Windows`dan Linux`a geçiş

0
sundance
7'den 70'e ciddi bir Linux hareketi olduğu, birçok kişinin 'Yeter artık Windows' dediği pek gözden kaçmayan bir gerçek halini aldı.

Öte yandan öyle çat diye Windows'dan Linux'a geçmek ise her babayiğidin harcı değil. Ama bu konuda çalışmalar yapanlar var. Mesela IBM bu konuda gerçekten başarılı bir FAQ dosyası oluşturmuş ve güzel bir referans sağlıyor.

Bana sorarsanız yükleyin VectorLinux bir daha da bakmayın Windows'un yüzüne :)

İlgili Yazılar

Total Copy: Olması gerektiği gibi

sundance

Hep güzel Linux programlarından mı sözedeceğiz. Piyasada binlerce super Windows programları var, hatta birçoğu freeware hatta Open Source.

\r \r Bu konudaki en güzel sitelerden biri olan www.shellcity.net'de yeralan TotalCopy Windows makinaların yıllardır problemli olan Copy penceresine yenilik getiriyor. Herşeyden önce herhangibir dosya kopyalaması sırasında diğer makina kapansa, networkden düşse vs. geri geldiği anda kopyalamaya devam edebiliyorsunuz. Dahası ne hızda kopyalamay yapabileceğinizi bile o anda ayarlayabiliyorsunuz. Bence hiç kaçırmayın.

İstanbul Metrosu ve BSOD

FZ

FM Galaksi ve Boran'ın blogunda kalmasına gönlüm razı olmadı.

Karşınızda İstanbul Metrosu ve Ölümcül Mavi Ekran ;-)

Ballmer Google için dedi ki: Google'ı .... ....e öldüreceğim!

FZ

Çok yeni bir haber değil Microsoft'tan sağlam elemanların bir kısmının Google'a geçişleri. Son zamanlarda gündeme gelen ise Ballmer'ın alışık olduğumuz tarzının örneklerinden birinin ortaya çıkması:

Lucovsky görüşme esnasında MS'den ayrılacağını ve Google'a geçeceğini söylediğinde:

O esnada Bay Ballmer bir sandalye kapıp masaya doğru fırlattı. Ardından Bay Ballmer: ".....nın Eric Schmidt'i tam bir .... " dedi ve devam etti: "o herifi gömeceğim, bunu daha önce yaptım ve gene yapacağım. Google'ı öldüreceğim.

MS Windows'un Kaynak Kodları Halka Açılacak Mı?

anonim

Rekabet kurallarını ihlal ettiği için AB Komisyonu ile başı dertte olan yazılım devi Microsoft, Windows işletim sisteminin kaynak kodlarından bir kısmını açarak "lisanslı" hale getireceğini bildirdi.

Microsoft'un yasal işlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brad Smith, düzenlediği basın toplantısında, "Windows kaynak kodlarını da lisanslı yapacağız. Bu, program yazmak isteyen herkesin kodlara ulaşabilmesi anlamına geliyor. Umarım AB Komisyonu, yeni önerimizi göz önünde bulundurarak bir karar alır" dedi.

Kaynaklar: İnternet Haber, ITJungle

Türkçe MSDN Kampanyası

mentat

Microsoft Teknolojilerini kullanan yazılım geliştirici, sistem yöneticileri ve öğrencilerin başvuru kaynağı MSDN 37 ayrı ülkede kendi dillerinde yayınlanıyor. Türkiye hariç!

Türkçe MSDN istiyorum kampanyası için adres:
http://www.mutasyon.net/msdnturkiyeistiyorum/