tongucyumruk

Görüşler

1
redogre

aynısının mit için olduğunu düşündüm de...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL 8.1 duyuruldu!

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in 8.1 sürümü bugün duyuruldu.

Ayrıntılı Türkçe basın bültenine buradan ulaşabilirsiniz.

Rakun XML Uygulama Platformu 0.3.2 Çıktı

evolution

Web tabanlı kurumsal uygulamaları (ERP, MRP, CRM, v.b.) XML yapısında geliştirme altyapısını sunan Rakun Platformu 0.3.2 sürümüne ulaştı. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Oyun Oynamayı Öğrenen Sistem: CogVis

FZ

Yorkshire, İngiltere'deki University of Leeds araştırmacıları tarafından geliştirilen CogVis sistemi "kağıt, makas, taş" oyununu sadece gözlem yaparak oynamayı öğrendi. Sistem kaydettiği video ve ses verisindeki örüntüleri tarıyor ve hipotezler öne sürüp bunları test ederek oyunun kurallarını yavaş yavaş öğreniyor. Sistemde önceden oyuna dair tanımlanmış (hard-coded) herhangi bir kural bulunmuyor.

Kaynak: http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn6914

FM sitesinde daha önce yapay zeka ve bilişsel bilim (cognitive science) ile ilgili yayınlanmış bazı yazılar:

Whitespace; Tertemiz bir Dil !

anonim

Eğer sizde her öğrendiğiniz dilde acayip karakterleri ezberlemekten bıktıysanız buyrun Whitespace'e. Bir takım über geek şahsiyetler tarafından yazılmış bu programlama dilinde bütün kodlama [Space] , [Tab] ve [LF] ile yapılıyor. Bu dil ile birşeyler yazmayı düşünecek kadar aştığınızı düşünüyorsanız sizi böyle alalım...

PMX: Pixel Mixer

lazarus

PMX, bir grafik canlandırma , kompozisyon (motion graphics) yazılımıdır. Prensip olarak Adobe Photoshop benzeri katmanlı (layered) grafikler üzerinde çalışır.