İlgili Yazılar

Debian Sunucularına Saldırı!

tongucyumruk

James Troup'un debian-devel-announce listesinde yaptığı duyuruya göre Debian projesinin ana geliştirme sunucularından olan gluck.debian.org makinesinin 12 Temmuz 2006, sabah saatlerinde başarılı bir saldırı ile ele geçirildiği tespit edildi. Ağ bağlantısı hemen kesilen makine durumun incelenmesi ve sistemin yeniden yüklenmesi için bakıma alındı. Bakım süreci boyunce Debian projesinin CVS sunucusu başta olmak üzere Planet Debian, Lintian ve Debian geliştiricilerinin web sayfaları gibi bazı servislerin kesintiye uğrayacağı açıklandı.

Güvenlik incelemesi devam ederken diğer Debian sunucularının da erişim hakları saldırının kaynağı tespit edilip ortadan akldırılıncaya kadar kısıtlanmış durumda. Debian sunucularına benzer bir saldırı Kasım 2003'te gerçekleşmiş, sunucuya yapılan saldırı bir dosya sistemi bütünlük tespit aracı kullanılarak yakalanmıştı.

Lastik Hortum Kriptanalizi: Türk Usulü Şifre Çözme - Ya Seve Seve Ya ...

muhuk

Böyle haberlerle anılmak çok üzücü. Bruce Schneier'ın yazısından kısa bir alıntı yaparak yorumlara dikkatinizi çekmek istiyorum:
Cryptographers have long joked about rubber-hose cryptanalysis: basically, beating the keys out of someone. Seems that this might have actually happened in Turkey

Gizli Mesajınızı Spam Mail İçinde Saklayın!

ts

Şifreli yazışmak icin kullanilabilecek birçok yöntem bulunuyor. Bunların içinde en ilginci ise Spammimic adında bir sitede bulunuyor.

Bu sitede istenilen yazı bir spam mail'in içerisine gizleniyor ve Spammimic internet sitesinde çözülmediği takdirde gerçek mesaja ulaşılamıyor.

Editörün Notu: Eğlenceli bir yazılım, gramer steganografisi gibi görülebilir ancak ciddi olarak kullanılabilecek türden bir uygulamaya benzemiyor.

Yeni virus LoveGate´e dikkat

sametc

Bilgisayar güvenliği uzmanları, Asya ve Avrupa'da yayılmaya başlayan LoveGate adlı "worm (solucan)" türü bir bilgisayar virüsü konusunda uyardı. Tam adı LoveGate.c olan virüs, e-mail yoluyla bulaştığı sistemde bir arka kapı açarak bilgisayarda kayıtlı herşeyin güvenliğini tehlikeye atıyor.
Virüs bulaşır bulaşırmaz Pekin'deki iki e-mail adresine mesaj gönderiyor. Virüs yazarının sistemle bağlantı kurmasını sağlayan LoveGate, yazarın başkasının bilgisayarında istediği herşeyi (dosyaları silmek, kişisel bilgileri çalmak, ya da bazı uygulamaları çalıştırmak vs.) yapabilmesine neden oluyor.
E-mail'e eklenmiş LoveGate taşıyan dosyaya tıklandığında, virüs kendi kendini kopyalayarak adres defterindeki isimlere gönderebiliyor.
Anti-virüs şirketi Trend Micro yetkilileri, yayılma hızı yavaşlayan LoveGate'in dünya genelinde 10 bin bilgisayarı etkilediğini tahmin ediyor.
Kaynak:Hürriyetim

Kernel'da yeni açık

e2e

Linux kernel'ında bulunan yeni bir açıktan faydalanılarak basit bir C programıyla kernel'ın kırılabilecegi ve bu açık sayesinde tüm sistemin kilitlenebileceği belirtiliyor

Bu güvenlik açığından 2.4.2x ve 2.6.x versiyonları; x86 ile x86_86 mimarileri etkileniyor.