Açık Kaynak Polis Bilişimi Sempozyumu´nda

0
dfisek
Emniyet Genel Müdürlügü tarafından bu yıl ilki Ankara'da düzenlenen Polis Bilişimi Sempozyumu'nun ikinci ve son gününe Linux Kullanıcıları Derneği, açık kaynak ve getirdiği güvenlik modelinin anlatacağı 20 dakikalık bir sunum ile katılıyor.

İlgili Yazılar

VIRUS ALERT - W32/Nimda@MM

anonim

Hızla yayıldığı belirtilen bu ' worm ' hem e-mail attachment ile ( readme.exe ) hem de Microsft IIS serverda 15 Mayıs 2001'de bulunan bir güvenlik açığını ( PWS Escaped Characters Decoding Command Execution Vulnerability ) kullanarak yayılabilmektedir. Ayrıca, Internet Explorer 5.0 veya 5.5 kullanılarak web ( http ) üzerinden mailboxlara ( hotmail, yahoo, vs..) erişim söz konusu olduğunda, yine bir başka güvenlik açığını kullanarak bu mesaj okunduğunda ve hatta sadece önizleme penceresinde görüntülendiğinde dahi sisteme bulaşabilmektedir.

Akşam'ın bilgisayar eki!

sundance

Bugünden itibaren Akşam gazetesi her hafta, özellikle yeni başlayanları hedef alan 32 sayfalık bir ek çıkartacak.

Internet'ten Linux'a birçok konunun işlendiği bu ekte Fazlamesai ekibi olarak Güvenlik bölümünden sorumlu olacağız. İşlememizi isteyeceğiniz konularda önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyoruz.

İstanbul´da Siber Savaş (Hacking) Yarışması!

FZ

SİBER SAVAŞ OYUNLARI 2002 Başlıyor!

Sizleri, bilgisayarları korumak ya da güvenlik önlemlerini aşmak konusundaki becerilerinizi bir eğlenceye dönüştürecek "Siber Savaş Oyunları 2002"ye katılmaya davet ediyoruz.

Bilgisayar güvenliği alanındaki deneyiminizi göstermeye hazır mısınız?

19-21 Aralık 2002 tarihlerinde Istanbul Harbiye Kültür Merkezi (Askeri Müze)'de gerçekleştirilecek "VIII. Türkiye'de Internet Konferansı" (inet-tr'02) kapsamında düzenlenecek Siber Savaş Oyunları yarışmasında iki seçeneğiniz var:

Şifresiz Gizlilik

anonim

Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır. Sıradan bir gün düşünün; siz güvenliğe önem veren bir sistem yöneticisi olarak her zamanki gibi sunucularınıza giren ve çıkan trafiği takip ediyorsunuz. Her şey normal gözükürken o çıktığını gördüğünüz sıradan http paketi aslında içinde sizin root şifrenizi taşıyor olabilir. Bu master tezi gizli kanallarla veri gönderimi konusu tartışıyor. Tezin bulunduğu sitede bu konunun firewallları aşmak dahil pek çok konuda kullanımı ile ilgili döküman ve kod bulabilirsiniz. Unutmayın, paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez :)

Paranoyaklar için Linux: Tinfoil Hat

sundance

Bilgisayarınızda herhangibir şifre girerken rahatsız mı oluyorsunuz ? Bir başkasının bilgisayarına oturduğunuz zaman ilk onbeş dakika herhangibir keylogger var mı diye aramakla mı geçiyor ? PGP kullanmadığınız her e-mailin bir gün size soruşturma diye döneceğinden mi korkuyorsunuz ?

İşte sizin gibi normal vatandaşlar için bir Linux dağıtım Tinfoil Hat
Herhangibir keylogger kullanılmaması, PGP integrasyonu, şifrelerin ekrandan seçerek girilmesinden tutun da anti-tempest ekran renkleri ile herhangibir dijital kamera ile ekranın fotoğrafının bile çekilememesini sağlayan bir dağıtım... FZ, söz senin ;)