Php Başlangıç Dersleri - Seri 4 - (MySQL)

0
Guardian
Veritabanı konusuna, özelliklede MySQL diline yeni giriş yapacak okurlar için çok güzel bir kaynak olduğuna inandığım ve bir süredir azimle üzerinde çalıştığım “Php Başlangıç Dersleri - Seri 4″ sonunda tamamlanmıştır.

Dökümana şu sayfadan ulaşabilirsiniz. Yada direk aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

php-dersleri-seri-4.tar.gz [ 1 MB ]



İçerik:
* veritabanı nedir? MySQL hakkında
* PhpMyAdmin nedir?
* MySQL bileşenleri
* ilk veritabanımız..
* PHP ile MySQL ilişkisi
* örnek çalışma: “Kişi Listem”
* sonuç

Dökümandaki “Kişi Listem” adlı örnek çalışma, adım adım ilerleyen ve toplam 5 adıma ait dosyaların ayrı ayrı klasörlendiği bir çalışma olmasıyla veritabanı konusuna yeni giriş yapacak kullanıcıların mutlaka incelemesi tavsiye edilir.

Görüşler

0
anonim
Sağol güzele benziyor da keşke yazıları biraz daha koyu yazsaymışsın.
0
Guardian
Düşünceni belirttiğin için öncelikle teşekkür ederim..

Sanırım, döküman içinde en çok kullanılan genel yazı tipinden bahsediyorsun.. Bir sonraki dökümanda uyarını dikkate alacağım...
0
solarhalo
guardian teşekkürler...

yalnız bir şey eklemek istiyorum. siteyi açtığımda ilk başta "imagination is more important than knowledge" sözünü gördüm. Bu söz A.Einstein a ait. Sözün altına lütfen Einstein ıda ekleyebilir misin. unutulmuş sanırım.

hem sözün kime ait olduğu belirtilmiş olsun.

teşekkürler tekrar.
0
Guardian
Siteyi ilk kurduğumda gerek görmemiştim.. Söz araştırılınca Einstein'a ait olduğu belli oluyor..

Fakat dediğin gibi belirtmekte yarar var.. Ekledim.. Dikkatin ve uyarın için teşekkürler..
0
solarhalo
ilgine ben teşekkür ederim :)
0
yasarcay
emegin icin saol. yalniz benim (konu ile dogrudan alakasi yok ama sormadan edemedin) merak ettigim. eyer mysql de uygulama gelistireceksek ve bu uygulama ticari olursa mysql in telif haklarini elinde bulunduran sirkete onlarin hesaplamis oldugu belli bir miktar parayi odememiz gerekiyormus. Bu dogrumu ??????
0
Guardian
ticari amaçlara yönelik geliştirilen projelerde MySQL'den faydalanman dahilinde MySQL Ticari Lisansı satın almalısın.

GPL lisanslı projelerinde ise MySQL'den üzretsiz yararlanabilirsin.

MySQL, projen %100 açık kaynaklı olduğu takdirde GPL lisansına dayalı olarak bütün kaynaklarını açıkça sana kullanma hakkı verir..
0
yasarcay
yani mysql kullandigimiz yazilim ticari olsa bile eyer yazilimimiz gpl olursa o zaman lisans parasi vermek zorunda deyiliz. cevap icin saol
0
neden
Güzel olmuş fakat senin cms projeni merak ediyorum ne durumda baya oldu herhalde başlayalı en azından bir demosu falan yok mu?
0
Guardian
samkon CMS projesine fazla zaman ayıramıyorum, yavaş yavaş ilerliyorum..

Araya kişisel durumlar ve farklı projelerde girince daha da yavaşlıyorum.

Bu nedenle ilk beta versiyonuna dahi çok uzaktayım şuan için..

Fakat proje adına bir basamak listesi oluşturdum. Artık ne yapacağım konusunda daha kararlıyım..

Projeyi takip etmen beni sevindirdi. Teşekkür ederim. Üzerinde daha çok duracağım..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Aşık Olacağınız Paylaşım Şekli: shfs

pismikrop

shfs için böyle bir başlık koydum çünkü ben aşık oldum. Artık elimdeki tüm sunucuları güvenli bir şekilde klasörlerimin içine bağlayıp eş-zamanlı iş yapabilirim. Ve iptables'ta tek izinli port ile.

Uzaktaki sunucuda ortak çalışma için öncelikle nfs'i denedik. NFS yerel ağda bir harikaydı. Ama uzaktan erişimi oldukça yavaş ve güvensizdi. Daha güvenli bir paylaşım için shfs biçilmiş bir kaftan. portmap, rpc gibi ek hizmetler gerektirmeyen harika bir paylaşım ortamı.

shfs için sunucu tarafındaki malzemelerimizi sayıyorum: bir adet ssh sunucusu :) istemci tarafındaki malzemelerimiz ise güncel çekirdek sürümünüze ait kernel başlıkları, shfs utils, shfs-source, gcc, module-assistant

Şimdi Debian GNU/Linux ile (ki ben Ubuntu kullanıyorum :) kuruluma sıra geldi...

Matematik Dünyası - Yeni Sayı Çıktı

FZ

Türkiye´nin yegâne popüler matematik ve bilgisayar bilimleri dergisi Matematik Dünyası´nın son sayısı çıktı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi desteği ile çıkan derginin son sayının kapak konusu ``2 x 2 = 4´´. Evet yanlış okumadınız. Aşikar gibi görünen bu ifadenin temel kavramlar oluşturulup nasıl ispatlandığını bu sayıda okuyup matematiğin harika dünyasında eğlenceli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Bilgisayar bilimcilerinin ilgisini çekecek bölümlerden biri ise Chris Stephenson´un Bilgisayar Bilimi köşesinde ele aldığı ``Sayıları Tepeleyerek Sıralamak´´ başlıklı makale. Bu yazıda çeşitli sıralama algoritmalarının algoritmik karmaşıklığı inceleniyor ve ilginç örnekler veriliyor.

İstatistiklere göre derginin abone sayısı 4200´ü, satışı ise 8000´i geçmiş durumda ancak Prof. Dr. Ali Nesin, bunun Türkiye´nin nüfusuna (ve genç nüfusuna) sahip bir ülke için hala çok düşük olduğunu vurguluyor haklı olarak. Bu sayının artmasını ümit ediyoruz.

IBM Özgür Yazılım Dergisi 3. Sayısı Çıktı

FZ

IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 3. sayısı daha önce talep eden üyelerimize ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bir sonraki sayının adresinize gönderilmesini istiyorsanız üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncelleyip ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

LDP 10 Yaşında

yalcink01

01/11/2003 tarihi itibari ile Linux Docementation Project 10. yılını devirdi. Matt Welsh tarafından ilk How-To /* Installation How-To*/nun yazılması ile başlayan ve bugün 14 ayrı dilde 450 den fazla yazara sahip olan LDP bugün için Linux ve Açık Kaynak yazılımlarına kılavuz sağlama konusunda ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Eh ne dileyim Nice Mutlu Yıllara!

Duyurunun tam metnine TLDP ana sayfadan ulaşabilirsiniz.

Yeni Yılın İlk Sayısıyla E-bergi Sizlerle

ilke444

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'nun olarak hazırladığımız aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım elektronik dergisi e-bergi, yeni yılda da Ocak 2009 sayısıyla sizlerle!