Üniversiteleri Linux yarışması heyecanı sardı

0
adervis
Üniversite öğrencileri, ders dönemlerini bitirme telaşı ile Linux dünyasında kendilerini gösterme heyecanını aynı anda yaşıyorlar. Geçtiğimiz yıl ilk olarak düzenlenmesine rağmen üniversiteliler arasında büyük bir ilgi gören ve yoğun katılıma sahne olan Linux Başarı Ödülleri'nin ikincisi başladı. 1 Mayıs tarihinde duyurularak yarışma takvimi başlatılan Linux Başarı Ödülleri 2003'ü kazananlar 15 Ekim'de düzenlenecek ödül töreniyle kamuoyuna açıklanacak. IBM Türk'ün "UNİPROJE" Ekibinin düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması, Linux Kullanıcıları Derneği tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Linux Şenliği'nde duyuruldu.
Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük bilgi teknolojileri şirketi IBM tarafından düzenlenen yarışma, açık kaynak Linux işletim sistemi üzerinde proje geliştiren üniversite öğrencilerini desteklemeyi ve Linux kullanımının yaygınlaşmasını amaçlıyor. IBM Türk, yarışma aracılığıyla iş dünyası ile üniversiteler arasında teknolojik bilginin paylaşımı konusunda yeni yolların yaratılmasını da hedefliyor. Yarışmaya Linux üzerinde uygulama geliştiren ön lisans, lisans, lisansüstü ve doktora öğrencileri katılabiliyor.

Yarışma iki aşamalı bir süreçten oluşuyor. Birinci aşamada katılımcılar, 1 Mayıs - 15 Haziran tarihleri arasında projelerini oluşturacak ve projelerinin tanımını anlatacakları dokümanı yarışma jürisine ulaştıracaklar. 15 günlük değerlendirme sürecinin ardından ön elemeyi geçenler, 1 Temmuz - 1 Ekim tarihleri arasında ikinci aşamada , projelerini dökümante edecek ve jürinin değerlendirmesine sunacaklar. 15 Ekim 2003 tarihinde de düzenlenecek törende ise kazananlar açıklanacak.

İlk üç dereceye giren ekiplerin liderlerine birer IBM PC hediye edilecek. Birinci gelen projeyi geliştiren ekibin üyelerine AIESEC tarafından sekiz haftalık yurt dışı staj olanağı sağlanacak. Yarışmanın sponsorları NTV, AIESEC ve Linux Kullanıcıları Derneği.

İlgili Yazılar

Seminer - Topluluk Süreçleri ve Pardus

anonim

Özgürlükİçin topluluğu adına yarın saat:15:00'da Hakan HAMURCU'yu ağırlayacak olan YTÜLinux, sevgili Hakan ile Pardus / Özgürlükİçin topluluk süreçlerini konuşacaklar. Yıldız Teknik Üniversitesi C Blok Konferans Salonu'nda yapılacak bu seminere dışarıdan katılım serbest olup, etkinlik gelen herkesi ağırlayacak geniş bir salonda düzenlenecektir. Bu arada YTÜLinux grubundan bahsetmeden olmayacak...

Ve final: Linux için Opera 5

sundance

Linux gittikçe desktopa uyum sağlıyor. Şu anda browser piyasasının en hafif ve en kullanışlı browserı olan Opera 5, son versionunu Linux için de çıkarttı

Netscape`in en son kalesi olan Linux`da, Mozilla ve Opera gün geçtikçe daha da güçleniyor. Linux bir yana ben yaklaşık 3 aydır Windows makinamda da 2 Mb`lık Opera 5 kulanıyorum. Herkese özenle tavsiye edilir.

Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması sonuçlandı

huseyin

IBM Türk açık kodlu projelerin gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 15 Ekim'de sona erdi.

21 projenin finale kaldığı yarışmada, Önsel Armağan, Hüseyin Ergün ve Murat Kumaç 'ın hazırladığı Turquaz, açık kodlu muhasebe yazılımı birinci oldu.

Proje ekibi, ödül olarak IBM bilgisayar ve AISEC'ten yurtdışı staj imkanı kazandı.

Linux ve Büyük Medya

FZ

Beyler, bayanlar,

Financial Times gazetesinin (ki bu yayın organı finans piyasalarının ve iş dünyasının en saygın ve ciddi yayınlarından biridir) 31 Ocak 2001 Çarşamba tarihli nüshasının 11. sayfasında IBM tarafından (dünyanın en büyük bilgisayar firması) verilmiş TAM SAYFA bir LINUX reklamı vardır.

Bu reklamda, Linus Torvalds, Elvis Presley`den sonra gelen en popüler tip olarak lanse edilmekte ve cığlık cığlığa bir kız "Linux is so totally dreamy!" demektedir.

Sanırım 2001 yılı Linux ve iş dünyası arasındaki yakınlaşma bakımından önemli bir yıl olacak ve bu reklam da bunun habercilerinden biri.

Daha fazla yoruma gerek yok bence. :-)

Linux 10 yaşına bastı!

larweda

Dün, (25 Ağustos 2001) Linux 10'uncu doğumgününü kutladı. Kimileri hala heryerde Windows görme hayalleri kuradursunlar, birçok insan Microsoft'u sadece gerekirse kullanılacak bir alternatif olarak görmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bakın Linus 10 sene önce ne söylemiş:
"I'm doing a (free) operating system (just a hobby, won't be big and professional like gnu) for 386(486) AT clones."
Ben 386(486) mimarisi için (ücretsiz) bir işletim sistemi geliştiriyorum. (sadece hobi olarak, gnu gibi büyük ve profesyonel olmayacak) :)
-Linus Torvalds, 25-Aug-91