Php Başlangıç Dersleri - Seri 4 - (MySQL)

0
Guardian
Veritabanı konusuna, özelliklede MySQL diline yeni giriş yapacak okurlar için çok güzel bir kaynak olduğuna inandığım ve bir süredir azimle üzerinde çalıştığım “Php Başlangıç Dersleri - Seri 4″ sonunda tamamlanmıştır.

Dökümana şu sayfadan ulaşabilirsiniz. Yada direk aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

php-dersleri-seri-4.tar.gz [ 1 MB ]



İçerik:
* veritabanı nedir? MySQL hakkında
* PhpMyAdmin nedir?
* MySQL bileşenleri
* ilk veritabanımız..
* PHP ile MySQL ilişkisi
* örnek çalışma: “Kişi Listem”
* sonuç

Dökümandaki “Kişi Listem” adlı örnek çalışma, adım adım ilerleyen ve toplam 5 adıma ait dosyaların ayrı ayrı klasörlendiği bir çalışma olmasıyla veritabanı konusuna yeni giriş yapacak kullanıcıların mutlaka incelemesi tavsiye edilir.

Görüşler

0
anonim
Sağol güzele benziyor da keşke yazıları biraz daha koyu yazsaymışsın.
0
Guardian
Düşünceni belirttiğin için öncelikle teşekkür ederim..

Sanırım, döküman içinde en çok kullanılan genel yazı tipinden bahsediyorsun.. Bir sonraki dökümanda uyarını dikkate alacağım...
0
solarhalo
guardian teşekkürler...

yalnız bir şey eklemek istiyorum. siteyi açtığımda ilk başta "imagination is more important than knowledge" sözünü gördüm. Bu söz A.Einstein a ait. Sözün altına lütfen Einstein ıda ekleyebilir misin. unutulmuş sanırım.

hem sözün kime ait olduğu belirtilmiş olsun.

teşekkürler tekrar.
0
Guardian
Siteyi ilk kurduğumda gerek görmemiştim.. Söz araştırılınca Einstein'a ait olduğu belli oluyor..

Fakat dediğin gibi belirtmekte yarar var.. Ekledim.. Dikkatin ve uyarın için teşekkürler..
0
solarhalo
ilgine ben teşekkür ederim :)
0
yasarcay
emegin icin saol. yalniz benim (konu ile dogrudan alakasi yok ama sormadan edemedin) merak ettigim. eyer mysql de uygulama gelistireceksek ve bu uygulama ticari olursa mysql in telif haklarini elinde bulunduran sirkete onlarin hesaplamis oldugu belli bir miktar parayi odememiz gerekiyormus. Bu dogrumu ??????
0
Guardian
ticari amaçlara yönelik geliştirilen projelerde MySQL'den faydalanman dahilinde MySQL Ticari Lisansı satın almalısın.

GPL lisanslı projelerinde ise MySQL'den üzretsiz yararlanabilirsin.

MySQL, projen %100 açık kaynaklı olduğu takdirde GPL lisansına dayalı olarak bütün kaynaklarını açıkça sana kullanma hakkı verir..
0
yasarcay
yani mysql kullandigimiz yazilim ticari olsa bile eyer yazilimimiz gpl olursa o zaman lisans parasi vermek zorunda deyiliz. cevap icin saol
0
neden
Güzel olmuş fakat senin cms projeni merak ediyorum ne durumda baya oldu herhalde başlayalı en azından bir demosu falan yok mu?
0
Guardian
samkon CMS projesine fazla zaman ayıramıyorum, yavaş yavaş ilerliyorum..

Araya kişisel durumlar ve farklı projelerde girince daha da yavaşlıyorum.

Bu nedenle ilk beta versiyonuna dahi çok uzaktayım şuan için..

Fakat proje adına bir basamak listesi oluşturdum. Artık ne yapacağım konusunda daha kararlıyım..

Projeyi takip etmen beni sevindirdi. Teşekkür ederim. Üzerinde daha çok duracağım..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fedora Core 1.0 ile Internet Bağlantı Paylaşımı

anonim

"Linux ile internet bağlantımı nasıl paylaştırabilirim?" sorusu mail listeleri ve forumların en popüler soruları arasındadır. Bu makale En azından fedora için ortaya net bir çözüm koyuyor ve diğer dağıtımlar içinde referans oluşturuyor.

Leonardo Da Vinci'nin Not Defteri

Ragnor

/. 'ta okuduğum habere göre The British Library yani İngiliz Kütüphanesi 14 muhteşem kitabı Internet üzerinden sergilemeye başlamışlar. İçlerinde Da Vinci'nin 1508 tarihli not defteri de bulunmakta.

Dil Üstadları ile Araç Ustaları: IDE Ayrımı

FZ

Geliştirici dünyası iki kampa ayrılmıştır. Bir kampta dil üstadları vardır, bu yazılımcılar yüksek seviyeli programlamadan -- birinci-sınıf fonksiyonlar, aşamalı programlama, AOP, MOP, kendi kendini sorgulama -- bahsederler. Araç ustaları ise tümleşik geliştirme ve hata ayıklama araçlarında ustadırlar, kod tamamlama, "refactoring", vs. Dil üstadları Emacs ya da VIM kullanır, bu tür editörler yeni dilleri denemek için daha uygundur. Araç ustaları ise Visual Studio, Eclipse, IntelliJ gibi IDE'leri kullanırlar.

Laszlo ve Groovy gibi yeni diller ya da AOP (Aspect Oriented Programming) gibi dil uzantıları genellikle öncelikli olarak metin-editörü tabanlı yazılım geliştirme ortamlarında ortaya çıkarlar ve ancak ondan bir süre sonra IDE dünyası bu tür desteklere kavuşur. Eğer dil ya da uzantı gerçekten başarılı ise araçlar da bunu desteklemeye başlar. Bu ayrımın tek sebebi araç geliştirmenin dil geliştirmekten zor olması değildir. Asıl mesele bir dile hakim olmak ile bir araç setine hakim olmanın çok farklı iki mantalite olmasıdır, belli bir ölçüye dek bunlar birbirlerini dışlayan alternatiflerdir. Acaba neden? İşte sebepleri...

Oliver Steele'nin The IDE Divide başlıklı makalesini tüm yazılım geliştiricilerin okumasında fayda var. (Not: Şöyle sağlam bir FM üyesi çıksa da bahsi geçen makaleyi Türk diline kazandırsa... hani yani küçük bir olasılık olsa da, belki diyorum, belki biri üstlenir, FM'ye bir katkıda bulunur...)

O´Reilly Kitapları Türkiye´de Türkçe

FZ

Efsanevi yayınevlerinden O´Reilly kitapları artık Türkiye´de Türkçe olarak da yayınlanıyor.

Pusula Yayıncılık tarafından Türkçeye kazandırılan ilk iki kitap Pratik C++ Programlama ve .NET Framework.

Özellikle bu kitaplardan birincisi yani Pratik C++ Programlama 600 sayfalık hacimli bir kitap olup bu önemli programlama diline hakim olmak isteyen programcılar için önemli bir kaynak niteliğinde. Kitap sadece C++ dili ile ilgili değil aynı zamanda gcc, gdb gibi önemli programlama araçlarına dair de bilgiler içeriyor.

Her Nesil Kendi Filozofunu Yaratır

barbaros

Richard Stallman'ın kitabı için Stanford Hukuk Fakültesi Hukuk Profesörü Lawrence Lessig tarafından yazılan giriş bölümü...

Her nesil kendi filozofunu yaratır-bir yazar, ya da zamanın görüntüsünü yakalayan bir sanatçı. Kimi zaman bu filozoflar böyle tanımlanır; çoğu zaman bu tespitin doğrulanması nesiller alan bir zamanda gerçekleşir. Tanımlansın ya da tanımlanmasın, tarih ideallerini konuşan insanlar tarafından şekillenir. Belki bir şiirin fısıltısında, belki de politik bir hareketin haykırışlarında.

Bizim neslimizin de bir filozofu var. O bir sanatçı ya da profesyonel bir yazar değil. O, bir programcı.