BIOS Logosunu Değiştirelim

0
FZ
Eğer siz de "bilgisayarı her açtığımda gördüğüm 'EnergyStar Logosu'ndan sıkıldım" diyenlerdenseniz, Gökhan "Crematorium" Olgun arkadaşımızın BIOS Logosunu Değiştirelim konu başlıklı yazısı ilginizi çekecektir.

Görüşler

0
crematorium
Yardımların için teşekkürler FZ!.. ;-)
0
anonim
arkadaşlar,
tawsiyem bu işlemi yapmadan önce anakartınızın üreticisinin web sitesine gidin ve bios güncelleme zımbırtılarını indirin
bir bootdisk yaratın.
böyle şeyler bazen problem çıkartıyor(nitekim benim intel boardda olduğu gibi)
bi problem çıkarsa jumperlardan recovery e alın
5-10 dakka açık kaldıktan sonra kapatıp bootdisk le açın.

sevgiler,
kaya
0
tongucyumruk
Peki bu iş li,nux altında nasıl yapılır? Araştırma vakti...
0
crematorium
O da geliyor ty, çaktırma ;-)
0
crematorium
Bu işin linux altında nasıl yapıldığını öğrenmek isteyenler! Aşağıda ki adreste gerekli bilgileri bulabilirler, denemediğim şeyi yazmak işime gelmedi doğrusu... ;-)

  • http://www.geggus.net/sven/linux-bootlogo.html
  • 0
    FZ
    Haftalarca benim `itina ile baş eti yeme´ operasyonuma maruz kalıp (sundance de ne demek istediğimi iyi bilir ;-) en nihayetinde bu güzel makaleyi hazırlayıp bana yollayan dostuma teşekkür ediyor ve büyük bir sansasyon yaratacak diğer makalesini de sabırsızlıkla beklediğimi belirtiyorum ;-)

    Bu arada açılıştaki o sıkıcı EPA logosu yerine nasıl güzel ve şirin bir Penguen oturtabileceğimize dair verdiği ekstra bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.
    0
    crematorium
    Rica ve minnet!.. ;-)
    0
    FZ
    Hazır BIOS kurcalama konusu açılmışken BIOS´a işletim sistemi yükleme ve bunun getireceği açılımlar başlıklı tartışma ilginizi çekecektir sanırım.
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Wikepage 2006.2 Opus 9 Çıktı

    anonim

    Bir Türk tarafından hazırlanan wiki yazılımı Wikepage'in yeni sürümü çıktı. Bu sürümde 34KB'lık yazılıma, blog özelliği de eklenerek wiki-blog melez bir yapı elde edilmiş. Blog girdilerinizi wiki sayfası gibi kaydedebiliyorsunuz ve blogunuzu istediğiniz bir wiki sayfasında görebiliyorsunuz. Bu sürümde wikepage, wiki ve blog için basit bir RSS çıktıda sunuyor. Bugfixleri ile gittikçe sağlamlaşan Wikepage'i denemeniz dileğiyle.

    Not: Wikepage'i Türkçe kullanmak için ayrıca Türkçe zip dosyasını indirip açmanız gerekiyor.

    HTML Form Onaylama (JavaScript ile programlamaya son!)

    FZ

    (GÜNCELLEME: Mozilla ile uyumlu hale getirildi) Herhangi bir web sayfası içinde herhangi bir html formu yerleştirdiğimizde bunun hemen ardından genellikle form gönderilmeden önce kullanıcının bu formu düzgün şekilde doldurup doldurmadığını kontrol etmek isteriz ("form validation"). Böylece sunucu tarafındaki kontrollere geçmeden önce doğrudan kullanıcının bilgisayarında yani istemcide hızlıca ve basit bir kontrol gerçekleştirebilir, hatalı ya da eksik bilgi girişinin bir nebze önünü kesmiş oluruz.

    linuxdevices.com : xynth windowing system

    anhanguera

    v0.7.90'ı çıkardıktan sonra download sayısını ve çeşitli haber sitelerini acaba bir hareket olur mu diye sürekli takip ederken (heyecan işte) bu akşam proje arkadaşım Ali Çaglar Oral, http://www.linuxdevices.com' daki Lightweight windowing system supports embedded Linux başlıklı haberi farketmiş, bana da haber verdi.

    Rakun XML Uygulama Platformu 0.3.2 Çıktı

    evolution

    Web tabanlı kurumsal uygulamaları (ERP, MRP, CRM, v.b.) XML yapısında geliştirme altyapısını sunan Rakun Platformu 0.3.2 sürümüne ulaştı. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

    Windowsçular için Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar

    FZ

    Bir grup cesur adam demiş ki "GNU/Linux ile haşır neşir olanlar zaten açık kodlu yazılım, özgür yazılım nedir ne değildir biliyor, biz MS Windows kullananları hedefleyerek şöyle ortaya karışık bir güzellik yapalım adını da TheOpenCD projesi koyalım."

    Evet, aynen böyle demişler ve binbir değişik yerden download edebileceğiniz bir CD hazırlamışlar bunun içine de masaüstü kullanıcısını hedefleyerek OpenOffice.org, DictInstall, AbiWord, Beonex Communicator, FileZilla, Putty, WinVNC, XChat, Audacity, CDex,7-Zip, NetTime, Win Privacy Tray, Sokoban YASC 1.53, Celestia gibi yazılımları koymuşlar.

    CD'de söz konusu yazılımlara ek olarak açık kaynak kodlu yazılım felsefesi ile ilgili makaleler ve başka bilgiler de mevcut.