Hamburger, spyware ve cahillik

0
anonim
Japonya Mc Donalds promosyonal olarak dağıttığı 10000 flashdisk Mp3 playerlerin spywareli olduğu ortaya çıktı. Sözkonusu spyware programının bulaştığı bilgisayarlarda kullanıcı isimleri ve şifreleri saldırganlara iletebileceği anlaşıldı.

İçecek alanların katılabildiği çekiliş sonucunda dağıtılan flashdisk Mp3 playerların bağlandıkları bilgisayarlara "QQpass spyware Trojan" adı verilen oldukça "tehlikeli" bir spyware yazılımı bulaştırdığı ortaya çıktı.

Nasıl olupda flashdisklere bulaştığı gizemini korusa da sözkonusu olayın disklere software yükleyen bilgisayardan kaynaklandığını tahmin ediliyor.

Mc Donalds piyasadaki mp3 playerleri değiştirmeye başlamış, yardım hattı kurmuş ve özür dilemiş olsa da sorumsuzluğunun sonucu en az 10000 müşteriye zarar vermiş olabilme gerçeğini değiştiremez.

Görüşler

0
ripper
McDonalds bir amerikan şirketi, yazılım utf-8 desteğine sahipmiydi acaba? Yoksa kanji ile yazılmış verileri hede/hödö tarzından mı iletiyor :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

butch

14 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

64 bitlik Şifre 4 Yıl Sonra Kırıldı

FZ

Milyonlarca işlemci saati ve dört yıllık insan emeğinin ardından RC5 64-bitlik şifresi kırıldı.

331.252 adet gönüllü makinanın kullanıldığı deneyde Distributed.net isimli isimli bir bilgisayarcı grubu RSA Security'nin meydan okumasını kabul etti ve 10.000$'lık çeki aldı.

"Her ne kadar bu projenin süresi 64 bitlik RC5 algoritmasının güvenilirliği ile ilgili olarak çok problem yaratmıyor gibi görünse de gene de birkaç yıldan daha uzun süre korunması gereken hassas bilgiler için RC5-64'ü tavsiye etmiyoruz," şeklinde konuştu şifreyi kıran grup.

Router Tasarlarken Dikkatli Olmak Lazım! ;-)

FZ

2003 yılının Mayıs ayında `University of Wisconsin - Madison´ ağ yöneticileri kampüsteki kamuya açık NTP (Network Time Protocol) zaman sunucusu bilgisayarın kaldıramayacağı kadar yoğun bir trafiğe maruz kaldığını saptadılar. Başlangıçta saniyede yüzbinlerce paketten oluşan bu trafiği DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı olarak algılayan ağ yöneticileri durumu inceleyince bunun böyle olmadığını gördüler.

Problemin pek çok organizasyonda bolca bulunan ucuz ve küçük bir router cihazdaki gömülü koddan kaynaklandığı tespit edildi ve üretici firma ile temas kurma çabaları başladı... Bu süreci çok güzel ve detaylı bir şekilde yansıtan teknik raporu tüm ilgililerin okumasında fayda var. Söz konusu süreç aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine dair güzel bir örnek.

iPhone Hediyeli Hacking Yarışması!

anonim

IstSec ‘09 – İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı’nın ikinci günü yapılacak Capture The Flag yarışmasına katılarak son model bir iPhone(iPhone 3Gs) kazanma şansı elde edebilirsiniz.

CTF yarışması gerçek hayatta sistem adminleri, network adminleri ve güvenlik adminlerinin yaptığı hataları simüle eden bir yarışmadır ve toplam 11 adımdan oluşmaktadır.

OpenOffice Kritik Güvenlik Açığı

Geryon

OpenOffice 1.0.1'de 2.0Beta'ya kadar olan versiyonlarda kritik bir açık bulundu. Açık sayesinde word dökümanlarınız sisteminizde kod çalıştırabiliyor.

Hem GNU/Linux hem de Microsoft Windows sistemleri açıktan etkileniyor.

http://www.securityfocus.com/bid/13092