İlgili Yazılar

Mac OS X için virüs alarmı

anonim

Uzun zamandır virüslerden uzak duran Mac OS X işletim sistemini etkileyen, script tabanlı bir virüs bulundu. Hafta sonu tespit edilen virüs, Mac OS X'in bütünleşik güvenlik duvarını (firewall) etkisiz hale getirerek kullanıcının bilgilerini çalıp, verilere zarar verebiliyor.

iPod: Eğlence cihazı olmanın ötesine geçti!

FZ

iPod yığınla müzik ve videoyu taşıma çılgınlığını patlatmakla ve daha çok insanı Apple markası ile tanıştırmakla kalmadı. Cihazın güçlü donanım altyapısı çok farklı alanlarda kendine yer buluyor.

Tıbbi görüntüleme alanında uzman olan UCLA profesörü Dr. Osman Ratib karmaşık tıbbi verilerin görüntülenmesi için meslektaşlarının yüzbinlerce dolarlık cihazları kullanması problemine bir çare bulmak amacı ile Apple donanımı üzerinde çalışan OsiriX isimli açık kodlu bir görüntüleme yazılımı geliştirdi. Programcı ve radyolog dostu Dr. Antoine Rosset ile çalışan Osman Ratib geliştirdikleri platformun çok daha pahalı benzerleri ile hemen hemen aynı işlevselliği sunduğunu, doktorların buna erişmesinin çok daha kolay olduğunu ve açık kaynak modelini desteklediğini belirtti.

İyi güzel ancak iPod nerede devreye girdi?

OpenGL ve AQUA (MacOS X)

anonim

Apple çıkarmış olduğu MacOS X işletim sisteminde OpenGL´i çekirdeğe gömdü, böylelikle OpenGL uygulamaları daha performanslı ve hızlı çalışmakta.
MacOS X farklı bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor, arka planda BSD 4.4 çalışırken ön planda PDF destekli bir grafik ara birim, animated bir dock ve Internet Explorer 5. MacOS X üzerinde Dreamveawer, Macromedia Flash uygulamalarını kullanarak sayfanızı yapar ve direk MacOS X üzerinde apache klasörüne yaptıklarınızı yerleştirip MacOS X üzerindeki Apache Web Server ı kullanarak sayfanızı internete açabilirsiniz. http://www.apple.com/macosx/

Ücretsiz OS X uygulamaları

anonim

OS X kullananların işine yarabilecek ücretsiz uygulamalar.

Not: Daha önce Apple'ın iki tuşlu faresine sevinen Sundance, umarım buna da sevinecektir. :)

Mac OS X 10 1-Eylül`de geliyor

larweda

Apple, Mac OS X işletim sisteminin 10.1 versiyonunu 1-eylül`de piyasaya çıkaracağını duyurdu. Yeni versiyonda eklenen özellikler arasında iTune CD-kayıt yazılımı, DVD oynatımı ve kaydı için iDVD 2 yazılımı, Airport, SAMBA, W95, NT ve 2000 desteği veren ağ-dosya erişimi ve kullanıcı arayüzünde de uzun dosya isimlerini görebilme, ayarları kişiselleştirme, pencere seçenekleri hakkında birçok ufak-tefek yenilik içeriyor.
Bu şekilde Apple, linux ortamına verdiği desteğe son gaz devam ettiğini gözler önüne seriyor. Cesurca bir hareket olsa da, Mac OS X Apple`in kurtuluşu anlamına gelebilir.
Mac OS X 10.1 hakkında bilgi: www.apple.com/macosx/newversion/