Ruhan İkeda ile Müzik ve Lisp Üstüne

0
FZ
Bir sonraki Lisp toplantısının konuşmacısı Bilgi Üniversitesi'nde Müzik ve Linux dersini veren Ruhan İkeda.

Ruhan İkeda, gerçekleştirdiği müzik araştırmalarından ve bunlarla bağlantılı olarak kullandığı Common Lisp tabanlı araçlardan bahsedecek.

Düzeltme: Etkinlik 14 Ekim'de değil, 14 Kasım'da gerçekleşecek.
Ele alınacak konular arasında şunlar var:

Teori: Müzik analizi ve Küme Teorisi

Uygulama: Lisp tabanli müzik araçları ve küme perspektifinden bir parçanın XML haline getirilmesi.

Tarih: 14 Kasım 2006
Saat: 16:30
Mekan: Istanbul Bilgi Universitesi, Dolapdere Kampüsü, Z-19 numaralı bilgisayar bilimleri laboratuvarı.

Toplantı daha önceki toplantılarda olduğu gibi tüm meraklılara, amatör ve profesyonel müzisyenlere, matematikçilere, bilgisayarcılara ve yoldan geçerken uğrayanlara açıktır.

Gelişmeler cs-lisp e-posta listesinden takip edilebilir.

Not: Bir önceki toplantının konusu "Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü" [1, 2] idi.

Görüşler

0
anonim
Uygulama: Lisp tabanli müzik araçları ve küme perspektifinden bir parçanın XML haline getirilmesi.

Tarih: 14 Ekim 2006
Saat: 16:30
Mekan: Istanbul Bilgi Universitesi, Dolapdere Kampüsü, Z-19 numaralı bilgisayar bilimleri laboratuvarı.

ANLAMADIĞIM ŞU;
Toplantı cidden 14 Ekim 2006 günü mü gerçekleşecek!!! :)
0
vst
Amanin! 14 Kasim olacak o.
0
FZ
Öyle bir sormuşsunuz ki bir an kendimden şüphe ettim. Evet, bildiğim kadarı ile, Ruhan İkeda'nın aktardığı bilgilere göre, 14 Ekim 2006 Salı günü, akşam 16:30 civarı başlayacak.
0
FZ
A-aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Ben... Ben... çok özür dilerim... Evet, kendimden şüphe etmeliymişim. :( Hemen düzeltiyoruz! :( (* özür özür)
0
vst
:) Sana haber vermeden duzeltmemeliymisim.
0
FZ
Ben kendimi bir fMRI ve PET cihazına bağlayıp geliyorum hemen.
0
hAhAyiDU
Galiba bir yanlışlık var ve olmaya devam etmekte...
0
FZ


Toplantı notları buradan okunabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fonksiyonel Geometri, Lisp, Escher, Postscript: Sanat ve Bilgisayarlar

FZ

Daha önce FM'de bir Mars programlama projesi yarışması bağlamında adı geçen Frank Buss bu sefer de gündemimizi Peter Henderson'ın makalelerinden uyarladığı ve Common Lisp kullanarak gerçekleştirdiği bir fonksiyonel geometri uygulaması ile meşgul ediyor. Fonksiyonel programlamanın grafik uygulamalarını kullanarak anlaşılması bakımından çarpıcı bir örnek. Program çıktısını Postscript olarak üretiyor.

Söz konusu grafik yapılar pek çok matematikçinin ve diğer bilim insanlarının da hayranlığını kazanan Hollandalı meşhur sanatçı M. C. Escher'in yapıtlarından esinlenerek hazırlanmış.

trendalicious: Trendy del.icio.us, CafeSpot

FZ

trendalicious, bir sosyal "bookmark"lama servisi olan del.icio.us için geliştirilmiş olan ve gerçek zamanlı web sitesi popülaritesini ölçüp yansıtan bir sistem. Son 60 dakika içinde en az iki kişi tarafından yollanmış URLler görüntüleniyor ve bunlar da güncel URL mesajlarının toplam sayısına göre derecelendiriliyorlar.

trendalicious'u yapan Will Glozer, aynı zamanda CafeSpot'un da programcısı. Kendisi ile yapılan bir röportajı buradan okumak mümkün. CafeSpot'un development blog'u da işin perde arkasını yansıtıyor.

Bu güncel, ilginç ve popüler web siteleri hangi platform ve dil ile mi hazırlanmış? Güzel bir soru... ;-) (ve daha güzel bir cevap!)

Kaynak: Planet Lisp, Lemonodor.

MatzLisp: Yeni bir Lisp lehçesi ;-)

anonim

Ruby'nin yaratıcısı Matz yaptığı açıklamayla Ruby'nin kökeninde Lisp olduğunu bu yüzden dilin bundan böyle MatzLisp olarak adlandırılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: http://ruby-talk.org/cgi-bin/scat.rb/ruby/ruby-talk/179642

PL/scheme: PostgreSQL için Scheme

FZ

cs-lisp e-posta listesinde Volkan Yazıcı tarafından geliştirilen PL/scheme projesinin duyurusu bugün yapıldı.

Yeni Allegro Common Lisp Eğitim Videoları

opheus

Franz Inc. Allegro Common Lisp eğitimleri bölümü altında "Specialized Components of Lisp" başlığında yeni eğitim videolarını yayınladı. Aynı sayfada bir önceki konu ve videolara ulaşılabilmekte. Dosyaların boyutları 25 - 40 MB arasında değiştiginden dolayı kotalı ADSL kullanıcıları içinde sorun olmayacağını düşünmekteyim.

Son olarak daha önce yayınlanmış olan video dosyaları ve Allegro CL eğitim videolarını bir çalışma gurubu kurarak alt yazı ile türkçemize kazandırmak güzel olmaz mı?