Ruhan İkeda ile Müzik ve Lisp Üstüne

0
FZ
Bir sonraki Lisp toplantısının konuşmacısı Bilgi Üniversitesi'nde Müzik ve Linux dersini veren Ruhan İkeda.

Ruhan İkeda, gerçekleştirdiği müzik araştırmalarından ve bunlarla bağlantılı olarak kullandığı Common Lisp tabanlı araçlardan bahsedecek.

Düzeltme: Etkinlik 14 Ekim'de değil, 14 Kasım'da gerçekleşecek.
Ele alınacak konular arasında şunlar var:

Teori: Müzik analizi ve Küme Teorisi

Uygulama: Lisp tabanli müzik araçları ve küme perspektifinden bir parçanın XML haline getirilmesi.

Tarih: 14 Kasım 2006
Saat: 16:30
Mekan: Istanbul Bilgi Universitesi, Dolapdere Kampüsü, Z-19 numaralı bilgisayar bilimleri laboratuvarı.

Toplantı daha önceki toplantılarda olduğu gibi tüm meraklılara, amatör ve profesyonel müzisyenlere, matematikçilere, bilgisayarcılara ve yoldan geçerken uğrayanlara açıktır.

Gelişmeler cs-lisp e-posta listesinden takip edilebilir.

Not: Bir önceki toplantının konusu "Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü" [1, 2] idi.

Görüşler

0
anonim
Uygulama: Lisp tabanli müzik araçları ve küme perspektifinden bir parçanın XML haline getirilmesi.

Tarih: 14 Ekim 2006
Saat: 16:30
Mekan: Istanbul Bilgi Universitesi, Dolapdere Kampüsü, Z-19 numaralı bilgisayar bilimleri laboratuvarı.

ANLAMADIĞIM ŞU;
Toplantı cidden 14 Ekim 2006 günü mü gerçekleşecek!!! :)
0
vst
Amanin! 14 Kasim olacak o.
0
FZ
Öyle bir sormuşsunuz ki bir an kendimden şüphe ettim. Evet, bildiğim kadarı ile, Ruhan İkeda'nın aktardığı bilgilere göre, 14 Ekim 2006 Salı günü, akşam 16:30 civarı başlayacak.
0
FZ
A-aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Ben... Ben... çok özür dilerim... Evet, kendimden şüphe etmeliymişim. :( Hemen düzeltiyoruz! :( (* özür özür)
0
vst
:) Sana haber vermeden duzeltmemeliymisim.
0
FZ
Ben kendimi bir fMRI ve PET cihazına bağlayıp geliyorum hemen.
0
hAhAyiDU
Galiba bir yanlışlık var ve olmaya devam etmekte...
0
FZ


Toplantı notları buradan okunabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lisp ile TILSIMLI ve Renkli Programlama: Lisperati

FZ

Tüm zamanların en renkli Common Lisp programlama kılavuzlarından Lisperati artık anadilimizde.

Söz konusu belge İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğrencisi Seda Çelebican tarafından Türk diline çevrildi. Belgenin Türk kültürüne uyarlanmasında ve genel editörlük işlemlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi eMBA Yazılım Geliştirme ekibinden Emre Sevinç emek harcadı. Bu süreçte çok titiz eleştirileri, geri beslemeleri ile bize yardımcı olan Bilkent Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Hayrettin Gürkök'e ve Lisp konusunda yardımcı olan Bülent Murtezaoğlu'na teşekkürü bir borç biliriz. Belgedeki hatalardan çevirmen ve editör sorumludur. Orjinal belgenin yazarı Dr. Conrad Barski hiçbir maddi hatadan ötürü sorumlu tutulamaz. Belgeyle ilgili tartışma ve her türlü soru için bu haberin altına yorum yazabilir, iletişim kurabilirsiniz.

Lisperati belgesindeki kodları denemek için hiçbir şey kurmanıza gerek yok. Belgede anlatıldığı gibi uzaktaki bir telnet servisine kolayca bağlanıp kodları hemen derleyebilirsiniz ancak bu konularla daha ciddi ilgileniyor ve kendi Lisp ortamınızı kurmak istiyorsanız daha önce FM'de yayınlanan Common Lisp Geliştirme Ortamı Kurulumu kılavuzundan faydalanabilirsiniz.

Güncelleme (2/5/2005): Kılavuzu PDF olarak hazırlayıp Ayhan Barış'a çok teşekkür ederiz.

Video: 5 dakikadan kısa sürede TCP/IP network ve multithreaded programlama

FZ

Daha önceden Rebel With A Cause ve A Day At The Beach makaleleri ile tanıdığımız tehlikeli programcılardan Sven Van Caekenberghe gene yapacağını yapmış.

Nasıl Bir Emacs?

FZ

Daha önce özgür yazılım etkinliklerindeki seminerleri ile tanıdığımız COR3 ekibinden Aycan İrican, cs-lisp e-posta listesinde paylaştığı bir mesajla Common Lisp ile ilgilenmeye başladıklarını ve bununla ilgili belge oluşturma çabasına giriştiklerini belirtti.

İlk çıkan belgelerden biri Nasıl Bir Emacs başlıklı bir tür Emacs kılavuzu. Diğeri ise Emacs yapılandırma dosyası (.emacs) ile ilgili güzel ipuçları içeren .emacs belgesi.

Land Of Lisp Çıktı

okanakyuz

İleri seviye sitesindeki lisperati (Tılsımlı Programlama) (http://ileriseviye.org/Makale/lisperati-tr/) metninin orjinalinin yazarı Conrad Barski en sonunda bir lisp kitabı çıkarttı. Kitap Lisp diline bir türlü alışamayan meraklılar ile yeni başlayan kullanıcılara hitap ediyor. Ayrıca lisp dilini komik hikayeler ve karikatürler ile anlatmakta. http://landoflisp.com/ sitesinden kitabın 8nci bölümünü okumak da mümkün.

Core Services Projesi Duyuruldu: Gönüllü Common Lisp Programcıları Davetli

FZ

Tam da az önce FZ Blogs ortamında Türkiye’deki ticari BT ortamında Common Lisp platformunun yerinden bahsediyordum ki cs-lisp e-posta listesine gelen "Core Services" projesi başlıklı e-posta dikkatimi çekti. COR3 ekibinden Aycan İrican şöyle demiş:

Geçen aylarda yazdığımız bir web uygulamasının sonucu olarak, birtakım servisleri uygulamadan ayırarak bir genel kütüphane yazmayı planlıyoruz. Bu nedenle common-lisp.net üzerinde bir proje açtık.