MS Gatekeeper test de rezalet

0
anonim
Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)
3 gün ikişer soru geldi. Soruların bazıları genel güvenlik bilgisi sorgulasa da son 3 soru Active Directory ve "Group Policy"lere dayalı senaryo bazlı uzun sorulardı. Verilen 30 saniyede GPOlarla yatıp kalkmadığınız sürece cevaplamak hakikaten imkansız gibiydi. Benim GPOlarla yıllardır alakam olmadığını düşünerek 3. günden sonra gözümdeki önemi azaldı.

Ama bu sabah sorulara bakalım ürün bazlı değilse cevaplarım derken asagıdaki yazı ile karşılaştım.

">>: Gatekeeper testim //
Thank you for your participation in The Gatekeeper Test. Due to technical difficulties which have impacted some score tracking we have decided to close the game immediately to avoid any disadvantage to participants. We sincerely apologise, but hope you appreciate the need to be fair. We are currently resolving the issue and will keep you informed about the test restart."


Yorum yok!

Görüşler

0
honal
Konu ile ilgili sikayetlerimiz yarisma baslamadan once baslamisti. Onceleri Linux altindan siteye erismemizde problem cikiyordu problem bizdedir(vay sen misin Linux kullanarak Windows guvenligini test etmeye calisan hede!)diyerek windows altinda denedik sonuc?, husran... Konuyu en son olarak microsoft'a bildirdik gelen cevap "sorundan haberdariz en kisa zamanda cozmeyi umuyoruz" oldu. Yarisma bitiyor biz hala sorunun cozumunu bekliyoruz:)
Detaylar
http://blog.huzeyfe.net/index.php?op=ViewArticle&articleId=9&blogId=1

http://blog.huzeyfe.net/index.php?op=ViewArticle&articleId=13&blogId=1

Son hata: http://www.huzeyfe.net/gatekeeper-hata.PNG

c:wındows da ne olaki, I!=ı
0
ttk
Merhaba

Webmatrix isimli bir program var, eğer onunla ayarları Türkçe olan bir windows'ta program yazılırsa "i" olması gereken harfleri "ı" olarak kaydedip hatâya sebep oluyordu. Bu veya benzeri bir problemden dolayı olabilir alınan mesaj.
Visual studio kayıt işini düzgün yapıyor bildiğim kadarı ile.
0
cs
"Page Back" tıklasaydın bari. İstediğin kadar puan alırdıın!

http://www.theregister.co.uk/2005/05/11/ms_gatekeeper_test_fiasco/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bill Gates´in Ateşle İmtihanı

Nightwalker

Microsoft'un güvenlik konusunda sürekli uğradığı eleştiriler üzerine Bill Gates defalarca artık güvenlik konusuna daha fazla önem vereceklerini söylemişti. Güvenlik konusunun yamalar ve eklerle değil işletim sisteminin temel tasarımda yapılacak değişikliklerle sağlanabileceğini düşünürsek, Microsoft bu konuda ilk ciddi adımını atmış gibi görünüyor.

Microsoft, LAMP'e Karşı

butch

Microsoft yakın bir zamanda yayınlayacağı Visual Studio 2005 ve SQL Server 2005 "express" sürümlerinin, LAMP (Linux, Apache, MySQL ve Perl/Python/PHP) modeline yakın yeteneklere sahip olacağını söylüyor. Kullanıcıların artık daha az kod yazarak daha fazla iş yapabilirken, ödeyecekleri ücretinse bedavaya yakın olacağını da belirtiyor.

Detaylar burada.

Skype kaynak kodu lazım mıydı?

coskung

Microsoft firması 8.5 Milyar Dolar bayılıp Skype'ı ebay'den satın aldıktan sonra, hükümetin istediği özellikleri (back door) ekleyelim derken, uygulamanın kaynak kodlarını çaldırdı. Kaynak

JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

murat09

WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

Windowsda sağ kalmak için gerekli yazılımlar.

oktay

İstesek de istemesek de bazen kendimizi bir Windows makinenin başında iş yapmaya çalışırken bulabiliyoruz.

Bu gibi zamanlarda gerek Linux'den aşına olduğumuz uygulamalar gerekse Windows'a özgü fakat kaliteli uygulamalar imdadımıza yetişir.

Ben de diğer arkadaşlara yardımcı olması bakımından kendi bildiğim bir kaç uygulamayı kısa açıklamalarıyla birlikte paylaşmak istedim.

Zorunlu Windows günlerinizin kısa sürmesi dileği ile.