BIOS Logosunu Değiştirelim

0
FZ
Eğer siz de "bilgisayarı her açtığımda gördüğüm 'EnergyStar Logosu'ndan sıkıldım" diyenlerdenseniz, Gökhan "Crematorium" Olgun arkadaşımızın BIOS Logosunu Değiştirelim konu başlıklı yazısı ilginizi çekecektir.

Görüşler

0
crematorium
Yardımların için teşekkürler FZ!.. ;-)
0
anonim
arkadaşlar,
tawsiyem bu işlemi yapmadan önce anakartınızın üreticisinin web sitesine gidin ve bios güncelleme zımbırtılarını indirin
bir bootdisk yaratın.
böyle şeyler bazen problem çıkartıyor(nitekim benim intel boardda olduğu gibi)
bi problem çıkarsa jumperlardan recovery e alın
5-10 dakka açık kaldıktan sonra kapatıp bootdisk le açın.

sevgiler,
kaya
0
tongucyumruk
Peki bu iş li,nux altında nasıl yapılır? Araştırma vakti...
0
crematorium
O da geliyor ty, çaktırma ;-)
0
crematorium
Bu işin linux altında nasıl yapıldığını öğrenmek isteyenler! Aşağıda ki adreste gerekli bilgileri bulabilirler, denemediğim şeyi yazmak işime gelmedi doğrusu... ;-)

  • http://www.geggus.net/sven/linux-bootlogo.html
  • 0
    FZ
    Haftalarca benim `itina ile baş eti yeme´ operasyonuma maruz kalıp (sundance de ne demek istediğimi iyi bilir ;-) en nihayetinde bu güzel makaleyi hazırlayıp bana yollayan dostuma teşekkür ediyor ve büyük bir sansasyon yaratacak diğer makalesini de sabırsızlıkla beklediğimi belirtiyorum ;-)

    Bu arada açılıştaki o sıkıcı EPA logosu yerine nasıl güzel ve şirin bir Penguen oturtabileceğimize dair verdiği ekstra bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.
    0
    crematorium
    Rica ve minnet!.. ;-)
    0
    FZ
    Hazır BIOS kurcalama konusu açılmışken BIOS´a işletim sistemi yükleme ve bunun getireceği açılımlar başlıklı tartışma ilginizi çekecektir sanırım.
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Bir MPEG Çözücü Nasıl Çözülür ;-)

    FZ

    Meşhur çip seti ve anakart üreticisi VIA´nın EPIA-M anakartları üzerinde gömülü bir CLE266 MPEG çözücü (decoder) mevcut. Bu özellik söz konusu anakartı multimedya uygulamaları için ideal hale getiriyor. Ancak küçük bir problem var, VIA´nın ürettiği yegane sürücü kapalı kod olarak geliyor. Tabii bu durumda da devreye `hacking´ ve `reverse engineering´ ruhu giriyor! Tabii planlı programlı çalışmanın da önemi yadsınamaz ;-)

    kernelguys.org: Türkçe Sistem Programlama

    raistlinthewiz

    Birsüre önce almış olduğum domain "kernelguys.org"u değerlendirmeye karar verdim. Aslında Mambo kurulumu yapmayı düşünürken bi anda kendimi vbulletin bir sistemle uğraşırken buldum.

    Amaç?

    http://kernelguys.org'un amacı Türkçe sistem programlama sunabilmek ve tabii ki eğer mümkün olursa bu konuyla ilgilenenleri bir araya getirebilmek.

    Hiçbir şekilde kernelguys "hadi yeni bir forum kuralım" diyerek kurulmuş bir site değildir; vbulletin ihtiyaçlarımızı karşıladığı için seçilmiştir. Şu anda siteye aktif olarak içerik eklemekte ve bu süreçte diğer arkadaşlardan da destek beklemeyiz.

    GNU/Linux Üzerinde Cinelerra Profesyonel Video Düzenleme

    FZ

    Mac ustaları Final Cut Pro, Windows çılgınları Adobe Premiere kullanırken elbet GNU/Linux´a gönül veren videocuların da eli boş durmadı. 1996 yılında ilk kez kamuoyuna sunulan Cinerella halen geliştirilmeye olanca hızı ile devam ediyor. Yazılımın profesyonel özelliklerinin arasında gerçek zamanlı görsel etkiler, FireWire G/Ç, render-farm, HDTV, OggVorbis desteği, vs. bulunuyor.

    GNU/Linux´un ortaya çıkışından önceki karanlık çağlarda bu tür bir yazılım ve donanım sistemi için 100.000$ civarı bir parayı gözden çıkarmanız gerekirdi. Oysa projenin anonim programcılarından Jack Crossfire takma isimli yazılımcıya göre artık bu kadar harcama yapmanıza gerek yok.

    Bu usta programcı ile yapılan bir röportajın da yer aldığı O´Reilly makalesinde belki de en ilginç kısım yazının başında Jack Crossfire´ın kimlikleri saklamak konusunda söylediği sözler: "Bizimki gibi küçülen bir sektörde, yöneticiler şimdilik yetenekli mühendislerin günlük işleri haricinde harika uygulamalar geliştirmelerine hazır değiller. Bu tür yöneticiler sistemi görmezden gelen mühendislerden kurtulmak konusunda bir an bile tereddüt etmezler, sizi kapının önüne koyarlar. Bu ve benzeri sebeplerden ötürü yazılımınızı kendi isminiz altında insanlara sunamazsınız dolayısı ile `Heroine Virtual Ltd.´ tüm geliştirdiğimiz araçları bünyesinde barındıran kuruluşun ismi oldu. Bu özgür yazılım kurumunun arkasında kaç kişinin ne ölçüde emeği olduğunu ise hayalgücünüze bırakıyoruz."

    GNU/Linux İçin TextMaker

    FZ

    GNU/Linux üzerinde çalışacak hafif ve özellikli (ikisi birarada imkansız mı?) bir kelime işlemci: TextMaker.

    xynth-0.8.00 Çıktı!

    anhanguera

    Selam,

    Aslında yeni versiyonda çok fazla bir değişiklik yok, bir iki küçük bug-fix o kadar. Yeni versiyon çıkartmamızdaki en büyük etken xynth'i mingw'ye ve GDI'a portlamamiz oldu. Yani xynth artık Windows'ta da calisabiliyor. (Ekran görüntüsü)

    Windows üzerinde çalışmasının aslında hiç bir çekici yanı yok, ancak xynth'in herhangi bir platforma ne kadar kolay portlanabildiğini göstermek açısindan güzel bir örnek. ve pek tabiki biz de portlanabilirliğini test etmiş oluyoruz.