ODTÜ Programlama Yarışmasına Davetlisiniz

0
FZ
ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Üniversite Öğrencileri Arası Programlama Yarışması tüm üniversiteli programcıları bekliyor.
Ülkemizde programcılığın gelişmesine, Linux'un yaygınlaşmasına ve bilgisayar bilimcilerini bir araya getirmeye katkıda bulunmak, eğlenirken öğrenmek ve kazandırmak için yarışmamız üzerine düşen görevi başarıyla gerçekleştiriyor.

Bu sene altıncısını gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza katılım hiç zor değil. Tek yapmanız gereken ön eleme sorularını çözerek 18 Nisan 2003 günü saat 23:45'e kadar bize göndermek. Sorular üzerinde istediğiniz kadar düşünebilirsiniz. Çözüm yolunu bulduktan sonra yazacağınız C veya C++ dillerindeki programınızı sınayarak bize gönderebilirsiniz. Üstelik başvuruda bulunmak için tüm sorulara çözüm bulmak zorunda değilsiniz.

Gönderdiğiniz programlar Linux işletim sistemi kurulu olan bir bilgisayarda derlenerek değerlendirilecek ve belirlenen finalistler 27 Nisan 2003 günü ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği laboratuvarlarında yapılacak finale katılacaklardır. Ankara dışından finale katılmaya hak kazanan yarışmacıların ODTÜ'de konaklamaları topluluğumuz tarafından sağlanacaktır. Finalin değerlendirmesi aynı gün içinde yapılacak; akşam gerçekleştirilecek törende de tüm finalistlere sürpriz hediyeler verileceği gibi ilk üç dereceye girenler ayrıca ödüllendirilecektir.

Hadi, hemen ön eleme sorularını çözmeye başlayın...

Görüşler

0
FZ
Yarışmaya katılmaya heveslenen üniversite lisans seviyesindeki arkadaşlara temel veri yapıları ve algoritmaların yanı sıra biraz da şifreleme algoritmaları üzerinde çalışmalarını öneririm.

Yarışmanın C/C++ ile kısıtlanması biraz saçma gibi göründü bana.

Yine de bu tip yarışmaların varlığı pek çok açıdan sevindirici. Keşke herkes yapsa ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

500$'a Linux Laptop!

malkocoglu_2

ABD'nin en büyük mağaza zincirlerinden Walmart'ın sitesi Walmart.com, $500'lık bir dizüstü bilgisayar modelini kataloguna ekledi. Bilgisayar Linspire'ın Linux sistemi ile yüklenmiş olarak geliyor ve iddialara göre şu anda piyasadaki en ucuz dizüstü bilgisayar. Bilgisayar 1.0 GHz, 128 MB RAM ve 30 GB hard disk içeriyor.

http://www.desktoplinux.com/news/NS7710891606.html

Biri bizi düdüklüyor

netguru

Tüm dünyada internetin kullanımı arttıkça beraberinde sorunlar da çoğalıyor. Bunların başında kişisel bilgilerin gizliliği geliyor. Biz çok fazla farkında olmasak da Türkiye gibi, yeni teknolojiler konusunda iyi bir bilinçlenme süreci yaşamayan ülkelerde sorun daha büyük boyutlarda. Aslında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda “özel yaşamın gizliliği ve korunması” hükümleriyle bizlere tanınmış haklar var. Ancak gizli kulaklar telefondan sonra sanal dünya üzerinde de kol geziyor.

Eller Gider Açık Yazılıma Biz Gideriz Microsoft'a

Ragnor

Bugünkü Vatan gazetesindeki habere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gizli gizli eğitimle ilgili bir projeye üzerinde çalışıyormuş ve eğitimde teknoloji ağırlıklı bir hamleyi amaçlayan projede Erdoğan'a en büyük desteği ise dünyanın en zengin insanı Bill Gates verecekmiş.

Yenilikçi İş Fikri Yarışması

101

Genç patronlar yenilikçi iş fikri yarışması, Eskişehir Yazılım Üssü Genç Girişimci Eğitim Merkezi’nde eğitim alacak ve proje geliştirecek olan gençlerin seçilebilmesi için ülke genelinde düzenlenen bir yarışmadır.

Şehr-i Münih´in Linux´a geçme planları

alper

Münih şehir yönetimi Microsoft'la olan bütün sözleşmelerini iptal edip Linux'a geçmeyi düşündüklerini beyan etti.

Sueddeutsche gazetesinde yayınlanan bir araştırmada Münih'te Enformasyon teknikleri alanında Linux'a geçilmesiyle verilerin daha güvende olacağı ve milyonlar kar edeceğinin söylenmesi üzerine harekete geçen yönetim, durumu değerlendirip kararın 28 Mayıs günü verileceğini söyledi. Bu zamana kadar Microsoft'un bir teklif yapması bekleniyor.Söz konusu teklif NT'lerin XP'ye geçişini, eğitim vs. durumları kapsıyor. Bu da en az 30 Milyon Euro şehir yönetiminin kasasından çıkması demek.