İlgili Yazılar

G5'e karşı X86, MacOSX'e karşı GNU/Linux

Challenger

Anandtech' te tarafından yapılan bu testte, G5 ile Intel Xeon ve AMD Opteron, MacOSX ile Linux performans açısından karşılaştırılmışlar. Donanım testinde Intel ve AMD için SUSE SLES9, G5 için ise Mac OS X Tiger 10.4.1 kullanılmış. Ortak yazılım olarak da MySQL 4.0.18 (MyISAM engine), 32 ve 64 bit, ve GCC 3.3.3 kullanılmış.

Test ekibinde bir MySQL uzmanı, bir DB2 uzmanı, bir Vtune ve MacOSX uzmanı ile bir Dbconn geliştiricisi var.

MacOS X ya da Darwin, farklı bir BSD temelli Unix

anonim

MacOS X hakkında daha önceleri burada bir çok yazı çıktı. O yüzden ne olduğunu sanırım herkes biliyor. MacOSX, "ufs file system" yani sıra "hfs+ file sistem" de kullandığını sanırım hepimiz biliyoruz.

Macworld 2006 ve Jobs'un Konuşması

wizzyfx

Macworld San Francisco 2006'nın merakla beklenen olayı Steve Jobs'un konuşması gerçekleşti.

YellowDog Linux 2.1 Hazır

anonim

Çok hoş ve kurulum anlamında da kolay olan ve tüm Apple hardwarelerini tanıyan, popüler PPC Linux sürümlerinden biri olan YellowDog Linux 2.1 satışa sunuldu, mac kullanan ve Linux'u Mac üstünde denemek isteyenlerin YellowDog Linux'a bir fırsat vermesi gerekir.

QuickTime Streaming Server 4.0 Public Preview Hazır

anonim

Apple QTSS 4 (Quicktime Streaming Server) Public Preview'ı bitirdi.
Çoğu insanın, Windows Media Player'ın daha iyi olduğunu savunmasına ve ülkemizde çoğu Windows kullanıcısının QuickTime Player kullanmasına rağmen, bence QT Player, internet üzerinde en kaliteli ses ve görüntü yayın yazılımıdır. Player'ı indirmek için buraya, QTSS4 için ise buraya.