11. Geleneksel Programlama Yarışması (Odtü Bilgisayar Topluluğu)

0
anonim
ODTU Bilgisayar Topluluğu Programlama Yarışması, 11. senesinde karşınızda ! Yarışmaya katılmanız için tek yapmanız gereken , 8 Nisan'a kadar grubunuzu kurup ön eleme sorularına internet üzerinden cevap vermek !

XI. Programlama YarışmasıBu sene 11. düzenlenen ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Geleneksel Programlama Yarışması, 1 Mart 2008 tarihinden itibaren http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinden ulaşılabilecek bir ön eleme süreci ve ODTÜ'de bilgisayar başında gerçekleştirilecek bir finalden oluşmaktadır. Kendi alanında Türkiye'de ilk olan yarışma, çeşitli bilgisayar bilimi problemlerine GNU/Linux ortamında C, C++ ve Java dilleri kullanılarak algoritma ve çözüm üretme esasına dayanmaktadır. Sorular, yarışmacıların problemlere çabuk çözümler bulabilmelerini ve çözümleri en verimli şekilde uygulayabilmelerini sınayacak tarzdadır. Yarışmaya katılım iki ya da üç kişilik takımlar halinde olacaktır.

Ayrıca, bu seneki özel soru, Yahoo! tarafından sorulmaktadır. Yahoo! özel sorusu, ayrı bir kategoride değerlendirilip ödüllendirilecek ve finalistlerin belirlenmesinde kullanılmayacaktır.

Ve Geleneksel Programlama Yarışması 11. senesinde özel ödüllerle, Meteksan ve Yahoo! Altın Sponsorluğunda, yine başlıyor!



Detaylı bilgi ve katılım şartları için adres :

yarisma.cclub.metu.edu.tr

Görüşler

0
ZZombie
Aklima geldi birden.
Eskiden news.anet.net.tr zamaninda :)
garfik ve 3D gruplarinda speed draw ve speed modelling yarismalari yapıyorduk kendi aramızda.

Çok ta eğlencekli geçiyordu. Sonunda da herkes neyi hangi aşamalardan geçirdiğini anlatiyordu.

Aslında bu tür bir etkinlik FM içersinde de olur.
Ama her halde IRC sunucusundan daha performansli gibi olur.

Belli bir zaman kesinleştirilir, milllet toplanir. Soru sorulur, kodlama başlar. Bu sırada diğerleri de sohbet eder. Sonra sonuçlara baakrız.

:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kampus Gelisim Günleri'09 3-6 Mart'ta ODTÜ' de.

ozansener

IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu ve ODTÜ Kariyer Planlama Merkezi'nin desteği ile düzenlediği Kampus Gelişim Günleri'nde bu sene de geçen senelerde olduğu gibi dolu dolu bir içerik üniversite öğrencilerini bekliyor olacak. İletişim Teknolojileri, Bilgisayar ve İnternet Teknolojileri, Otomotiv, Tüketici Elektroniği, İnşaat ve Yapı Teknolojileri, Finans ve Denetim, Medya ana panellerin yanında, İnsan Kaynakları ve Ceo Forum gibi oturumlarda büyük şirketlerin yöneticileri üniversite öğrencileriyle mesleki yaşamlarında kazandıkları tecrübeleri paylaşarak, öğrencilerin kariyer ve kişisel gelişimleri hakkındaki sorularına cevap verecekler.

Kayıt Olmak için: www.kampusgelisimgunleri.com

Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

anonim

Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.

1.474 Mp Yemin Töreni Fotoğrafı

parsifal

Fotoğrafçı David Bergman'ın Barack Obama'nın yemin töreninde Canon G10 fotoğraf makinesi ve Gigapan robot ayakla çektiği 220 fotoğrafın birleşmesiyle oluşturulmuş panoramik fotoğraf tif formatında yaklaşık 2 Gb yer kaplıyor.

Sendo - Micros~1 anlaşmazlığının iç yüzü.

conan

Sendo ve Microsoft arasında halen süregelmekte olan dava ve olayların iç yüzünü anlatan bu yazıya bugün /.'da rastladım. Gerçi geçenlerde çok tartıştığımız o habere yorum olarak attım, ama bu ikinci bir haber yazılası kadar önemli bir köşeyazısı bence.

Yazi kısaca M$`un ortağına verdiği sözleri nasıl tutmadığını, StingerOS isimli cep telefonu işletim sistemini geciktirerek ortağının batmasını nasıl hazırladığını güzelce gösteriyor. Artı, şirketin board'unda bir yonetim hakkı olması ve şirketin 12 milyon dolarlık hissesine sahip olmasına rağmen şirketi ugradıgı zarardan bilinçli bir şekilde kurtarmaması, iki şirket arasında yapılan anlaşmadaki ilginç maddeler gibi yan fikirleri de aynı yazıdan okuyup öğrenebilirsiniz.

Genome Projesi

anonim

Bir çoğunuzun bildiğini sanıyorum, "Human Genome Project", insanın gen haritasını çözme uğraşında olan oldukça geniş kapsamlı bir proje. Bu araştırmalar insan ırkının geleceği (eğer varsa) için oldukça pozitif sonuçlar doğuracak. Bu aşamada en büyük problem, tek bir gen için bile yoğun CPU gücü ve zaman gerekli olması. Stanford üniversitesi, SETI@HOME a çok benzer bir GENOME@HOME uygulaması geliştirmiş.