11. Geleneksel Programlama Yarışması (Odtü Bilgisayar Topluluğu)

0
anonim
ODTU Bilgisayar Topluluğu Programlama Yarışması, 11. senesinde karşınızda ! Yarışmaya katılmanız için tek yapmanız gereken , 8 Nisan'a kadar grubunuzu kurup ön eleme sorularına internet üzerinden cevap vermek !

XI. Programlama YarışmasıBu sene 11. düzenlenen ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Geleneksel Programlama Yarışması, 1 Mart 2008 tarihinden itibaren http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinden ulaşılabilecek bir ön eleme süreci ve ODTÜ'de bilgisayar başında gerçekleştirilecek bir finalden oluşmaktadır. Kendi alanında Türkiye'de ilk olan yarışma, çeşitli bilgisayar bilimi problemlerine GNU/Linux ortamında C, C++ ve Java dilleri kullanılarak algoritma ve çözüm üretme esasına dayanmaktadır. Sorular, yarışmacıların problemlere çabuk çözümler bulabilmelerini ve çözümleri en verimli şekilde uygulayabilmelerini sınayacak tarzdadır. Yarışmaya katılım iki ya da üç kişilik takımlar halinde olacaktır.

Ayrıca, bu seneki özel soru, Yahoo! tarafından sorulmaktadır. Yahoo! özel sorusu, ayrı bir kategoride değerlendirilip ödüllendirilecek ve finalistlerin belirlenmesinde kullanılmayacaktır.

Ve Geleneksel Programlama Yarışması 11. senesinde özel ödüllerle, Meteksan ve Yahoo! Altın Sponsorluğunda, yine başlıyor!



Detaylı bilgi ve katılım şartları için adres :

yarisma.cclub.metu.edu.tr

Görüşler

0
ZZombie
Aklima geldi birden.
Eskiden news.anet.net.tr zamaninda :)
garfik ve 3D gruplarinda speed draw ve speed modelling yarismalari yapıyorduk kendi aramızda.

Çok ta eğlencekli geçiyordu. Sonunda da herkes neyi hangi aşamalardan geçirdiğini anlatiyordu.

Aslında bu tür bir etkinlik FM içersinde de olur.
Ama her halde IRC sunucusundan daha performansli gibi olur.

Belli bir zaman kesinleştirilir, milllet toplanir. Soru sorulur, kodlama başlar. Bu sırada diğerleri de sohbet eder. Sonra sonuçlara baakrız.

:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Katrina Felaketi Sonrası Yardım Mı İstiyorsun, O Halde MS Windows ve IE Yükle!

FZ

New Orleans'tan kurtulabilenler çok büyük mücadele verdiler ve hayatlarını düzene koymaya çalışırken de işleri çok kolay olmayacak. Pek çok felaket mağduru için iyileşme süreci federal yardıma kaydolmayı gerektiriyor.

Hakia'dan Haberler

anonim

neogen yazıyor "Hakia'dan 3 yeni haber var: 1- Emre Sokullu Hakia'da. 2- Sol üst köşeden Türkçe Hakia müjdesi veriliyor. 3- Hakia "Search For Better Search", yani "Daha İyi Arama Arayışı" adlı bir kampanya düzenlemiş. John Battelle gibi lider düşünürlerin konu hakkındaki yorumlarına ulaşmak ve yorum eklemek mümkün.

Kopya program kullanmak haram mı?

coskung

Soru: Orijinal bilgisayar programları çok pahalı. Bunların kopyalarını kullanmak günah mı? Yoksa, "Hepsi Amerikan malı. Onlara ekonomik destek sağlayacağıma kaçağını kullanırım daha iyi" mi demeliyiz?

Internet Radyoları kapanma tehlikesiyle karşıkarşıya!

conan

U.S. Copyright Office, "Copyright Arbitration Royalty Panel" (CARP) önerilerine gore, 21 Mayis'ta internetten yayın yapan radyolardan ücret alınması şeklindeki bir yasayı görüşüp karara bağlayacak. Eğer bu karar ücret alınma yönünde olursa bir çok net radyo kapanacak gibi gözüküyor. saveInternetRadio.org adresinde bu duruma karşı bir kampanya başlatılmış durumda. Aynı sitede yapılan bir hesaba göre ise saatte 15 şarkı çalan ve bir dinleyicisi olan bir radyonun yıllık ödemesi gereken ücret 184$ ($.0014 x 15 x 24 x 365 = $184). 100 dinleyici ile bu rakam 18.400$a çıkıyor. Bu ücret de bir çok radyonun sesini kesmeye yeterli gibi gözüküyor. \r\r \r\r

Sesimizi duyurmak ve de karşı çıkmak istiyorsak http://www.saveinternetradio.org/ adresinden kampanyaya katılabiliriz.

4.500.000 € Bedelindeki Özgür Yazılım Zaferi

FZ

Erkan Tekman'ın blogunda geçtiği habere göre:

Bakanlığın yaklaşık 4,5 milyon € değerinde Microsoft lisansı alımı için Şubat ayında açtığı ihale, yine Bakanlık tarafından iptal edildi. Dernek, ihale şartnamesinin yalnızca tek bir üreticinin 11 dağıtıcısını kapsadığını ve ilgili yasanın "Kamu kurumları yazılım satın alırken özgür yazılım dahil tüm seçenekleri değerlendirmeli" hükmüne aykırı olduğunu belirterek ihalenin iptali için mahkemeye başvurmuştu. Bakanlık, mahkemenin konuyu görüşmesini ve bir karar almasını beklemeden geri adım attı. Dernek bu durumu, bilgiye özgür erişim (açık formatlar), güvenilir teknolojilerin kullanımı (özgür yazılım) ve kamu parasının vatandaşlar yararına harcanması açısından tarihi bir zafer olarak niteliyor. Derneğin icraatları devam edecek...