Bill Gates emekli oluyor!

0
larweda
Microsoft'un yaptığı basın açıklamasına göre, Bill Gates Microsoft'taki günlük işlerini Temmuz 2008'de bırakmaya karar vermiş. Bu süreye kadar geçecek iki sene boyunca Microsoft'un şu anki CTO'su (Chief Technical Officer - Teknik Genel Müdür) Ray Ozzie'nin Bill Gates'in yanında Chief Software Architect (En baba yazılım mimarı :), başka bir CTO olan Craig Mundy'nin de Bill Gates'in yanında Chief Research and Strategy Officer (Araştırma ve strateji'den sorumlu genel müdür) pozisyonlarında çalışacakları ve Bill Gates'in sorumluluklarını almaya başlayacakları açıklanmış.
Bill gates, emekli olduktan sonra Microsoft'un yöneticisi pozisyonunda olmaya devam edecek ama zamanının çoğunu Bill ve Melinda Gates vakfı'na harcayacakmış.
Slashdot haberi Wired News haberi

Görüşler

0
belfagor
emekli olmuyor. sadece bir süre kendi hayatıyla ilgileneceğini söyledi. 2 yıllığına işine ara veriyor sadece. bunu üstüne basa basa söylüyor üstelik. emekli olmıyor.. uzun süren bir tatil gibi düşünülebilir.
0
Tarık
Tatil falan değil, 2 sene içerisinde kademeli ayrılma. Ayrıca merak etme Bill Gates in gitmesiyle bilişim dünyası çok şey kaybetmedi.
0
anonim
Emekli olmuyor, ama Microsoft'taki etkinligini buyuk olcude azaltiyor. Chief Software Architect unvanini aciklamayi yaptigi gun Ray Ozzie'ye devretti. Microsoft Research'u de diger Mundy'e devretti.
2 yilligina ayrilmiyor, tam tersine 2 yil sonra ayriliyor. Bu 2 yili bir gecis donemi olarak tanimladi. 2 yil sonra tek unvani "Chairman" olacak, o da teknik bir unvan degil.
0
bio
Emekli olup evinde Duke Nukem Forever oynayacakmis.
0
vizyoner
Bir dönüşümün perde arası gibi de düşünebiliriz. Piyasa değerindeki dalgaları izlemek yeterli olabilir. 2000 yılı sonlarında 60$a gelen hisse değeri ('90 biterken 1 $ civarı idi) ve son 1 yılda 22 $ - 28$ arası dalgalanma. Geri plana düşmesinin finansal anlamı olduğunu da düşünüyorum. Rekabet "istediği şartlar"a gelince yine "ben yaptım oldu" diyerek misyonuna devam edecektir...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gizli şifre şoku

pulsar

ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...

Windows 2000 Güvenlik Listesi

conan

Bu linkte windows 2000 install edildikten sonra yapılması gerekenleri anlatan çok güzel bir güvenlik listesi var. Elinizin altında birçok Windows 2000 server varsa bu listeden yararlanmak kötü kabuslarınıza biraz olsun son verebilir.

C#, CLI ve Standardizasyon!

FZ

Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.

MS Windows'un Kaynak Kodları Halka Açılacak Mı?

anonim

Rekabet kurallarını ihlal ettiği için AB Komisyonu ile başı dertte olan yazılım devi Microsoft, Windows işletim sisteminin kaynak kodlarından bir kısmını açarak "lisanslı" hale getireceğini bildirdi.

Microsoft'un yasal işlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brad Smith, düzenlediği basın toplantısında, "Windows kaynak kodlarını da lisanslı yapacağız. Bu, program yazmak isteyen herkesin kodlara ulaşabilmesi anlamına geliyor. Umarım AB Komisyonu, yeni önerimizi göz önünde bulundurarak bir karar alır" dedi.

Kaynaklar: İnternet Haber, ITJungle

Microsoft Confidential: Linux/Sun Insiders

erolozcan

Linux'u gözden düşürme çalışmaları ile ilgili M$, VP Brain Valentine'in yazdığı iddia edilen bir mail The Register da yayınlandı. Yazıdaki en ilginç şeylerden birisi de M$ bünyesinde Linux/Sun konusunda deneyimli köstebeklerininin görevlendirilmiş olması. İşte link: www.theregister.co.uk
Türkiye M$ açısından endişe edilecek bir durum yok gibi. Zaten piyasanın büyük bir kısmı M$ ürünlerini gözü kapalı seçiyor. Çünkü onlar için hala Linux bir seçim bile degil.
Yine de belli olmaz belki görevli bazı köstebekler bu siteleri okuyorlardır şimdi :))