Internet Solucanlarının Çalışma ve Yayılma Yöntemleri

0
FZ
Şanslı bir azınlık GNU/Linux ile Internete bağlanmanın, e-posta okuyup dosya transferi yapmanın güvenli huzurunu yaşarken maalesef günümüdeki bilgisayar kullanıcılarının önemli bir kısmı sürekli irili ufaklı kurtçuklarla, solucanlarla boğuşmak durumunda.

Tacettin Karadeniz, Internet Solucanları başlıklı son makalesinde bu meşhur, küçük ve tüm dünyayı kaplayan zararlı yazılımların çalışma ve yayılma yöntemlerine değiniyor.

Görüşler

0
aRda_
Yazının tümünü okumadım ama çok "teknik" bir döküman olmuş teşekkürler.
0
sametc
w32 virusu MIRC klasorunu arıyormus ve oraya giriyormus ---?
acaba program klasorunun ismini değiştirdiğinde bulamayıp ne yapıcağını sasırmazmı virus ?.
0
aRda_
Eger bu soruyu ciddi soruyorsan; "burada buna cevap vericek birini taniyor musun?" diye bir soruyla cevap vermek istiyorum.
0
sametc
cok aptal soru oldu galiba :p biri cevap verir herhalde :) kim kullanıyorki windows :p
0
WoLoLo
ileriseviye şu son günlerde baya hareketlendi :)
devamını bekleriz :-)
0
sametc
evet evet oyle .....:)
ileriseviyede yazımızın yayınlanması icin nasıl bir yazı yazmamız gerekir...cooook ağırr bir dalıs yapıyorum hayallere ama bulamıyorum :) işte ileriseviye demek bu demek :)..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni nesil versiyonlama sistemleri - Subversion

anonim

Büyük olsun küçük olsun tüm şirketlerde, şirket içerisindeki dökümanların akışının ve arşivlenmesinin kontrolü için kullanılan bir sistem vardır. Subversion bu sistemlerden biridir.

Bu amaçla kullanılan bilgisayar programlarına en çok yazılım şirketlerinde rastalanmaktadır. Çünkü yazılımcılar gün içinde sürekli kodlarda ufak değişiklikler yapmaktadırlar. Gerektiğinde dosyaları eski tarihteki versiyonlarına geri döndürmektedirler. Bunları yaparken diğer yazılımcıların etkilenmemesi gerekmektedir. İşte bu anda devreye giren bu programlar bir dosya üzerinde farklı kullanıcılar tarafından aynı anda yapılan değişikliklerin birbirini yok etmesini engeller.

Makalenin tamanını http://www.riskturk.com/obje7/yayin_subversion_1.php adresinden okuyabilirsiniz.

İş İstasyonu Olarak Debian ve Windowmaker

GaripFakir

Linux'un masaüstünde kullanımı ile ilgili genelde Gnome ve KDE masaüstü yöneticileri ön plana çıkmaktadır. Masa üstünde Linux dağıtımı olarak Mandrake ve Suse en çok adı geçen dağıtımlar arasında. Debian Linux dağıtımı ve Windowmaker pencere yönetici kullanılarak neler yapılabileceğini gösteren bir siteye rastladım.
Site, Gürkan Şengün tarafindan hazırlanmış ve Fatih Yılmaz tarafından Türkçe'ye çevrilmiş güzel bir kılavuz niteliğinde.
www.linuks.mine.nu/workstation/index.tr.html

Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz ?

anonim

Adını Ruby kullanıcı kılavuzunu türkçeleştiren kişi olarak hatırladığımız Pınar Yanardağ, Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz belgesinin çevirisini bitirmiş. Değerli editörümüz FZ'den önce davranarak bu güzel belgenin haberini vermiş ve Pınar hanıma çalışmalarında başarılar dilemiş olayım...

E-Bergi : Odtü Bilgisayar Topluluğu Dergisi

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Elektronik Dergisi E-Bergi Nisan 2008'de bir yaşına giriyor. Peki nedir bu e-bergi?

Versiyon Yönetim Sistemi Olarak SVN Kurulum ve Kullanımı

anonim

Açık kod camiasında en çok tercih edilen versiyon yönetim sistemleri (VYS) Concurrent Versions System(CVS) ve Subversion(SVN)'dir. VYS'leri sadece programların kaynak kodlarını yönetmek için değil ihtiyaçlarımıza ve hayal gücümüze bağlı olarak farklı birçok yerde kullanabiliriz. Mesela geçen günlerde okuduğum makalede bir GNU/Linux sistemde home dizininin nasıl başarıyla yıllardır CVS/SVN'de tutulduğu anlatılıyordu.