fazlamesai.net'e soralım: Windows XP Nasıl İade Edilir?

0
anonim
Herkese merhaba,

Yeni bir TOSHIBA dizüstü bilgisayar aldım ve yanında MS Windows XP Home Edition verdiler. Fakat ben makinemde windows kullanmıyorum ve bu verilen paketi hiç açmadım. Amerikada, eğer paket hiç açılmamışsa ve kullanılmamışsa Microsoft'a iade edilebiliyor diye duymuştum. Acaba bu yasal hak Türkiye'de de geçerli mi?

Herkese iyi çalışmalar.

Görüşler

0
oktay
Benim aldığım son Toshiba dizüstü bilgisayar bir naylon ambalaj içinde gelmişti. Ambalajın açılma yerinde bir etiket vardı ve bu etikette "Bu paketi açan bu bilgisayarı tamamen, içindeki yazılımların lisanslarını da teker teker kabul etmiş sayılarak almış sayılır" gibi birşey yazıyordu.

Bu konuda racon da şudur. Microsoft'a geri vermeye çalışırsın Windows CD'sini, fakat onlar da der ki bunun dağıtıcısı Toshiba, onlarla konuşacaksın. Toshiba da olayı, eğer iade edecekseniz bütün bilgisayarı ve aksesuarlarını iade etmelisiniz diyerek bitirir.

Oktay
0
tongucyumruk
Ne yazık ki Türkiye'de Windows XP'nin OEM lisans sözleşmesinde sözkonusu iade maddesi farklı şekilde yazıldığından iade edemiyorsunuz.

özgür dizüstü [fazlamesai.net] tartışmasında sözkonusu ingilizce ve Türkçe lisans sözleşmelerindeki ilgili bölümler mevcut. Oradan inceleyebilirsiniz.Bu konuda birçok dizüstü üreticisi ve Microsoft Türkiye ile konuştum, ne yazık ki Türkiye'de sözkonusu türden bir iade şansı yok.
0
loker
yahu bu konuda bir avukata eni konu danışsak... sonuç olarak alınan malın 7 gün içinde nedensiz iadesi gibi bir şart var en basitinden... hoş tabii, bütün bilgisayarı iade etmeye çevrilerek aşılıyor olabilir oktay'ın belirttiği gibi... hmm...
0
demolish
xp home perakende 100$, toptan 90$ civarı diye biliyorum. belki bir bilgisayarcıya 80$ civarına pazarlık yaparak satabilirsin veya 80$ lık malzeme alabilirsin.
0
urxalit
Bu olmuyor çünkü lisansın üzerinde "sadece XXX markası için üretilmiştir" yazıyor ve mesela BSA da bunu kabul etmiyor.
0
o_ozardic
daha da güzeli bu dizüstü bilgisayarlarla verdkileri xp'lerin ürün anahtarları da başka sistemlerde kullanılmaya çalıştığınızda işe yaramıyor
0
St
Hukuk üstadı arkadaşlarımıza sual edelim. Söz konusu uygulama tekelleşmenin işareti değil midir? Tekelleşme ve söz konusu firmanın büyüklüğünü pazarı tamamen ele geçirmek için kullanması yasalara aykırı değil midir? Bu tip uygulamalar karşısında dava açma ve kazanma şansımız nedir? LKD'nin bu konuda bugüne kadar yaptığı / yapmadığı / yapabileceği çalışmalar nedir? ;)
Teşekkürler, iyi çalışmalar...
0
Nightwalker
Sanıyorum ki hukuk LKD nin yumuşak karnı. Daha önce MEB ile ilgili tartışmalarda da gündeme gelmişti konu. Ancak takip edebildiğim kadarı ile bir sonuç alınamadı. Ama özgür yazılımlara fazlamesai ayırabilecek tanıdıklar varsa onlarıda LKD ye yönlendirmemek için bir engel yok.
0
Ansugo
Birsey cikacagini sanmam. Tam tekellesme olmuyor anladigim kadariyla. ise sadece kendi acimizdan degil firma acisindan bakmaliyiz. bir firma diger bir firma ile anlasma yapiyor ve kendi urunu ile beraber diger firmanin urununu veriyor. Satarken bunu belirtiyor. Siz de bunu bilerek o urunu aliyorsunuz.

Libos ekonomi de cok normal bir olay. Aslinda bu firmanin hakki. her firma istedigi firma ile anlasip kendi urunu yaninda onun urununu de verebilir.

Ha Apple firmasinin g3 ws'ini apple firmasinin os'i olan macosx9 ile almissiniz ha toshiba firmasinin 1050 modelini microsoft firmasinin xp os'i ile almissiniz. Arada ne gibi fark var sizce?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ARTIK GÜVENDEYİZ

anonim

Kim demiş bill amcanın espri anlayışı yok diye ! Hakkında her şeyi söyleyebilirsiniz ama şaka yapmayı bilmiyor diyemezsiniz ! micros~1 un sitesinde aşağıdaki başlığı görünce gülme krizi geçiriyordum :) " Herkese Microsoft'tan 'Güvende misiniz?' CD'si! Güvenli olanı seçin, şirketinizi güvenceye alın. CD talep formumuzu doldurun, "Güvende misiniz" CD'nizi adresinize gönderelim! TIKLAYIN! " Bu sitede çok daha fazlası var hepsini burda anlatamıyacağım ama şu ironik ilanı mutlaka yazmam lazım. " Hem Microsoft'un Stratejik Teknoloji Koruma Programı'nın bir parçası olarak, hem de genel güvenlik ile ilgili yanlış yapılandırmaların teşhis edilmesinde gelişmiş bir yöntem isteyen müşterilere yanıt olarak, Microsoft'un geliştirdiği Microsoft Temel Güvenlik Çözümleyicisi (MBSA) 1.0, grafik görünümlü ve komut satırı özellikli arabirimi ile, Windows sistemlerini yerel olarak veya uzaktan inceleyebilmektedir." Zaten bizim de güvenlik için tek eksiğimiz micros~1 un bilgisayrımızı uzaktan incelemesi kalmıştı. ARTIK GÜVENDEYİZ.

Bilgi'den Geçti Bill Hilf

sundance

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün davetlisi olarak, MS'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf bir seminer verdi. Bu seminerde konuşulanların bir kısmı gerçekten önemliydi. Seminer ve hakkındaki izlenimleri şöyle bir güzel toparlayabilmek için haftasonundan yararlandım. Umarım sizler için de bilgilendirici olur.

M$ ve Shared Source

anonim

Microsoft, "open-source" a karşı çıkarttığı "shared source" silahına, "kilit kodları"nı açmak suretiyle WinCe 3.0 sürümünü dahil etti. Bu "shared source" modeli bana -Korkunun ecele faydasi yok - lafını hatırlatıyor nedense... Microsoft'un konu ile ilgili sayfasına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

Yükleme Merkezi'ne Korsan Kilidi

anonim

Microsoft, Yükleme Merkezi (Download Center) dahilinde bulunan dosyalara kopya Windows üzerinden gelen kullanıcıların erişimini engelleyecek ve Windows'unu kitleyecek yeni sisteminin deneme sürüşüne başlıyor.

Deneme sürüşü boyunca 22.000 civarı kullanıcının bu sistemi test etmesi planlanıyor. İlk etapta kullanıcının Windows sisteminin legal olduğu onaylanırsa istediği dosyayı indirmesine izin verilecek. Aksi takdirde talep etmiş olduğu dosyayı indirmeden önce, kullanmakta olduğu Windows sürümünün korsan yazılım olduğu hakkında kendisine bilgilendirme yapılacak.

Windows Kendi Sonunu mu Hazırlıyor ?

anonim

Bill Gates, Focus dergisine yaptığı açıklamada “Palladium yazılım entegrasyonunu kontrol ediyor ve bu da lisans haklarının korunmasında yardımcı olacak” sözleri ile Palladium’un bu konudaki önemini dile getiriyor.

Bu teknik, bir müzik parçasında, örneğin yüz kere çalınmasına izin veren bir tür dijital izin arayacak. Palladium, bu fonksiyonu gelecek Windows versiyonu ile temin edecek. Ancak Gates, bu yöntemin korsanları öldürmek için yeterli olmadığını söylüyor ve koruma mekanizmalarını geçmenin her zaman bir yolu olduğunu sözlerine ekliyor.
Kaynak: CHIP