Php Başlangıç Dersleri - Seri 4 - (MySQL)

0
Guardian
Veritabanı konusuna, özelliklede MySQL diline yeni giriş yapacak okurlar için çok güzel bir kaynak olduğuna inandığım ve bir süredir azimle üzerinde çalıştığım “Php Başlangıç Dersleri - Seri 4″ sonunda tamamlanmıştır.

Dökümana şu sayfadan ulaşabilirsiniz. Yada direk aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

php-dersleri-seri-4.tar.gz [ 1 MB ]



İçerik:
* veritabanı nedir? MySQL hakkında
* PhpMyAdmin nedir?
* MySQL bileşenleri
* ilk veritabanımız..
* PHP ile MySQL ilişkisi
* örnek çalışma: “Kişi Listem”
* sonuç

Dökümandaki “Kişi Listem” adlı örnek çalışma, adım adım ilerleyen ve toplam 5 adıma ait dosyaların ayrı ayrı klasörlendiği bir çalışma olmasıyla veritabanı konusuna yeni giriş yapacak kullanıcıların mutlaka incelemesi tavsiye edilir.

Görüşler

0
anonim
Sağol güzele benziyor da keşke yazıları biraz daha koyu yazsaymışsın.
0
Guardian
Düşünceni belirttiğin için öncelikle teşekkür ederim..

Sanırım, döküman içinde en çok kullanılan genel yazı tipinden bahsediyorsun.. Bir sonraki dökümanda uyarını dikkate alacağım...
0
solarhalo
guardian teşekkürler...

yalnız bir şey eklemek istiyorum. siteyi açtığımda ilk başta "imagination is more important than knowledge" sözünü gördüm. Bu söz A.Einstein a ait. Sözün altına lütfen Einstein ıda ekleyebilir misin. unutulmuş sanırım.

hem sözün kime ait olduğu belirtilmiş olsun.

teşekkürler tekrar.
0
Guardian
Siteyi ilk kurduğumda gerek görmemiştim.. Söz araştırılınca Einstein'a ait olduğu belli oluyor..

Fakat dediğin gibi belirtmekte yarar var.. Ekledim.. Dikkatin ve uyarın için teşekkürler..
0
solarhalo
ilgine ben teşekkür ederim :)
0
yasarcay
emegin icin saol. yalniz benim (konu ile dogrudan alakasi yok ama sormadan edemedin) merak ettigim. eyer mysql de uygulama gelistireceksek ve bu uygulama ticari olursa mysql in telif haklarini elinde bulunduran sirkete onlarin hesaplamis oldugu belli bir miktar parayi odememiz gerekiyormus. Bu dogrumu ??????
0
Guardian
ticari amaçlara yönelik geliştirilen projelerde MySQL'den faydalanman dahilinde MySQL Ticari Lisansı satın almalısın.

GPL lisanslı projelerinde ise MySQL'den üzretsiz yararlanabilirsin.

MySQL, projen %100 açık kaynaklı olduğu takdirde GPL lisansına dayalı olarak bütün kaynaklarını açıkça sana kullanma hakkı verir..
0
yasarcay
yani mysql kullandigimiz yazilim ticari olsa bile eyer yazilimimiz gpl olursa o zaman lisans parasi vermek zorunda deyiliz. cevap icin saol
0
neden
Güzel olmuş fakat senin cms projeni merak ediyorum ne durumda baya oldu herhalde başlayalı en azından bir demosu falan yok mu?
0
Guardian
samkon CMS projesine fazla zaman ayıramıyorum, yavaş yavaş ilerliyorum..

Araya kişisel durumlar ve farklı projelerde girince daha da yavaşlıyorum.

Bu nedenle ilk beta versiyonuna dahi çok uzaktayım şuan için..

Fakat proje adına bir basamak listesi oluşturdum. Artık ne yapacağım konusunda daha kararlıyım..

Projeyi takip etmen beni sevindirdi. Teşekkür ederim. Üzerinde daha çok duracağım..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni Başlayanlar için Özgün Debian GNU/Linux Rehberi

FZ

Yeni başlayan ya da bilgilerini gözden geçirip tazelemek isteyenler için hazırlanmış, Türkçe Gayriresmî Debian Başlangıç Rehberi.

Emeği geçenlerin eline sağlık diyoruz.

Firewall Engelini Aşıp Evden Çalışmak İsteyenler İçin: revinetd

FZ

Uzunca bir zamandır heterojen ağ ortamlarında, firewall idi, sistem yöneticisinin kaygıları idi, evden ofisteki ağa bağlanma idi, filanca yazılım falanca iş için uygun ama her şey için değil... vs. gibi dertlerle boğuşurken eMBA yazılım ekibimizden Ercümend Oyuktaş'ın keşfettiği minik bir yazılım ile dertlerimize son verdik.

Okuyacağınız kılavuzun işinize yaramasını ümit ederiz. Yazının orjinaline buradan erişebilirsiniz.

EnderUNIX ten 1000 tane Türkçe ipucu

hbilgil

Dünyanın en büyük ipucu arşivi haline gelen EnderUNIX ipucu sitesi türkçe ipuclarında 1000. ipucunu devirmiştir. Evet, tam olarak 1000 türkçe ve 200 e yakın ingilizce ipucu sizlerin de destekleri ile yayınlanmaktadır. Haberin linkine buradan Siteye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Visualizing Data: Bir Kitap Eleştirisi ve Görselleştirme Örneği

FZ

Bu yazıda son zamanlarda gittikçe önem kazanmaya başlayan veri görselleştirme konusuna kısa bir giriş yaptıktan sonra Processing programlama ortamının geliştiricisi Ben Fry'ın bu sene çıkardığı 'Visualizing Data: Exploring and Explaining Data with the Processing Environment' kitabının tanıtımı ve eleştirisini gerçekleştireceğim.

Başka bir deyişle, görselleştirme konusuna ve önemine kısaca değindikten sonra kitabın bu konuda neler söylediği aktaracak ve kitaptan aldığım ilham ile iş dünyasına dair basit bir görselleştirme uygulaması örneği vereceğim: Bilgi Üniversitesi'nin eMBA programına gerçekleşen başvuruların yıllara ve coğrafyaya göre dağılımının animasyonu.

Kitap paylaşmanın eğlenceli yolu..

dasgin

"Amacımız, basit, tüm dünyayı kütüphaneye çevirmek."

"BookCrossing.com size kitaplarınızı dünyayla paylaşmak ve sonsuza kadar izlediği yolu takip edebilmek için basit bir yöntem sunuyor."

Okuduğunuz ve diğer insanlarla paylaşmak istediğiniz kitapları "www.bookcrossing.com" adresinden temin ettiğiniz bir kimlik numarası ile kayıt altına alıyorsunuz. Sonra mı?