Neremle gülsem?

0
conan
Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)

Görüşler

0
larweda
He he.. Benim burdan anladığım, microsoft`un ciddi bir şekilde tutuşmuş olduğu, adamlar dünyanın en büyük yazılım şirketi, dünyanın en iyi ve en tecrübeli yazılımcılarını çalıştırıyolar, hep söyledikleri linux iyi hoş ama, bize rakip olamaz şeklinde beyanların da karizmaya kusur gelmesin şeklinde yapıldığını, aslında adamların bir miktar da yusuf yusuf olduğunu çıkarıyorum ben bu komik makaleden, microsoft`un kendi içinde `confidential` olarak linux hakkındaki raporlarını ise görmek isterdim doğrusu. Neyse, hodri meydan..
0
Lord
karalama kampanyalari her sekilde ise yarar linuxa yonelcek kullanicilarin tamami olmasada buyuk bir kismini etkileyecekleri acik oyle ki bir fotografci firma bilgisayar alicak photoshop calismak icin filan adama diyoruz sizin caliscaginiz isler ufak nt ile bunu ucuza mal edersiniz adamin cevabi japonlardan daha mi iyi bilcen mac alicaz biz oldu yani bu kafadaki insanlari etkilemek zor degil pahali olan iyidir mantigi yerlesikken. Bununla birlikte uzun suredir linux kullanicisi olarak linuxun desktopta microsoftla hala boy olcusebilcegini dusunmuyorum cunku uzun suredir linux kullanmama ragmen hala rahat edemedigim bir cok yetersizlik var desktop alaninda.linux ustundeki browserlarda hala yetersiz ne yazik ki.
0
tupac
microsoftu desktopta gecemeyecegi konusunda acele etme!..ayrica browser yetersizligi konusunda da pes yani..
0
tongucyumruk
Dogrusu browserlarda yetersiz oldugunu düsünmüyorum. Ancak birçok site sadece IE ye uygun olarak hazirlaniyor bu tip sitelerde bazi sorunlar çikabiliyorsada mesela bunlari Galeon (mozilla tabanli bir browser) altindan yaziyorum. Yani site html 4.0 standardina uydukça sorun yok. Ama browser hersey degil desktopa tam anlamiyla hakim olabilmesi için:

1-Kulanicilarin linux kullanmak için aliskanliklarini degistirmeye hazir olmalari
2-Kullanicilarin linuxun ne oldugunu bilmeleri
3-Linuxun kendisinin ve linuxtaki herseyin sadece next diyerek kurulabilmesi (mesela Mandrake 8.0 daki rpmdrake bu konuda bayaa yol katetmis)

mutlaka yerine gelmesi gereken sartlar. Örnegin ben makinamda Linux kullaniyorum. Tüm islerimi linuxtan görüyorum. Ama ellerinin altinda hazir kurulu tüm ayarlari hazir yapilmis linux olmasina ragmen ailemin diger üyeleri Windows 98 kullaniyor. Çünkü bilgisayari bildiklerinden beri hep windowsla ugrasmislar ve linux kullanmak onlar için hiçbir fark dogurmayacak. Bu farki insanlarin görebilmesi lazim aksi halde linux desktopta 3-5 merakli haricinde yayilamaz.
0
Lord
soyle soyliyeyim ki slackware fan'iyim - current -paketleri tek tek secerek elimle install ettim.
Hususi olarak 4-5 ayri browser denedim ( mozilla,netscape,galeon,opera) hurriyetin web sitesi her browserda farkli gozuktu. ( ms true typelari install etmis olmama ragmen ) Netscape de okunamiyacak kadar kotuydu. Mozilla'da bir site resolve edilemedigi zaman diger acik mozilla pencerelerinde internet erisimini durdurdu ve defalarca kilitlendi. Opera en duzgun ve stable davranirken menulerindeki open etc gibi menuleri anlasilmaz bir sekilde buyuk fontlarla ( pixel pixel gozukup ekrani mahvedicek kadar) cikiyor. Internetle bu kadar ic ice bir sistemin bu tur browser sorunlari yasamasi ( java applet veya scriptler karsisinda gosterdikleri kilitlenme veya seg faultlari saymiyorum bile ) bana tuhaf geliyor. Desktop bazinda ele aldigimiz da ise son doneme damgasini vurcagina inandigim ve onumuzdeki slackware release'inde muhtemelen icercegi ( current packetler arasinda geliyor binaryleri ) sistemi inanilmaz yavaslatiyor oyle ki tree uzerinden sistem icinde dolasmak i$kence gibi ve surekli eazel'in kapanmi$ web sitesi uzerinden bir $eyler bakiniyo vs vs ve normal sistem performansini %70 gibi bir oranla a$agi cekiyor ( abartmiyorum ) Butun bu araclar ba$li ba$li harika araclar olmasina ragmen ve latest veya stable olmadiklarini goz onunde tutsak bile netscape'in linux uzerinde yillardir ciddi bir yol katedemedigini goz onunde tutarak umutsuzluga kapiliyorum - desktop - konusunda. Clipboard,OLE gibi ozelliklerin linuxta ne kadar yetersiz oldugunu soylememe bilmem gerek var mi.. ama console bazli yada server tabanli istisnasiz mukemmel bir sistem oldugunu da soylemeden gecersem ayip etmi$ olurum ;)
0
Lord
bir onceki reply''de son doneme damgasini vurcagina inandigim diye niteledigim desktop manager eazel''i kastetmi$tim ama uzun cumle kurarken yazmayi unutmu$um tekrar da nerden editleniyor bulamadim yorumlar özür dilerim.
0
tongucyumruk
Galeonda bazi siteler hariç hiçbir probleme rastlamadim ama mesela dhtml gibi olaylar duzgun çalismiyor o dogru. Mandrake 8.0'in kendisiyle gelen fontlar hariç hiçbir font install etmedigim halde bazi siteler hariç (sanirim arial falan kullaniyorlar) türkçe karakter problemi yasamadim. Ve son olarak mozilla tabanli olmasina ragmen kesinlikle mozilladan daha iyi.
0
anonim
Sadece ben şunu söylüyorum Hotmail Microsoftun değilmi Cevap:evet Peki neden hotmail serverlarında FreeBSD veya NetBSD kullanıyorlar ??
adamlar ilk aldıklarında NT ye geçirmişler 1 saat içinded hotmail göçmüş

Hadi buyrun bakalım


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux`un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden

cayfer

Microsoft'a Yanıtlar

Bugün linux@linux.org.tr listesine Sn. Noyan Selçuk Hancıoğlu'ndan bir mesaj geldi. Mesaj, liste üyelerini Microsoft gözüyle Linux'un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden başlıklı bir yazının varlığından haberdar ediyordu. Yazının İngilizce orijinalini de burada bulabilirsiniz.

Yazıyı sabırla okudum. Aslında yazıda verilen örnekler genellikle POS ("Point of Sale Equipment; Perakende ve konaklama sektöründe kullanılan gelişmiş yazar kasalar) sistemleriyle ilgiliyse de, yazıyı kaleme alanın genel olarak Windows/LINUX işletme maliyeti karşılaştırması yapmasına dayanarak ben de bu yanıt yazısını yazma gereğini hissettim.

Windows Vista bugün tanıtıldı

ahmetozdemir

Bugün Widows Vista, Bill Gates tarafından tanıtıldı. Habere ntvmsnbc,ABC ve reuters'ten ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da reuters muhabirinin Bill Gates ile yaptığı röportaj bulunuyor.

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly

MS´in Kaynak Kodlarını Açıklaması Güvenlik Sorunu Mu ?

sundance

Allchin: Kaynak Kodunu Açıklamak ABD çıkarlarını Tehdit Edebilir

Mayıs 2002'de kıdemli bir Microsoft Şirketi çalışanı, federal mahkemede rakiplerle bilgi paylaşımının ulusal güvenliği sakatlayacağını ve hatta ABD' nin Afganistan' daki savaş çabalarını tehdit edeceğini söyledi. Kendisi daha sonra bazı Microsoft kaynak kodunun emniyetli bir şekilde açıklanamayacak kadar hatalı olduğunu kabul etti.

.Net Seminerinin Ardından...

anonim

FM takipçileri daha önce forumda 10 nisan'da üniversitemizde yapılacak olan .net seminerinden bahsettiğimi hatırlarlar. Seminer bugün gerçekleşti. Konuşmacı microsoft yetkilisi konuya oldukça hakim bir tablo çizdi. Seminer 3 saat süren tam bir beyin yıkama gösterisiydi. Ancak bu .net in iyi ve kötü yönlerine objektif olarak bakmama bir engel teşkil etmiyor. İlk olarak istanbulda yapılan bir akademik zirvenin görüntüleri ile başladı bir çok üniversiteden akademisyenler .net in ne kadar güzel ve gerekli bir şey olduğunu kendi okullarındaki ders programlarına .net konusunu nasıl ve neden entegre edeceklerini ilerde piyasa koşullarında .net in ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.