Gates Vakfı'na 37.000.000.000$ Bağış

0
FZ
Dünyanın en zengin ikinci adamı olarak bilinen Amerikalı yatırımcı Warren Buffett, 44 milyar doları aşan servetinin yüzde 85'ini hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı. Buffet bağışının büyük bir kısmını, dünyanın en zengin adamı olan Bill Gates tarafından yönetilen yardım vakfına yapacak.

Berkshire Hathaway isimli yatırım şirketinin başkanı 75 yaşındaki Buffett'ın, Bill ve Melinda Gates Vakfı'na bağışlayacağı 37 milyar dolarlık miktar, ABD tarihinde bir kişi tarafından gerçekleştirilecek en büyük yardım olacak.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

Görüşler

0
ttk
Aklıma iki ihtimal geldi, adamcağız ya bunamış (yaş>70) ya da Bill Gates'in emekli olacağına çok sevinmiş :)
0
Zebani
Bence tek ihtimal var Amerika'yı seviyor. Dünyayı ve insanları değil.
0
sezgininal
Acaba ben Gates Vakfı'na 1 YTL bağışlasam kabul ederlermi :))). Bu ne yaaa adamlar sanki bizimle dalga geçiyor. :(((((
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows`dan Linux`a geçiş

sundance

7'den 70'e ciddi bir Linux hareketi olduğu, birçok kişinin 'Yeter artık Windows' dediği pek gözden kaçmayan bir gerçek halini aldı.

Öte yandan öyle çat diye Windows'dan Linux'a geçmek ise her babayiğidin harcı değil. Ama bu konuda çalışmalar yapanlar var. Mesela IBM bu konuda gerçekten başarılı bir FAQ dosyası oluşturmuş ve güzel bir referans sağlıyor.

Bana sorarsanız yükleyin VectorLinux bir daha da bakmayın Windows'un yüzüne :)

Bill Gates emekli oluyor!

larweda

Microsoft'un yaptığı basın açıklamasına göre, Bill Gates Microsoft'taki günlük işlerini Temmuz 2008'de bırakmaya karar vermiş. Bu süreye kadar geçecek iki sene boyunca Microsoft'un şu anki CTO'su (Chief Technical Officer - Teknik Genel Müdür) Ray Ozzie'nin Bill Gates'in yanında Chief Software Architect (En baba yazılım mimarı :), başka bir CTO olan Craig Mundy'nin de Bill Gates'in yanında Chief Research and Strategy Officer (Araştırma ve strateji'den sorumlu genel müdür) pozisyonlarında çalışacakları ve Bill Gates'in sorumluluklarını almaya başlayacakları açıklanmış.
Bill gates, emekli olduktan sonra Microsoft'un yöneticisi pozisyonunda olmaya devam edecek ama zamanının çoğunu Bill ve Melinda Gates vakfı'na harcayacakmış.
Slashdot haberi Wired News haberi

Neremle gülsem?

conan

Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)

MS Gatekeeper test de rezalet

anonim

Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)

Windows XP`nin yeni marifetleri

larweda

The Wall Street Journal`da çıkan bir habere göre, Windows işletim sisteminin yeni versiyonu olan Windows XP (ki 25 ekim`de piyasaya çıkacağı duyuruldu) ile beraber gelen Internet Explorer`da Smart Tags olarak adlandırılan yeni bir özellik olacakmış. Bu özellik sayesinde nette dolaşirken bir sayfa görüntülendiği zaman sayfa üzerindeki belirli kelimeler, otomatik olarak belirli web sitelerine linklenmiş olacak. Yani web sayfasının editörü ya da tasarımcısı sayfasında mesela Microsoft kelimesini kullanınca bu kelimeye bir link verilmemiş olmasına rağmen otomatik olarak www.microsoft.com`a linklenmiş olarak görünecek. Bunun türkçesi ise, tasarladığınız ya da yarattığınız sayfalara Microsoft tarafından müdahale edilmesi oluyor.