Gizli şifre şoku

0
pulsar
ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...
Bilgisayardaki CASUS

ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...

Kaydettikleri tüm verilerin ve yazışmaların ABD gizli servisleri tarafından öğrenildiğini farkeden Alman ordusu ve Dışişleri Bakanlığı, Microsoft yazılımlarını kullanmayacaklarını açıkladı. Alman Der Spiegel Dergisi'nde yer alan iddiaya göre, asrın casusluğu Microsoft programlarındaki gizli ana şifreyi kullanan Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: Milliyet
Programlar silinecek
Almanya gelişmeler üzerine yurtdışındaki temsilciliklerle yapılan video konferansları da tamamen dondurdu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Gunter Pleuger, Der Spiegel'e, video konferansta kullanılan uydu bağlantısının "teknik nedenler"den ötürü, ABD'nin Colorado eyaleti üzerinden gerçekleştirildiğinin anlaşıldığını da sözlerine ekledi.

NSA'dan şüpheleniliyor
Durumu yeni öğrendiklerini belirten bir başka Dışişleri yetkilisi ise bu şartlar altında Alman büyükelçiliklerinin Berlin'le yaptıkları görüşmeleri CIA karargahında yapmış gibi olduklarını vurguladı. Alman yetkili, Denver'deki yer istasyonunun da büyükihtimalle NSA olduğunu söyledi.

Telekom'a yazılım siparişi
Der Spiegel'e göre, Alman Dışişleri ve Genelkurmayı, Telekom tarafından uyarıldı. Bunun üzerine Alman yetkililer, Telekom ve Siemens'ten güvenli yazılım programları geliştirmelerini talep etti. Alman firmalarının geliştireceği yeni program ve sistemlerin Alman ordusu ile Dışişleri'ndeki tüm hassas noktalara yerleştirileceği belirtildi.

İkili sistemle korunuyoruz
AYDIN HASAN Ankara
Alman yetkililerin ABD gizli servislerine yönelttiği teknolojik casusluk iddiasının ardından Türk yetkililere, ülkemizde bu tip ihtimallere karşı ne gibi önlemler alındığını sorduk. Milli şifre ve ikili sistem yöntemine dayalı bir güvenlik kalkanı oluşturulduğunu söyleyen yetkililer, "Güvenlikle ilgili konularda ciddi çalışmalarımız var. Mesele sadece Microsoft değil. Başka bir yazılımın şifresi de üç günde kırılabilir" değerlendirmesinde bulundu. TSK, bilgisayar ağıyla ilgili çalışmaları TÜBİTAK ve ODTÜ ile birlikte yürütüyor. Ordunun yanı sıra milli güvenlikle ilgili kuruluşların gizli bilgileri özellikle internete açık bilgisayarlara girilmiyor. Gizli bilgiler, kapalı çevrim ortamında tutuluyor.

Görüşler

0
anonim
Muohaha ne diyimki showtv bazlı salak medyamızın ucube internet kullanan muhabirlerinin uydurmaları

aşşada birşey filkkatimi çekti Milli şifre :o) muohaha türkler daha pgp'' nin ne olduğunu bilmeden milli şifre olayına girmişler ne güzel ne güzel
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'un yeni söylemi: Cihat

anonim

Microsoft "Get The Facts" adıyla yeni turlarına başladı. Silicon.com'un bu süreci teknolojik olduğu kadar politik bir "savaş aracı" olarak nitelendiriyor. Söylemlerin birçoğu yeni değil. Windows'un, açık kaynak kodlu rakibi kadar ucuz ve güvenli olduğu, karşı tarafın ise sanılan kadar güvenli ve ucuz olmadığı vs.

Ama Londra'daki "road show"da yeni bir söylem dikkat çekiyor. MS bu sefer Linux destekçilerini Microsoft'a karşı cihat yürütmekle suçluyor. "Cihat" söyleminin özellikle seçildiğini belirtmeye gerek yok sanırız. Malum bu günlerde bu kelimenin, özellikle ABD ve Avrupa'da negatif bir popülerliği var. Silicon.com'un bu konuya ilişkin yorumu da okunmaya değer.

.Net Seminerinin Ardından...

anonim

FM takipçileri daha önce forumda 10 nisan'da üniversitemizde yapılacak olan .net seminerinden bahsettiğimi hatırlarlar. Seminer bugün gerçekleşti. Konuşmacı microsoft yetkilisi konuya oldukça hakim bir tablo çizdi. Seminer 3 saat süren tam bir beyin yıkama gösterisiydi. Ancak bu .net in iyi ve kötü yönlerine objektif olarak bakmama bir engel teşkil etmiyor. İlk olarak istanbulda yapılan bir akademik zirvenin görüntüleri ile başladı bir çok üniversiteden akademisyenler .net in ne kadar güzel ve gerekli bir şey olduğunu kendi okullarındaki ders programlarına .net konusunu nasıl ve neden entegre edeceklerini ilerde piyasa koşullarında .net in ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.

fazlamesai.net'e soralım: Windows XP Nasıl İade Edilir?

anonim

Herkese merhaba,

Yeni bir TOSHIBA dizüstü bilgisayar aldım ve yanında MS Windows XP Home Edition verdiler. Fakat ben makinemde windows kullanmıyorum ve bu verilen paketi hiç açmadım. Amerikada, eğer paket hiç açılmamışsa ve kullanılmamışsa Microsoft'a iade edilebiliyor diye duymuştum. Acaba bu yasal hak Türkiye'de de geçerli mi?

Herkese iyi çalışmalar.

Microsoft Anti-Virus!

Challenger

NTVMSNBC' de yer alan bu habere göre Microsoft, anti-virüs yazılımı geliştiriyor
Daha önce anti-virüs sektörüne gireceğini açıklayan Microsoft, bilgisayarları virüs saldırılarına karşı koruyacak bir program için çalışmaların devam ettiğini teyit etti. Microsoft güvenlik bölümü başkanı Mike Nash, kurumun anti-virüs programı üretme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Nash, piyasaya sürüldüğünde, anti-virüs programının Windows’tan ayrı bir ürün olarak satılacağını belirtti.
Not: Komplo teorileri beynimi sarmış durumda. Virüslere karşı o kadar zayıflığı olan yazılımları üreten bu kadar büyük bir şirketin, o zayıflıkları kasten yapıp yapmadığını düşünüyorum.

VMware Microsoft ile anlaştı

elrond

VMware den büyük bir başarı haberi geldi. VMware üreticileri ürünü Microsofta satmayı başardı. Microsoft satış ekibi -ki bu 6000 kişi demek oluyor- ürün demolarında VMware kullanacak. özellikle 1 den fazla makina kurulumu gerektiren satış demolarını tek bir laptop ile gerçekleştirebilecekler böylece.