ODTÜ Programlama Yarışmasına Davetlisiniz

0
FZ
ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Üniversite Öğrencileri Arası Programlama Yarışması tüm üniversiteli programcıları bekliyor.
Ülkemizde programcılığın gelişmesine, Linux'un yaygınlaşmasına ve bilgisayar bilimcilerini bir araya getirmeye katkıda bulunmak, eğlenirken öğrenmek ve kazandırmak için yarışmamız üzerine düşen görevi başarıyla gerçekleştiriyor.

Bu sene altıncısını gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza katılım hiç zor değil. Tek yapmanız gereken ön eleme sorularını çözerek 18 Nisan 2003 günü saat 23:45'e kadar bize göndermek. Sorular üzerinde istediğiniz kadar düşünebilirsiniz. Çözüm yolunu bulduktan sonra yazacağınız C veya C++ dillerindeki programınızı sınayarak bize gönderebilirsiniz. Üstelik başvuruda bulunmak için tüm sorulara çözüm bulmak zorunda değilsiniz.

Gönderdiğiniz programlar Linux işletim sistemi kurulu olan bir bilgisayarda derlenerek değerlendirilecek ve belirlenen finalistler 27 Nisan 2003 günü ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği laboratuvarlarında yapılacak finale katılacaklardır. Ankara dışından finale katılmaya hak kazanan yarışmacıların ODTÜ'de konaklamaları topluluğumuz tarafından sağlanacaktır. Finalin değerlendirmesi aynı gün içinde yapılacak; akşam gerçekleştirilecek törende de tüm finalistlere sürpriz hediyeler verileceği gibi ilk üç dereceye girenler ayrıca ödüllendirilecektir.

Hadi, hemen ön eleme sorularını çözmeye başlayın...

Görüşler

0
FZ
Yarışmaya katılmaya heveslenen üniversite lisans seviyesindeki arkadaşlara temel veri yapıları ve algoritmaların yanı sıra biraz da şifreleme algoritmaları üzerinde çalışmalarını öneririm.

Yarışmanın C/C++ ile kısıtlanması biraz saçma gibi göründü bana.

Yine de bu tip yarışmaların varlığı pek çok açıdan sevindirici. Keşke herkes yapsa ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eurovision´ı Kazandık!

SHiBuMi

Bu gece tarihi bir gece oldu. Yıllardır katılıp 3.lük dışında hep sonlarda kaldığımız Eurovision yarışmasını kazandık. Şarkı iyidir/kötüdür, ingilizcedir/türkçe olmalıdır vs. bir yana, bu işin lansmanını yapan, ekip ruhunu yarışmanın sonuna dek taşıyan, kabuğundan çıkıp kendini yenileme cesaretini göstermiş olan herkese emekleri için teşekkür etmek gerekiyor.

Yeni Din `Jedi Knights´ resmileşti(mi?)

butch

Mart ayının başlarında Yeni Zelanda'da nüfus sayımı yapılacağı sıralarda ortalıkta dolanan bir e-posta hakkında Slashdot'da yayınlanan bir haber oldukça ilgimizi çekmişti. Mesaj Star Wars fanatiklerinin kurdukları yeni dine üye olmaları için insanlara bir çağrı niteliğindeydi. Yeni dinin adı "Jedi Knights" yani Jedi Şövalyeleri.
Yeni Zelanda'da neler oldu bilmiyorum ama İngiltere'de 2001 yılı nüfus sayımı formları ve getirdiği sonuçlar oldukça ilginç...

IBM Türk Çalışanlarının Sendikal Örgütlenmesi

anonim

Bizler 258 kişiyle Tez-koop-iş sendikasına üye IBM Türk çalışanlarıyız.

Sendikamız, toplu sözleşme yapma hakkımızı almak için 26 Mart 2008 tarihinde Çalışma Bakanlığına yetki başvurusunda bulundu.

Türk Sistem ve Ağ Yöneticileri Bir Araya Geliyor

Luniz

Türkiye'de ki tüm sistem ve ağ yöneticilerini bir araya toplamayı hedefleyen sosyal bir topluluk oluşturuldu.

TBase Administrative Pit Stop adı altında oluşturulan site ile bir araya gelmeyi hedefleyen grup, birlikte sosyal etkinlikler gerçekleştirmek, toplantılar düzenlemek, eğlencelere katılmak vs. gibi etkinlikler ile bir araya gelmeyi amaçlıyor.

İdeal Pencere Yöneticisi

tongucyumruk

Linux ve benzeri sistemleri kullananlar arasında yıllardır süregelen bir tartışmadır: En iyi pencere yöneticisi hangisi? Kimileri bir masaüstü ortamı sağladığından KDE, Gnome gibi sistemleri tercih eder, kimileriyse hafif ve hızlı olması amacıyla Fluxbox, Windowmaker gibi sadece işini yapmaya yönelmiş olanları. Freshmeat'ten Jeff Covey'de yıllar süren araştırmadan sonra kendince ideal olana ulaşmış. Bu konuda yazdığı Antidesktop başlıklı yazıda ise ulaştığı sonuçları açıklamış. Desktop meraklılarına ısrarla tavsiye edilir.