Fazlamesai`de kısa bir servis kesintisi

0
larweda

Hosting şirketimizin sessiz sedasız yaptığı bir server upgrade'inden dolayı fazlamesai.net'in bazı bölümleri birkaç gündür çalışamıyordu. (yeni kullanıcıların e-posta adreslerine gönderilen şifreleri ve şifresini unuttuğu için yeni şifre isteyen kullanıcıların adreslerine gönderilen yeni şifreleri maalesef geçersiz oluyordu!), sorunun varlığını farkettikten ve epey bir mesai fazlası debugging işleminden sonra daha önce kodu geliştirirken gözden kaçırdığımız bir hatayı bulup düzelttik. Artık şifre almakta sorun yaşayan kullanıcılar, tekrar yeni şifre isteyip aldıkları şifrelerle hayatlarına devam edebilirler.

Oluşan geçici rahatsızlık için özür dileriz.

İlgili Yazılar

Fazlamesai Zirve! 25 Şubat 2006

sundance

Beş yılı aşkın bir sürede iyisiyle kötüsüyle birçok şey paylaştık. İpe sapa gelmez tartışmalarda kaybolduğumuz da oldu, çok faydalı eğitici makaleler yazdığımız da.

Bu sürenin sonunda inanıyoruz ki Fazlamesai'ye katkıda bulunanlar artık belli bir bilgi seviyesinde, bazı hareketleri önceden tahmin edilebilir bir grup, kısaca bir topluluk olarak adlandırılabilir hale geldi.

LKD Yılın En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması: fazlamesai.net

larweda

Linux Kullanıcıları Derneği yılın penguenleri 2004 ödülleri kapsamında fazlamesai.net web sitesi "En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması" dalında ödüle layık görüldü. Bu ödülü hepimiz adına Ankara Milli Kütüphanede düzenlenen 3.ncü Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinde biz kabul ettik. Hepimize hayırlı olsun!

Fazlamesai Google Gadget

uhallac

Birkaç gün önce Google Desktop kurdum. Boş zamanlarda üzerinde uğraşabileceğiniz şık bir oyuncak. Desktop SDK ile yazılım geliştirme olanağı sağlamışlar. Ben de Fazlamesai'deki güncel haberlere masaüstünden ulaşmak isteyen kullanıcılar için bir gadget hazırladım.

Dosyayı buradan indirebilirsiniz. SDK'yı kurarsanız "fm.gg" dosyasını açarak koduna erişebilirsiniz.

fazlamesai.net taşınıyor

cbc

fazlamesai.net, 6 senelik evinden IBM ve Parkyeri sponsorluğundaki yeni yerine taşınıyor. Haberin devamında bu taşınma esnasında karşılaşabileceğiniz olası değişiklikleri okuyabilirsiniz.

fazlamesai.net'e soralım: Genç bir yazılımcı adayına ne tavsiye edersiniz?

FZ

Genç bir arkadaşımızın bana yolladığı e-postaya özelden cevap vermek yerine FM ortamınının kolektif deneyiminden ve yol göstericiliğinden faydalanalım dedik. Kendisinin de izniyle iletisini burada yayınlıyor ve deneyimli bilgisayarcılardan yol göstermelerini istiyoruz:

"Emre Bey merhaba,

Ben ileriseviye.org'daki yazılarınızı takip edebildiğimce/kavrayabildiğimce okumaya çalışıyorum. Öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum. Ben Berk Aydın. Şu anda H. Avni Sözen Anadolu Lisesi 2. sınıfta okumaktayım. Gelecek sene üniversite giriş sınavına gireceğim. Aynı zamanda da amatör bir şekilde programlama dilleri ile -naçizane C, C# ve Java- ilgilenmekteyim.