duyuruldu.
Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük bilgi teknolojileri şirketi IBM tarafından düzenlenen yarışma, açık kaynak Linux işletim sistemi üzerinde proje geliştiren üniversite öğrencilerini desteklemeyi ve Linux kullanımının yaygınlaşmasını amaçlıyor. IBM Türk, yarışma aracılığıyla iş dünyası ile üniversiteler arasında teknolojik bilginin paylaşımı konusunda yeni yolların yaratılmasını da hedefliyor. Yarışmaya Linux üzerinde uygulama geliştiren ön lisans, lisans, lisansüstü ve doktora öğrencileri katılabiliyor.

Yarışma iki aşamalı bir süreçten oluşuyor. Birinci aşamada katılımcılar, 1 Mayıs - 15 Haziran tarihleri arasında projelerini oluşturacak ve projelerinin tanımını anlatacakları dokümanı yarışma jürisine ulaştıracaklar. 15 günlük değerlendirme sürecinin ardından ön elemeyi geçenler, 1 Temmuz - 1 Ekim tarihleri arasında ikinci aşamada , projelerini dökümante edecek ve jürinin değerlendirmesine sunacaklar. 15 Ekim 2003 tarihinde de düzenlenecek törende ise kazananlar açıklanacak.

İlk üç dereceye giren ekiplerin liderlerine birer IBM PC hediye edilecek. Birinci gelen projeyi geliştiren ekibin üyelerine AIESEC tarafından sekiz haftalık yurt dışı staj olanağı sağlanacak. Yarışmanın sponsorları NTV, AIESEC ve Linux Kullanıcıları Derneği.

İlgili Yazılar

LINUXnet çıktı!

MaXCoDeR

Türkiye Linux dergisine kavuştu; Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet çıktı! LINUXnet'in ilk sayısı Gelecek Linux 3.0 dahil olmak üzere toplam 5 CD hediyeli. Dergi hakkında daha fazla bilgi almak ve içeriğini öğrenmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mandrake Linux Türkçe Görsel Eğitim Seti Çıktı

anonim

Türkiye'de, Türkçe kaynak sıkıntısına Görsel çözümler getiren Görsel Eğitim firması, tümüyle Türkçe Mandrake Linux Görsel Eğitim setini çıkardı.
10 CD'lik eğitim setinde toplam 36 saat 22 dakika anlatım var. Flash Player yüklü olan tüm işletim sistemlerinde çalışabilme özelliği ile dikkati çeken set, Linux kullanıcılarına Türkçe kaynak çözümü sunuyor.
Tak-çalıştır yöntemiyle çalışan set, kullanım için teknik bilgi gerektirmiyor.

Detaylı bilgi için www.gorselegitim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yeni Neler Çıkmış

ebola

Eğer sizde benim gibi acaba kurcalamadığım hangi linux dağıtımı var. Bilmemnenin yeni surumunde şu paketin sürümü nedir diye düşünenlerden bunları takip etmekten yorulanlardansanız size bir haberim var: www.distrowatch.com Bügüne kadar hiç duymadığınız dağıtımlardan haberdar olabilir bunlar hakkındaki incelemeler okur ve karşılaştırmalarda bulunabilirsiniz..
size ilginç dağıtımlar konusunda bir kaç tiyo..
Haydar Linux,
Gentoo Linux,
ve Lesbian Linux.

Linux`la kalın, mutlu kalın...

Jamd Linux İncelemesi

ghanthar

Jamd Linux dünyasının en başarılı masaüstü dağıtımlarından, kanımca. Linux'a yeni adım atanlar için iyi bir başlangıç olabilir.

Siyaseten doğruluğun önemi

loker

Linux International geçtiğimiz günlerde lüks bir otelde Penguen şeklinde pasta kesip GPL'in yaş gününü kutladı. Bunu, (Linux camiasıyla paylaşmak yerine) basın toplantısı şeklinde yapan oluşum adına konuşan Siyami Kahyaoğlu burada gazetecilere GPL'in önemini, özgür yazılımı anlattı, örnekler verdi ve MEB ihalesi konusunda girişimde bulunduklarını da söyledi. Hepsi çok güzeldi, ancak sunum malesef özgür olmayan bir yazılım aracılığıyla yapılıyordu ve bu bir gazetecinin gözünden kaçmadı [radikal.com.tr, Sanal Alem].

Ciddiye alınmadığınızda suçlu kim olacak şimdi?