İlgili Yazılar

Google ve Mozilla işbirliği

vizyoner

Google Microsoft´a karşı ciddi rekabete girişiyor ve tarayıcı savaşlarında yeni bir dönüm noktasına geliyormuşuz gibi görünüyor. Mozilla'nın güçlü tabanını kullanarak, ötesinde Semantic Web kullanılacak gibi: http://novaspivack.typepad.com/nova_spivacks_weblog/

Mozilla´da dev güvenlik açığı!

tongucyumruk

Severek kullandığımız ailemizin browser'ı Mozilla'nın 0.9.7 sürümünden başlayıp 1.0rc1'e kadar gelen tüm versiyonlarında dev bir güvenlik açığı keşfedildi. Bu açığı kullanarak kötü niyetli webmasterlar mozillayı o sırada çalıştıran kullanıcının erişebildeği bütün dosyalara (/etc/passwd gibi) erişebiliyorlar.

Mozilla 1.5, Mozilla Firebird 0.7 çıktı

tongucyumruk

Mozilla uygulama grubunun 1.5 sürümü duyuruldu. Aynı zamanda "benim bu kadar uygulamaya ihtiyacım yok" diyenlerin tercihi olan Mozilla Firebird gezgini ise 0.7 sürümüne ulaştı...

Mozilla 1.0 Release Candidate 1

m1a2

Geldi geliyor derken Mozilla 1.0 RC1 18 Nisan`da sessiz sedasız çıktı. Fazlamesai`de yeni Mozilla sürümleri ile ilgili haberler yayımlanmıştı daha önceleri. Mozilla` nın şu son ulaştığı nokta itibariyle ne kadar olgunlaştığına ve mutlaka denenmesi gerektiğine vurgu yapmak amacıyla esasında rel. 0.99`a göre cok büyük değişiklikler taşımamakla beraber Mozilla 1.0 Release Candidate 1`i de haber yapmayı uygun görmekteyim ;) Denemeyenler için hatırlatalım. Son serilerde Mozilla`ya bir `tabbed browsing` özelliği eklenmişti. `Tabbed browsing` -Opera`da olduğu şekilde- yeni sayfaların aynı browser penceresinde (tab) gösterilmesi özelliği oluyor ve bence tam bir `killer feature` (özellikle 3 tuşlu veya bir wheel mouse`unuz varsa gerçekten keyifli oluyor :) Opera`daki mouse gestures özelliği de ayrıca bir Mozilla installer paketiyle -XPI- eklenebiliyor, bu konu için bkz.

SpreadFirefox.com'a saldırı

Soulblighter

Firefox'un pazarlama sitesi olan SpreadFirefox.com'a saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda üyelerin bir kısmının kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği belirtiliyor. Sitenin bir kaç gün kapalı kalmasına neden olan saldırıdan sonra Mozilla Vakfı, Spread Firefox üyelerine e-posta ile durumu bildirdi.