FreeBSD Çekirdek (Core) Geliştirme Ekibi ile Röportaj

0
FZ
Karşınızda çekirdek FreeBSD yazılım uzmanları ile yapılmış bir röportaj. Wes Peters, Greg Lehey and M. Warner Losh ve Scott Long ile konuşulan konular arasında şunlar var: Sun Microsystems tarafından desteklenen Java port´u, Linux ile rekabet, 5.x sürümü ve diğer UNIX sistemlerle kıyaslamalar, yeni dosya sistemi UFS2, XFree86 uygulaması, SCO ve UNIX ile ilgili fikri mülkiyet meseleleri. Eğer öyle ya da böyle UNIX uyumlu herhangi bir işletim sistemi ile muhatapsanız (ya da MS Windows üzerinde TCP/IP kullanıyorsanız :-P) bu röportajı mutlaka okumalısınız.

Görüşler

0
fazlanewbie
E yorum yapan olmamış. kimse ilgilenmiyor herhalde.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Yazılımcılarına Müjde

sametc

Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye’deki yazılım potansiyelini yurtdışına tanıtmak amacıyla bir yazılım portalı oluşturmak üzere kolları sıvadı.

Yine virus yine windows

sametc

Sysbug-A adlı virüsün windows kullanıcılarının pc'lerine bulaştığı belirtiliyor.

Kanadalı güvenlik şirketi WhiteHat Windows 2000, Windows 98, Windows 95, Windows ME, Windows NT ve Windows XP kullanıcılarının bu yeni virüsün saldırısına uğrayabilecekleri yönünde uyardı.

Eğer bu virus saldırısına uğramak istemiyorsanız JAMES2003@hotmail.com'dan gelen mailleri açmayın.

haberin devamı:www.ntvmsnbc.com

Rus Hacker Serbest!

tupac

Dimitry Syklarov nihayet 50.000 dolar kefalet karşılığı serbest bırakıldı. Las Vegas`taki DefCon toplantısında yaptığı konuşmadan sonra FBI tarafından gözaltına alınmıştı. Başta Amerika olmak üzere dünyanın pek çok yerinde, aralarında Richard Stallman, Eric Raymond gibi ünlü programcıların da bulunduğu gösteriler düzenlenmişti. Ayrıntılar için http://www.ntvmsnbc.com
Bu "demokratik" ülke ne kadar demokratik?
Bu "özgürlükler" ülkesi ne kadar özgür?
Konuyla ilgili http://www.stallman.org'a bakmanızı öneririm.

Geçmiş Olsun: Patentlendik

tongucyumruk

Yazılım Patentlerinin kabulüne ilişkin teklif Avrupa Bakanlar Konseyi tarafından onaylandı. Şimdi Avrupa Parlementosu'nda onaylanmayı bekliyor. Aslında bu haberi oldukça uzun yazmak istiyordum fakat bunu yazmak için kullandığım klavyenin sürücüsünün, veya fazlamesai.net'e bağlanmak için kullandığım TCP/IP, http gibi protokollerin veya fazlamesai.net'in kullandığı CMS sisteminin bir patenti ihlal edip etmediğinden emin olamadığım için herhangi bir patenti ihlal etmediğimi umarak bir bağlantı vermekle yetineceğim.

Müjde! Bilişimin arsa derdi çözülüyor...

bm

Biz burada Larry Wall'un davranışından felsefi manalar çıkartmaya, hem Malkoçoğlu rumuzu kullanıp hem beynelmilel seviyede kaliteli yazılar yazarak Türk'ün Türk kalarak sadece batılının sanılan oyunu oynabileceğini göstermeye ve bu nevi pek çok faydalı iş yapmaya çalışırken öbür taraftan birileri devletimizin aklına bilişimle ilgili birşeyler sokuyor. Buradaki habere göre Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun "Uygun yerde bedelsiz arsa tahsis etmeye ve Bakanlar Kurulu kararıyla enerji ve vergi muafiyeti gibi teşvikleri vermeye söz veriyoruz" demiş. Vergi muafiyetini anladım ama arsa ve enerji nereden çıktı? "Bilişim şirketlerinin toplanarak bir sanayi bölgesi kurmaları" teşvik edilecekmiş. Bana mı öyle geliyor yoksa "sanayi bölgeciliği" diye bir rant işi mi var Türkiye'de?

Internet yavaş, pahalı ve kesiliyor; ilginç donanım buraya getirilmiyor, iyi teknik kitap bulamıyoruz filan diye şikayet edildiğini duydum ama doğru dürüst iş yaptığını düşündüğüm bilişimcilerden "ah ah keşke bütün şirketler yanyana olsa" diye bir şey hiç duymadım. Pardon düzeltiyorum, hiçbir bilişimciden duymadım bunu. "Ne güzel ofis bilmemne maliyeti olmadan evimizden çalışabiliyoruz" yahut "net sağolsun bir sürü bilgili insanla dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar etkileşebiliyoruz" diyen çok bilişimci tanıyorum tabii. Bunun sebebi galiba benimle konuşan bilişimcilerle devletimizin aklına bu fikirleri sokan bilişimcilerin farklı olmaları.

Sizin aklınız eriyor mu "ithal veya yerli bilişim profesöründen gelir vergisi almayacağım", "telekom işini dehal halledeceğim", "bilişimde şirketleşmek artık 5 dakika", "Türk gençleri evde oturup annelerine çay yaptırıken ABD'nın yüksek katma değerli bilişim sektörününde yer almalı" gibi şeyler demek varken, "arsa tahsis edeceğim", "teşviği insana değil bölgeye vereceğim, siz bölgeye gelin", yani bir yerde efektif olarak "Türkler Türkler'le yakın durup hep Türkler'le konuşsunlar ki Türkiye dışında hiçbir yerde doğru olmayan doğrular üretelim" denmesine? Kimler bu insanların aklına bunları sokuyorlar Allah aşkına? Ben mi çok huysuz veya cahilim yoksa hakikaten ters bir perspektif mi bu?