Hamburger, spyware ve cahillik

0
anonim
Japonya Mc Donalds promosyonal olarak dağıttığı 10000 flashdisk Mp3 playerlerin spywareli olduğu ortaya çıktı. Sözkonusu spyware programının bulaştığı bilgisayarlarda kullanıcı isimleri ve şifreleri saldırganlara iletebileceği anlaşıldı.

İçecek alanların katılabildiği çekiliş sonucunda dağıtılan flashdisk Mp3 playerların bağlandıkları bilgisayarlara "QQpass spyware Trojan" adı verilen oldukça "tehlikeli" bir spyware yazılımı bulaştırdığı ortaya çıktı.

Nasıl olupda flashdisklere bulaştığı gizemini korusa da sözkonusu olayın disklere software yükleyen bilgisayardan kaynaklandığını tahmin ediliyor.

Mc Donalds piyasadaki mp3 playerleri değiştirmeye başlamış, yardım hattı kurmuş ve özür dilemiş olsa da sorumsuzluğunun sonucu en az 10000 müşteriye zarar vermiş olabilme gerçeğini değiştiremez.

Görüşler

0
ripper
McDonalds bir amerikan şirketi, yazılım utf-8 desteğine sahipmiydi acaba? Yoksa kanji ile yazılmış verileri hede/hödö tarzından mı iletiyor :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İzinsiz Fotoğraf Çeken Gillette Rafları!

anonim

İngiltere'de Gilette raflarının tüketiciden izinsiz fotoğraf çektiği ortaya çıktı. Yani gidiyorsunuz, jilet almak icin rafa elinizi atıyorsunuz. Ürünü alışveriş sepetine attığınız anda gizli bir kamera yüzünüzün fotoğrafını çekiyor! Boykot basladı,

http://www.boycottgillette.com

15 Yaşındaki Hacker Kraliçesi

sundance

Uzakdoğu`da yerel bir ISP`nin öğrenciler arasında düzenlediği "Hacker Kraliçesi" yarışmasında Choi Hae-ran adındaki 15 yaşındaki öğrenci birinci oldu.

Diğer yarışmacıların bir kaç günde hack etmeyi başardıkları siteleri dört saat gibi kısa bir sürede ele geçiren genç kraliçenin (prenses daha uygun sanırım :) bütün hacking bilgilerini Internet`de dolaşarak edindiği ve bilgisayar dergilerini ve teknik kitapları ders kitaplarına tercih etmesine rağmen sınıfının önde gelen öğrencilerinden olduğu açıklandı.

Kıyamet ertesi

conan

Evet hepimiz biliyoruz ki SQ_Hell, Slammer, veya ne isim verirseniz bu kurtçuk Internet'i hafta sonundan itibaren esir aldı. Bizlere fazlamesai yaptırdı, bolbol küfür ettirirken bazı şeylere de dikkatimizi çekmeyi sağladı. Örneğin patch ne demek bir kere daha ögrendik. Ya da geç kalınmış ve tamamen test edilmemiş SP'lerin insanların başına neler getirebildiğini gördük. Ama bunlardan bahsetmeyeceğim. Bahsedeceğim şey neden Internetin bu problemden dolayı durma aşamasına geldiği?

Bilişim Guvenliği Günleri İstanbul 2010

anonim

Tarih: 2 Haziran Çarşamba
Yer: Grand Cevahir Oteli

Katılım için web sayfasından kayıt gerekiyor.

www.bilisimguvenligigunleri.com

Trusted Computing Hakkında Bir Sunum

sundance

Uzun bir süredir bahsi geçen "Bilgisayarınıza bir chip takılacak, bu sayede yazılım üreticileri ve web siteleri başta olmak üzere herkes kim olduğunuzu bilecek ve güvende olacaksınız" şeklinde lanse edilen Trusted Computing hakkında inanılmaz bir sunuma rastladım.

RMS'in "Treacherous (Hileci) computing" diye yorumladığı TC, Microsoft, Intel, IBM, HP ve AMD'nin birarada yeraldığı nadir projelerden biri. İki ayrı kalitedeki (25MB/50Mb) sunumu izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Ben şimdiye kadar daha iyi bir sunum izlemedim.
Daha detaylı bilgi için adres AgainstTCPA