IV. Bilim Günleri: Matematiğin Milenyum Problemleri

0
FZ
Boğaziçi Üniversitesi Bilim Kulübü tarafından düzenlenen IV. Bilim Günleri etkinliği kapsamında 6 Nisan 2004, Salı günü Prof. Dr. Mete Soner konuşacak.

Dr. Soner'in konuşmasının başlığı: Matematiğin Milenyum Problemleri ve Akışkanlar Mekaniği.

Konuşma 15:00 - 17:00 saatleri arasında Öğrenci Faaliyetleri Binasında gerçekleşecek.

İlgili Yazılar

Mart ayında Sakarya ve Balıkesir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Mart ayında iki farklı şehirde seminerler düzenliyor. Sakarya'da 3-4-5 Mart tarihlerinde Sakarya Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı üç günlük etkinlikte çeşitli linux dağıtımlarının kurulumundan, kylix programlama'ya kadar birçok konu anlatılacak. 18-19 Mart tarihlerinde ise bu kez Balıkesir'de seminerler yapılacak. Balıkesir Üniversitesi'nin penguenleri misafir ettiği etkinlikte Masaüstü uygulamaları ve oyunlardan internet sunucularına kadar çeşitli konularda seminerler verilecek. Ayrıntılı bilgi için seminer.linux.org.tr.

Marmara Üniversitesi Linux Seminerleri

hcg

Marmara Üniversitesi Linux Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle 3 haftalık bir seminerler dizisi düzenleniyor.

e-OYUN 2002

FZ

14-16 Haziran 2002 tarihleri arasında İstanbul'daki Askeri Müze'de düzenlenecek olan e-OYUN 2002 etkinliğine tüm oyunseverler davetli.

Oyun dalındaki üretilen son teknolojinin tanıtılacağı ve eğitim, benzetim (simülasyon), eğlencenin oyunla birleştiği bir platformun yaratılacağı bu etkinlikte küçük büyük tüm oyun severlerin ve oyun üreticilerinin bir araya gelmesi amaçlanmakta.

Oyun, eğitim, benzetim ve eğlence dalında tüm firmaların ürünlerini sergileyeceği bu etkinlikte ayrıca oyun yazılım ürünleri ve kullanımı konusunda seminerler de verilecek.

AmigaOne ve AmigaOS 4.0 İstanbul'da!

dcc

Türk Amiga kullanıcıları 19 Aralık Pazar günü İstanbul, Üsküdar'da buluşuyor. Toplantıda yeni MicroA1-C ve AmigaOne'ların yanı sıra, Amiga'nın yeni işletim sistemi OS 4.0 ve PowerPC Linux sürümleri de tanıtılacak. Başlıca etkinlik listesi şöyle:

Gencsen Geleceksin 2.0 IYTE

numangoceri

Geçtiğimiz akademik yıl ilki gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören Gençsen Geleceksin bu yıl hedefini daha da büyüterek "Gençsen Geleceksin 2.0" adıyla yeniden başlıyor ve ilk kez İYTE(İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'n)'de gerçekleşek olan etkinliğin konusu şöyle:

Gençler ve teknoloji severlerin geleceğin teknolojilerine vizyonel bir bakış açısı ile bakmalarını sağlamayı amaçlayan yarım gün sürecek etkinlikler içerisinde mobil teknolojilerden, internetin geleceğine kadar geniş bir yelpazedeki içerik, konusunda uzman konuşmacılar tarafından gerçekleştirilecek. “Neden Gelmeliyim?” diyorsan