Muhakeme Yürütme ve Karar Vermede Buluşsal Yöntemler

0
FZ
Seminer özeti: Klasik rasyonalizm öğretilerini temel alan araştırmalar, insanların zihinsel süreçlerini (muhakeme yürütme ve karar verme) çeşitli matematiksel ve istatistiki modellere dayanarak açıklamaya çalışırlar.

İnsan davranışları ve modeller arasındaki uyuşmazlıkların ise ya modellerin yetersizliği ya da birtakım bilişsel önyargılar sonucu oluştuğu düşünülür. Klasik rasyonel normların altında yatan varsayım, insanın belirli bir durum karşısında doğru karar verebilmesi için, elindeki bütün bilgileri göz önüne alması ve bunları bir şekilde birleştirerek işlemesi gerekliliğidir. Oysa insanların karar verme sürecinde bu kadar detaylı analizler yaptıkları ve insan beyninin kısa sürede bu kadar yüksek miktarda hesaplamalar yapabileceği oldukça şüphelidir.

Bu konuşmada, klasik yaklaşımlardan radikal bir şekilde ayrılan ve zihinsel süreçlerin birtakım buluşsal yöntemler vasıtasıyla gerçeklendiğini savunan yaklaşımlar anlatılacaktır. İnsanlar, içinde bulundukları durumlara bağlı olarak farklı buluşsal yöntemler kullanmaktadırlar. Bunlardan karar verme süreci açısından temel oluşturan bir kaç tanesinin çalışma prensipleri açıklanacak ve çeşitli örneklerle gerçek hayatta da geçerli oldukları gösterilecektir.
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu
Tarih: 06.04.2006
Saat: 17:00

Konuşmacı: Tunga Güngör

İlgili Yazılar

Kocaeli Üniversitesi Bilişim Günleri, Linux Seminerleri, 14 Mayıs

hcg

Kocaeli Üniversitesi'nde 13-14-15 Mayıs tarihlerinde "Bilişim Günleri" adında bir organizasyon düzenleniyor. Etkinlikte; 14 Mayıs günü, ilki 9.30, ikincisi 11.00'da olmak üzere iki Linux semineri olacak. Seminerleri Enver Altın veriyor.

Organizasyon Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda olacak. Umuttepe Yerleşkesi, Eski İstanbul Yolu 10 km.

ilgilenen herkes davetlidir.

Cebit 2008 ve Linux

probit

7-12 Ekim arasında düzenlenecek olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na linux işletim sistemlerini ve kurumsal çözümlerini kurum ve şirketlere tanıtmak, bilgi vermek ve hizmet sunmak için Linux34 olarak katılmaktayız.

Salon 10'daki Linux34 standımızı ziyaret etmeniz bizlere destek olacak ve mutluluk verecektir.

Web Güvenliği Günleri - 1

anonim

OWASP-Türkiye ve Web Güvenliği Topluluğu olarak devamını getirmeyi düşündüğümüz etkinliklerimizin birincisinin detaylarını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Web Güvenliği Günleri'nde yoğun ve teknik şekilde web uygulaması atakları, savunma, güvenli kodlama ve benzer bir çok konulara değinilecektir. Bu birinci bir günlük etkinliğimizde daha çok orta ve ileri seviye web saldırına değineceğiz.

Linux Semineri (İstanbul) : SQL`e Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Veritabanı sunucularında kullanılan standart sorgulama dili SQL'in anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Kayseri Erciyes Üniversitesi Linux Seminerleri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 15-16 Aralık 2004 tarihlerinde, Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde dolu dolu bir program ile seminerler düzenliyor. İçerik şöyle: