Yeni ve Eğlenceli Bir Haskell Kılavuzu

0
zekzekus
Daha önce burada çevirisi yayınlanan "Lisp ile Tılsımlı ve Renkli Programlama" kılavuzunun yazarı Conrad Barski, Haskell için bir kılavuz hazırlamış.
Renkli, eğlenceli ve temiz anlatımı ile anlaşılması zor konuları başarıyla aktarabilen Barski'nin Haskell kılavuzu da yeni başlayanlar için faydalı olabilir. Hatta uygun bir zamanda Türkçe çevirisini yapıp FM'de yerini almasını sağlamak vatana millete hayırlı bir iş olacaktır kanısındayım.

İlgili Yazılar

Haskell: Farklı Bir Programlama Dili

FZ

Değerli FM üyelerinden roktas'ın bana son yazdıklarını paylaşmadan edemedim.

Konu Haskell programlama dili ile ilgili. Debian'ın saygıdeğer isimlerinden John Goerzen, Free Software Magazin isimli dergide Haskell: A very different language başlıklı güzel ve detaylı bir makale yazmış.

Linspire: Temel işletim sistemi geliştirme işleri için Haskell kullanıyoruz

FZ

Clifford Beshers, 13 Mayıs 2006 tarihli e-posta iletisinde kısaca böyle diyor.

Haskell ile ilgilenmek için bir sebep daha.

Beshers'ın iletisinde dikkati çeken bölümlerden biri ise şöyle:

Betik Diliyle Monad Kavramını Öğrenin

anonim

Fonksiyonel programlama yapabilmek için önemli bir teknik olan ve Haskell dili sayesinde duymaya başladığımız Monad kavramını evinizde betik diliyle öğrenmek için bir kılavuz.
Monad kullanımı saf fonksiyonel programlama dışında şart olmasa da bu kavramın getirdiği programlama disiplininin öğrenmeye değer olduğu vurgulanıyor. Ufkunuzu biraz daha genişletmek ve ilerde Haskell öğrenirseniz konuya aşina olmak için okuyabilirsiniz.

Haskell E-Posta Listesi

aycanirican

Haskell programlama konusunda açtığımız tartışma listesine tüm Haskell programcılarını bekliyoruz.

Frag: Haskell ve Oyun Programlama

FZ

Frag, Haskell programlama dili ile geliştirilmiş üç boyutlu bir FPS tarzı oyun. GPL olarak sunulan oyun fonksiyonel programlama yöntemleri ile nasıl oyun kodlanabileceğine dair bir örnek.

Oyunun web sitesi: http://haskell.org/hawiki/Frag