ODTÜ Programlama Yarışmasına Davetlisiniz

0
FZ
ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Üniversite Öğrencileri Arası Programlama Yarışması tüm üniversiteli programcıları bekliyor.
Ülkemizde programcılığın gelişmesine, Linux'un yaygınlaşmasına ve bilgisayar bilimcilerini bir araya getirmeye katkıda bulunmak, eğlenirken öğrenmek ve kazandırmak için yarışmamız üzerine düşen görevi başarıyla gerçekleştiriyor.

Bu sene altıncısını gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza katılım hiç zor değil. Tek yapmanız gereken ön eleme sorularını çözerek 18 Nisan 2003 günü saat 23:45'e kadar bize göndermek. Sorular üzerinde istediğiniz kadar düşünebilirsiniz. Çözüm yolunu bulduktan sonra yazacağınız C veya C++ dillerindeki programınızı sınayarak bize gönderebilirsiniz. Üstelik başvuruda bulunmak için tüm sorulara çözüm bulmak zorunda değilsiniz.

Gönderdiğiniz programlar Linux işletim sistemi kurulu olan bir bilgisayarda derlenerek değerlendirilecek ve belirlenen finalistler 27 Nisan 2003 günü ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği laboratuvarlarında yapılacak finale katılacaklardır. Ankara dışından finale katılmaya hak kazanan yarışmacıların ODTÜ'de konaklamaları topluluğumuz tarafından sağlanacaktır. Finalin değerlendirmesi aynı gün içinde yapılacak; akşam gerçekleştirilecek törende de tüm finalistlere sürpriz hediyeler verileceği gibi ilk üç dereceye girenler ayrıca ödüllendirilecektir.

Hadi, hemen ön eleme sorularını çözmeye başlayın...

Görüşler

0
FZ
Yarışmaya katılmaya heveslenen üniversite lisans seviyesindeki arkadaşlara temel veri yapıları ve algoritmaların yanı sıra biraz da şifreleme algoritmaları üzerinde çalışmalarını öneririm.

Yarışmanın C/C++ ile kısıtlanması biraz saçma gibi göründü bana.

Yine de bu tip yarışmaların varlığı pek çok açıdan sevindirici. Keşke herkes yapsa ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Patrick Volkerding işinin başında

mos

Geçtiğimiz günlerde hastalığını öğrendiğimiz Slackware Linux'un babası Patrick Volkerding artık daha iyi.

Bir süredir Slackware GNU/Linux'un ve daha önemlisi Patrick'in akibeti merak konusuydu. Görünüşe göre bir şeyler yoluna girmeye başlamış.

Sanal İmza Yasası Meclis’ten Geçti

aRda_

ntvmsnbc.com haber sitesine yer alan habere göre, elektronik imzanın hukuki ve teknik yapısını, elektronik imzayla ilgili işlemlerle elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerini düzenleyen Elektronik İmza Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Elektronik imza yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasayla güvenli elektronik imza elle atılan imzayla aynı hukuki sonucu doğuracak. Yasada elektronik imzanın tanımı yapılarak hukuki ve teknik kullanımı düzenleniyor. Güvenli elektronik imzayla oluşturulan elektronik veriler, senet hükmünde olacak.

Kaynak: www.ntv.com.tr/news/252838.asp

Google Suggest

e2e

Google, beta olarak başlattığı "Google Suggest" ile 2005'e de hızlı girecek gibi.
Google Suggest arama yaparken kullandığınız kelimeleri tamamlama olanağı sunuyor. Siz yazarken, aşağıya açılan bir menüden yazdığınız harflere uygun devam eden kelimeler ve bu kelimelerle yapacağınız aramalarda gelecek sonuç sayısı çıkıyor. Tabii yalnız kelimeyi değil, bu kelimeyle birlikte arama yapmak için kullanabileceğiniz diğer kelimeleri de içeren bir listeleme de mevcut.

Türk Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi (HvBS)

erolsoyoz

Türk Savunma sanayinin önemli kuruluşları arasında yer alan Havelsan, önemli bir tedarik projesine daha imza atmayı başardı. Türkiye'nin en büyük tümleşik komuta kontrol bilgi sistemi olarak bilinen "Hava Kuvvetleri Bilgi Sisteminin (HvBS)" kabulü, 25 Aralık 2007 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Havelsan mühendisleri tarafından geliştirilen bilgi sistemi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın etkinliğinin büyük oranda arttırılması hedefleniyor.

COMPEX Fuarında Buluşalım!

anonim

COMPEX 2003 28. Uluslararası Bilgisayar Fuarı, 04-07 Aralık 2003 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi'nde yapılacak. Detaylı bilgi için www.compex.com.tr