BIOS Logosunu Değiştirelim

0
FZ
Eğer siz de "bilgisayarı her açtığımda gördüğüm 'EnergyStar Logosu'ndan sıkıldım" diyenlerdenseniz, Gökhan "Crematorium" Olgun arkadaşımızın BIOS Logosunu Değiştirelim konu başlıklı yazısı ilginizi çekecektir.

Görüşler

0
crematorium
Yardımların için teşekkürler FZ!.. ;-)
0
anonim
arkadaşlar,
tawsiyem bu işlemi yapmadan önce anakartınızın üreticisinin web sitesine gidin ve bios güncelleme zımbırtılarını indirin
bir bootdisk yaratın.
böyle şeyler bazen problem çıkartıyor(nitekim benim intel boardda olduğu gibi)
bi problem çıkarsa jumperlardan recovery e alın
5-10 dakka açık kaldıktan sonra kapatıp bootdisk le açın.

sevgiler,
kaya
0
tongucyumruk
Peki bu iş li,nux altında nasıl yapılır? Araştırma vakti...
0
crematorium
O da geliyor ty, çaktırma ;-)
0
crematorium
Bu işin linux altında nasıl yapıldığını öğrenmek isteyenler! Aşağıda ki adreste gerekli bilgileri bulabilirler, denemediğim şeyi yazmak işime gelmedi doğrusu... ;-)

  • http://www.geggus.net/sven/linux-bootlogo.html
  • 0
    FZ
    Haftalarca benim `itina ile baş eti yeme´ operasyonuma maruz kalıp (sundance de ne demek istediğimi iyi bilir ;-) en nihayetinde bu güzel makaleyi hazırlayıp bana yollayan dostuma teşekkür ediyor ve büyük bir sansasyon yaratacak diğer makalesini de sabırsızlıkla beklediğimi belirtiyorum ;-)

    Bu arada açılıştaki o sıkıcı EPA logosu yerine nasıl güzel ve şirin bir Penguen oturtabileceğimize dair verdiği ekstra bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.
    0
    crematorium
    Rica ve minnet!.. ;-)
    0
    FZ
    Hazır BIOS kurcalama konusu açılmışken BIOS´a işletim sistemi yükleme ve bunun getireceği açılımlar başlıklı tartışma ilginizi çekecektir sanırım.
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Hoş Bir TGE

    anonim

    C için pek çok geliştirme ortamı var bilinen ancak ben karşılaştığım bu hoş TGE yi (Tümleşik Geliştirme Ortamı) paylaşmak istedim. Adı Code::Blocks. GPL 2.0 lisanslı bu TGE pek çok gelişmiş özelliği içinde barındırıyor. Code::Blocks GNU/Linux ve Windows ortamlarında çalışabiliyor. Ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

    DeepBlue, IBM ve GO

    redial

    ... “Ne istiyorsanız kullanın. 250 paralel işlemci yetmezse 500 tanesini kullanın, o da yetmediyse bin tane. Eğer o da yetmiyorsa benim `laptop´ıma ve oğlumun `PlayStation´ına el koyabilirsiniz. İşe yarayacak her insanı işe alın, eğer tanrı Zeus size fikir verecekse Yunanların ne dediğini umursamadan ben gidip onu Olimpos’tan sizin için getiririm ama bir büyük GO ustasını yenin yoksa...”

    Tamamı için...

    Editörün Notu: Mükemmel bir yazı, yazarın eline ve ruhuna sağlık.

    Seaside Framework ile Internet Programlama

    FZ

    Bill Clementson, en son gerçekleştirilen Vancouver Lisp Kullanıcıları Toplantısında gerçekleştirilen bir sunumu video olarak kaydedip insanlık ile paylaşmaya karar vermiş.

    Söz konusu video, Avi Bryant tarafından Smalltalk [1, 2] dili ile geliştirilmiş Seaside isimli bir Internet programlama "framework"ü ile ilgili ve Common Lisp ile geliştirilmiş sağlam bir Internet programlama "framework"ü olan UnCommon Web'e benzer şekilde "devam ediş" (continuation) tekniğinden faydalanıyor.

    Xen: VMware® için özgür alternatif

    roktas

    VMware`in özgür ve üstelik daha hızlı alternatifini buluyoruz galiba. Bu haber OSNews`de dikkatimi çekti. Xen, Cambridge üniversitesi Bilgisayar Labortuvarlarında geliştirilmiş özgür lisanslı bir sanal makine yazılımı. İhtiyaç sahipleri bilirler, sanal makine yazılımları özellikle önyükleme ve sistem kurulumu yazılımlarının test edilmesinde, kirlilik oluşturmadan farklı işletim sistemlerinin denenmesinde çok yararlıdır. VmWare`in mevcut alternatifleri Bochs ve Qemu yeterli performansa sahip değiller ve böyle bir şeye hakikaten ihtiyaç vardı. (Qemu Bochs`dan çok daha iyi durumda, fakat VmWare ile karşılaştırıldığında maalesef o da yavaş kalıyor.) Xen özel tekniklerle (?) böylesi bir yüksek performansa ulaşabiliyor. Daha şimdiden Redhat, Novel, HP vb. bu projeye üşüşmüş durumdalar. Xen`in Linux çekirdek kod tabanına eklenmesi de gündemde. Ha unutmadan, anladığım kadarıyla teknik olmaktan ziyade yasal nedenlerden dolayı Xen'de sanal Windows çalıştırmak mümkün değil henüz. Ama ekran görüntüleri NetBSD`yi deneyebileceğinizi söylüyor. Bu güzel :-)

    ikiwiki: Bir Wiki Daha Mı? Yoksa Daha Fazlası Mı?

    FZ

    ikiwiki alışageldiğimiz wiki tarzı içerik yönetim sistemlerinden biraz daha farklı. Veriyi depolamak için Subversion ve Git kullanan ikiwiki, sözdizim olarak Markdown'ı benimsemiş durumda. Blog olarak da kullanılabilme özelliğine sahip ikiwiki sistemi favori editörünüzle "offline" olarak çalışıp istediğiniz zaman wikiyi güncellemenize de izin veriyor. Detaylı özellik listesi burada.

    Not: Haber verdiği için roktas'a teşekkürler.