İlgili Yazılar

Emanet: Siz hala TEXTAREA içinde kıvranıp duruyor musunuz?

FZ

FM ve benzeri pek çok yerde yorum yazmak, mesaj yollamak, vs. iş için mütemadiyen textarea yani HTML metin giriş kutularını kullanıyoruz. Babadan kalma bu teknoloji halen iş görse de tabii ki bize bir editör içinde yazı yazma rahatlığı sağlamıyor. Alışık olduğumuz kestirme tuş kombinasyonlarını kullanmak, bul değiştir yapmak, renkli olarak kodları görmek vs. gibi pek çok şeyi yapmak mümkün olmuyor.

Oysa metin kutuları otomatik olarak bir editör ile ilişkilendirse, bir HTML metin alanına yazacağımız şeyi güçlü bir editörde düzenlesek, işimiz bittiğinde kaydedip çıksak (böylece arada yazdıklarımız session timeout olduğunda kaybolma riskine maruz kalmasa), hayat daha güzel olsa... Var mı çaresi? Bu konuya kafayı takmış Türk programcılar olduğu sürece var!

Firefox 1.5.0.2 çıktı

setcom_2000

Firefox 1.5.0.2, Intel tabanlı Macintosh bilgisayar desteği ile güvenlik ve kararlılık alanında iyileştirmeler içeriyor.

3D yazıcı ne değildir

redogre

Bundan iki yıl önce Çin'den kit halinde prusa i3 varyantı bir 3d yazıcı aldım. Hayal etmediğim birçok şey yaparken hayal ettiğim birçok şeyi de yapamadım.

Bu yazıda 3d yazıcı nedir kısmından çok, ne değildir ondan bahsetmek istiyorum. İnternet hepimizin ağzının suyunu akıtan 3d yazıcı güzellemeleriyle dolu iken bu aletin kısıtlamalarını anlatan çok az yazı var.

Öncelikle çeşitli kickstarter...

Chrome Eklentilerini Mobil Cihazlarda Çalıştırmak!

Zakkum

Murat'ın fazlamesai.net “hızlı paylaşım” eklentisini görünce, eklentileri mobil cihazlarda nasıl çalıştırırız meselesi gündeme geldi. Eklentileri chrome ile değil ama firefox içinde çalıştırabiliriz. Bunun için önce “Chrome Store Foxified” eklentisini kuruyoruz. Daha sonra ister imzalı ister “fazlamesai hızlı paylaş” eklentisinde olduğu gibi imzasız bir eklentiyi çalıştırabiliriz. İmzasız...

Text, Grafik, HTML: Bütün Editörlerin Gücü Firefox'ta

ghanthar

Fazlamesai' yi takip edenler Emanet isimli eklentiyi duymuşlardır. Bu eklenti TextArea olayına son veriyor ve metin kutularını Emacs ile edit etmenize olanak sağlıyordu. ViewSourceWith eklentisi benzer şekilde çalışıyor ancak bu eklenti ile sadece Emacs'i değil resim işlemek için Gimp'i, istediğiniz herhangi bir editörü, HTML editörünüzü kullanabiliyor, her dosya için ayrı bir editör belirleyebiliyorsunuz. Program sınırlaması yok sanırım Win programları ile de çalışacaktır ama denemedim.