Initial state ios weather station dashboard

Haftasonu IoT Projesi: Meteoroloji İstasyonu

3
butch

Havalar malum. Kar diz boyu. Evden çıkılmıyor. Böyle zamanlarda yapılacak en güzel iş haftasonu projeleri. Hafta sonu projelerinin de son zamanlardaki favorisi IoT, yani Nesnelerin İnternet'i elbette.

Gündemimiz havalar olunca, haftasonu projesi önerisi amatör meteorologlar için gelecek haliyle.

Son zamanlarda IoT projelerine yönelik çokça girişim olduğu malumunuz. Bu girişimlerin hızla artması hobiciler için de yeni fırsatlar sunuyor. Hemen hepsinin bu konu ile ilgili bir çalışması var.

Bu girişimlerden biri Initial State. IoT projelerinizde veri saklamak, sunmak ve analitik için kullanabileceğiniz kıymetli bir servisi, verilerinizi 1 günden uzun saklamak gibi bir derdiniz yoksa ücretsiz olarak sunuyor. Uyumlu olduğu platform ve diller bu adreste bulunabilir.

Initial State'in, Raspberry PI ve Sense Hat sahiplerinin kolayca uygulayabileceği bir meteoroloji istasyonu önerisi var. Wunderground verisi ve Sense Hat ile elde edeceğiniz lokal veriyi birleştirip, değerlendirmeniz için Initial State'in etkileyici arayüzünden sunan Hyper-local Weather Dashboard. Projenin kısa bir tanıtım videosu da var.

Bir diğer proje de Samsung ARTIK'dan. Kapsamı öncekine göre biraz daha dar olan bu projede Raspberry PI ile birlikte, Arduino ve DHT11 kullanılıyor.

IOT aleminin bolca başka meteoroloji istasyon projesi ile kaynadığını tahmin edebilirsiniz. Meraklılarına duyuruyulur.

Görüşler

0
tongucyumruk

Cok cabuk bir goz attigim kadariyla aslinda Elastic Stack'in sundugundan cok da farkli bir arac seti sunmuyor1. Herkese tavsiyem bir RaspberryPi uzerinde ElasticSearch + Kibana yukleyerek bu tip veri uzerinde ne gibi isler yapabileceklerini incelemeleri.


  1. Mobil erisim haric, saniyorum Kibana'nin pek mobil destegi yok 

0
auselen

Elastic bana cok agir geliyor, java vs de oldugu icin RPi uzerinde ne yapar bilmiyorum. Denemissinizdir herhalde?

0
tongucyumruk

Denemedim (henuz) ama bugune kadar ozellikle bu tip kucuk kurulumlarda bir performans sikintisi ilke karsilasmadim. Elasticsearch'un kendisi cok ucuk sayida bagimlilik ile gelmiyor. Bu anlamda bellek kullanimi sadece veri miktari ile alakali olacaktir ki evdeki birkac sensorden gelen veriyi bir Raspberry Pi'in sorunsuz isleyebilecegini dusunuyorum

Veri uzerinde cok fantastik analizler yapmadiginiz surece halihazirda Raspberry Pi icin optimize calisabilen JVM'in CPU performansi ihtiyaclarini da kolayca karsilayacagi kanaatindeyim.

Tabi ki gunun sonunda bunlar sadece benim dusuncem, empirik veri ile desteklemeden cok bir anlam ifade etmiyorlar. Eger haftasonu ayarlayabilirsem bir Raspberry Pi uzerinde ES/Kibana kurulumu yapayim. Sonuclari buraya yazarim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DRM, Çözüme Problem Bulmak ve 400$'a Meyve Sıkmak

redogre

Juicero 400$'a satılan çok şık bir meyve suyu sıkacağı. Bizim konumuz olmasının sebebi ise bu kadar para verdiğiniz aletin DRM ile sadece kendi meyve paketlerini sıkması üzerine başlayan tartışma ve sonunda bu aletin yaptığını elinizle hiç bir fazladan alet kullanmadan yapabilmenizin ortaya çıkma süreci.

Juicero internete bağlı olarak çalışan, kendi önceden kesilmiş meyve ve sebze karışımı...