Php Başlangıç Dersleri - Seri 4 - (MySQL)

0
Guardian
Veritabanı konusuna, özelliklede MySQL diline yeni giriş yapacak okurlar için çok güzel bir kaynak olduğuna inandığım ve bir süredir azimle üzerinde çalıştığım “Php Başlangıç Dersleri - Seri 4″ sonunda tamamlanmıştır.

Dökümana şu sayfadan ulaşabilirsiniz. Yada direk aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

php-dersleri-seri-4.tar.gz [ 1 MB ]



İçerik:
* veritabanı nedir? MySQL hakkında
* PhpMyAdmin nedir?
* MySQL bileşenleri
* ilk veritabanımız..
* PHP ile MySQL ilişkisi
* örnek çalışma: “Kişi Listem”
* sonuç

Dökümandaki “Kişi Listem” adlı örnek çalışma, adım adım ilerleyen ve toplam 5 adıma ait dosyaların ayrı ayrı klasörlendiği bir çalışma olmasıyla veritabanı konusuna yeni giriş yapacak kullanıcıların mutlaka incelemesi tavsiye edilir.

Görüşler

0
anonim
Sağol güzele benziyor da keşke yazıları biraz daha koyu yazsaymışsın.
0
Guardian
Düşünceni belirttiğin için öncelikle teşekkür ederim..

Sanırım, döküman içinde en çok kullanılan genel yazı tipinden bahsediyorsun.. Bir sonraki dökümanda uyarını dikkate alacağım...
0
solarhalo
guardian teşekkürler...

yalnız bir şey eklemek istiyorum. siteyi açtığımda ilk başta "imagination is more important than knowledge" sözünü gördüm. Bu söz A.Einstein a ait. Sözün altına lütfen Einstein ıda ekleyebilir misin. unutulmuş sanırım.

hem sözün kime ait olduğu belirtilmiş olsun.

teşekkürler tekrar.
0
Guardian
Siteyi ilk kurduğumda gerek görmemiştim.. Söz araştırılınca Einstein'a ait olduğu belli oluyor..

Fakat dediğin gibi belirtmekte yarar var.. Ekledim.. Dikkatin ve uyarın için teşekkürler..
0
solarhalo
ilgine ben teşekkür ederim :)
0
yasarcay
emegin icin saol. yalniz benim (konu ile dogrudan alakasi yok ama sormadan edemedin) merak ettigim. eyer mysql de uygulama gelistireceksek ve bu uygulama ticari olursa mysql in telif haklarini elinde bulunduran sirkete onlarin hesaplamis oldugu belli bir miktar parayi odememiz gerekiyormus. Bu dogrumu ??????
0
Guardian
ticari amaçlara yönelik geliştirilen projelerde MySQL'den faydalanman dahilinde MySQL Ticari Lisansı satın almalısın.

GPL lisanslı projelerinde ise MySQL'den üzretsiz yararlanabilirsin.

MySQL, projen %100 açık kaynaklı olduğu takdirde GPL lisansına dayalı olarak bütün kaynaklarını açıkça sana kullanma hakkı verir..
0
yasarcay
yani mysql kullandigimiz yazilim ticari olsa bile eyer yazilimimiz gpl olursa o zaman lisans parasi vermek zorunda deyiliz. cevap icin saol
0
neden
Güzel olmuş fakat senin cms projeni merak ediyorum ne durumda baya oldu herhalde başlayalı en azından bir demosu falan yok mu?
0
Guardian
samkon CMS projesine fazla zaman ayıramıyorum, yavaş yavaş ilerliyorum..

Araya kişisel durumlar ve farklı projelerde girince daha da yavaşlıyorum.

Bu nedenle ilk beta versiyonuna dahi çok uzaktayım şuan için..

Fakat proje adına bir basamak listesi oluşturdum. Artık ne yapacağım konusunda daha kararlıyım..

Projeyi takip etmen beni sevindirdi. Teşekkür ederim. Üzerinde daha çok duracağım..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Lapis Dergisinin 3. Sayısı Çıktı

Sabutay

Çesitli sebeplerden dolayı E-Lapis dergisinin 3. sayısının çıkış tarihi ertelenmişti. Fakat sonuçta güzel bir şeyler çıkarttığımıza inanıyor ve e-lapis dergisinin 3. sayısını http://www.e-lapis.org adresinden indirebileceğinizi duyurmak istiyoruz. Dergimizin yeni sayısı farklı konulardan ve zevkle okuyacağınız dolu dolu sayfalardan oluşuyor.

Bilişsel Bilimler Kılavuzu - II

FZ

Bilgisayarlar düşünebilir mi?: İnsan yanlısı, bilgisayar yanlısı, canlı yanlısı, robot yanlısı, bilişsel bilimciler derneği başkanı, Budacı bilge ve bekçi arasında bir söyleşme.

Giriş

Bu soru, kimilerine çok ilginç gelebilir; bilim-kurgu yapıtlarıyla dolup taşmışlar için ise yine o bildik sorudur. Ancak, burada yer alması, bu iki bakışın da bundan daha temel bir soruyu gözden kaçırmalarından kaynaklanıyor: İnsanlar düşünebilir mi?

İnsanların düşünebiliyor olduğuna eminizdir. Kendimizden biliriz. İçimizdeki seslerin dansı gibidir düşünmek. Dışavurmadan sürdürdüğümüz bir yarım tümcecikler silsilesi. Bizden tanımlanması istendiğinde, "hani var ya! Bunu herkes kendi içinde yaşar" deriz. Peki ama düşündüğümüze emin miyiz?

E-Kare Dergisi Yayın Hayatına Başladı

anonim

Elektrik ve Elektronik üzerine yayınlanan ücretsiz e-kare dergi yayın hayatına başladı. Amacı 7den 77ye tüm elektrik ve elektronik severlere ücretsiz bir edergi hizmeti sunmak.

Dergiyi bilgisayarınıza indirmek için www.teknikev.net adresini kullanabilirsiniz.

Otostopçunun Galaksi Rehberi : Yeniden Raflarda

butch

"Galaksinin haritası bile çıkarılmamış ücra bir köşesinde, gözlerden uzak bir güneşin yörüngesinde, tamamıyla önemsiz küçük bir gezegen döner. Gezegenin maymundan gelen halkı genellikle mutsuzdu. Ağaçlardan inmekle büyük hata yaptıklarını düşünenlerin sayısı gün geçtikçe artıyordu. Bazıları ağaçlara çıkmanın bile yanlış bir hamle olduğunu ve okyanuslardan asla ayrılmamış olmaları gerektiğini söylüyordu. Sonra adamın birinin, sırf değişiklik olsun diye bundan böyle nazik davranmanın ne kadar iyi olacağını dile getirdiği için ağaca çivilenmesinden yaklaşık iki bin yıl sonra, bir perşembe günü, o önemsiz gezegen bir kestirme yol uğruna yok olup gidecekti. Ama bilinmeyen gerçek şuydu ki gezegenin yaratılış amacı yalnızca Nihai Soruya cevap bulmak için yapılan bir deneydi..."

Douglas Adams'ın efsane dizisi Otostopçunun Galaksi Rehberi yeniden raflarda. (Kabalcı Yayınevi)

Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu GNU/Linux Dergisi Çıkardı

anonim

Bilişim Kulübü altında faaliyet gösteren Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu (EULT) 2007 yılında kuruldu. Açık kaynak kodlu yazılıma katkıda bulunmak, GNU/Linux'a yeni başlayanlara rehberlik etmek amacıyla yola çıkan topluluk 2008 Ocak ayı itibarı ile e-dergisinin ilk sayısını yayınladı.

Dergiye http://universitem.erciyes.edu.tr/eult_e_dergi_1.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.