İlgili Yazılar

Intel, Linux için Yeni Derleyicilerini Çıkardı

FZ

Efsanevi mikroişlemci üreticisi Intel sadece bir donanım firması değil bildiğiniz gibi. Linux için C++ ve Fortran derleyicilerinin 5.0 sürümünü piyasaya çıkaran Intel bu sürüm ile programcıların Itanium ve Pentium 4 işlemcilerinin gücünden faydalanmasını hedefliyor.

Intel'in geliştirdiği Linux için C++ ve Fortran Derleyicileri prosedürler arası optimizasyon, otovektörizasyon ve profil-yönlendirmeli optimizasyon gibi özelliklerle geliyor.

Söz konusu derleyiciler aynı zamanda birden çok işlemciye sahip bilgisayarları programlamanızı sağlayan yüksek seviyeli OpenMP direktiflerini kullanmanıza izin veren OpenMP desteğine de sahipler.

Kredi kartı ve şifrelerinizi topluyorum, ama nasıl?

murat

Bugün gözüme sürekli ilişen bir medium postunu okudum az önce. Npm'de yayınladığı açık kaynaklı, console loglarının renklendiren basit bir paket ile nasıl casusluk yapılır konusunu çok güzel bir şekilde anlatmış. Tavsiye ederim. Ve posttan bir alıntı:

"Npm ve GitHub için farklı kod sunmuyorsam da, bu bir npm sorusu değil ki, kim /lib/package.min.js'de gördüğü kodun /src/package.js...

AMD bir yandan, Transmeta öbür yandan...Intel nerde? INTEL INSIDE

parsifal

Demek rakipleri olmasa yeni bir şey çıkaracağı yok bu INTEL'in...

Önümüzdeki yıl işlemci fiyatları düşerken hızlarıda aynı oranda aratacağa benzer.

Intel`den VIA`ya dava

elrond

Intel VIA nın Pentium 4 çipler için ürettiği P4X266 ve P4M266 chipsetleri nedeni ile VIA`ya dava açmaya hazırlanıyor. Intel VIA nın P4 chipseti için lisansa sahip olmadığını iddia ediyor. VIA CEO su Wen Chi Chen Intel` in daha önce de Cyrix` e benzer davalar açtığını ve hep kaybettiğini söylüyor ve ekliyor "Intel duruşmaları çok seviyor galiba"

KAISER, Meltdown, Spectre... Neler oluyor?

tongucyumruk

butch kibarca "neler oluyor?" diye sorduktan sonra kısaca son günlerde bilişim dünyasini sallayan, "bulutlarımız ne olacak?", "oyunlar da mı yavaşlayacak?" ve, "Bitcoin alalım mı?" gibi sorulara yol açan haberler üzerine kısa bir Türkçe açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Baştan söyleyeyim, konu üzerine çok derin bilgisi olan bir insan değilim, bu konu...