İlgili Yazılar

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #3

Zakkum

Bu yazıdaki değerlendirme ölçütlerinin en başında “güvenlik” geliyor, işlevsellik ve kalite ise daha sonra ama elbette önemliler. Kullanıcı bilgileri üzerinden para kazanma, gözetleme ve kötüye kullanma mekanizması olduğu sürece değerlendirme açısından güvenliği her zaman ilk sıraya koymak durumundayız. Güvenli derken neyi kastediyoruz, bunu açmamız şart.

Yalnızca anında mesajlaşma için değil...

Piwik – Açık Kaynak Kodlu Web Analytics Platformu

MuharremTuran

Piwik, 150 ülkede, 1.000.000'den fazla web sitesinin kullandığı, 50’den fazla dil desteği olan PHP / MySQL ile yazılmış, ücretsiz ve açık kaynak kodlu web analytics platformudur. Ziyaretçilerin sitenizi nasıl kullandığı, sitenize nasıl ulaştığı ve sitenizi tekrar ziyaret etmelerini nasıl sağlayabileceğiniz hakkında yol haritası çizmenize yardımcı olur. Web sitelerinize yapılan çevrimiçi...

Dart: JavaScript sevmeyenler için Google'dan bir hediye

tongucyumruk

Ne kadar tartışma çıkaracak olsa da en baştan açık ve net buraya yazmak istiyorum: Ben JavaScript denen dili sevmiyorum.

JavaScript'i sevemememin nedenleri başlıbaşına burada bir tartışma konusu olabilir ama onun yerine son dönemde bulduğum ilacı paylaşmak istedim: Dart.

Dart yeni bir programlama dili değil. Google tarafından ilk duyurulması 10 Ekim 2011 tarihine denk geliyor. Dart hayatına...

Progressive Web App Dünyasına Giriş: Manifest

butch

Progressive Web App (PWA), Google'ın günümüz web uygulamalarının iyi birer mobil uygulamaya dönüşebilmesi için önerdiği özellikler çerçevesinde ortaya çıkan bir kavram. Tarihsel olarak Responsive Web'den sonra ortaya çıkan gelişme olarak anılacak ve görünen o ki web dünyasında bir büyük değişime daha tanıklık etmemize sebep olacak.

Bir PWA'nın temelde sahip olması gereken özellikler...