BIOS Logosunu Değiştirelim

0
FZ
Eğer siz de "bilgisayarı her açtığımda gördüğüm 'EnergyStar Logosu'ndan sıkıldım" diyenlerdenseniz, Gökhan "Crematorium" Olgun arkadaşımızın BIOS Logosunu Değiştirelim konu başlıklı yazısı ilginizi çekecektir.

Görüşler

0
crematorium
Yardımların için teşekkürler FZ!.. ;-)
0
anonim
arkadaşlar,
tawsiyem bu işlemi yapmadan önce anakartınızın üreticisinin web sitesine gidin ve bios güncelleme zımbırtılarını indirin
bir bootdisk yaratın.
böyle şeyler bazen problem çıkartıyor(nitekim benim intel boardda olduğu gibi)
bi problem çıkarsa jumperlardan recovery e alın
5-10 dakka açık kaldıktan sonra kapatıp bootdisk le açın.

sevgiler,
kaya
0
tongucyumruk
Peki bu iş li,nux altında nasıl yapılır? Araştırma vakti...
0
crematorium
O da geliyor ty, çaktırma ;-)
0
crematorium
Bu işin linux altında nasıl yapıldığını öğrenmek isteyenler! Aşağıda ki adreste gerekli bilgileri bulabilirler, denemediğim şeyi yazmak işime gelmedi doğrusu... ;-)

  • http://www.geggus.net/sven/linux-bootlogo.html
  • 0
    FZ
    Haftalarca benim `itina ile baş eti yeme´ operasyonuma maruz kalıp (sundance de ne demek istediğimi iyi bilir ;-) en nihayetinde bu güzel makaleyi hazırlayıp bana yollayan dostuma teşekkür ediyor ve büyük bir sansasyon yaratacak diğer makalesini de sabırsızlıkla beklediğimi belirtiyorum ;-)

    Bu arada açılıştaki o sıkıcı EPA logosu yerine nasıl güzel ve şirin bir Penguen oturtabileceğimize dair verdiği ekstra bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.
    0
    crematorium
    Rica ve minnet!.. ;-)
    0
    FZ
    Hazır BIOS kurcalama konusu açılmışken BIOS´a işletim sistemi yükleme ve bunun getireceği açılımlar başlıklı tartışma ilginizi çekecektir sanırım.
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Opera, Internet Tarayıcısına BitTorrent Desteği Ekledi

    talat

    Opera Software, amiral gemisi yazılımı olan Opera internet tarayıcısının BitTorrent desteği eklenmiş deneme sürümünü çıkardı.

    Bu eklenti ile Opera, ayrıca bir program gerektiren BitTorrent indirme işlemini kendiliğinden destekleyen ilk internet tarayıcısı oldu.

    Ayrıntılar için tıklayın. (eWeek, İngilizce)

    Bedava Borland Delphi

    larweda

    Borland Delphi 6.0 personal edition'u bedava dağıtmaya başladı. Gidiyorsunuz Borland`ın sitesine, bir kullanıcı alıyorsunuz, ufak bir anket dolduruyorsunuz, Delphi`yi indiriyosunuz. (maalesef yaklaşık 150 MB, CD versiyonu da 100$`a satılıyor) Borland da seri numarasını ve aktivasyon numarasını e-mail ile gönderiyor. Delphi Personal Edition`da Enterprise ya da Professional edition`daki SQL ve XML desteği olmamasına rağmen yine de denemeye değer.

    Ayrıca programı indirdikten sonra InformIT`nin bedava kütüphanesindeki Sam`s Teach Yourself Borland Delphi 4 in 21 Days`e de bir göz atmak yararlı olabilir.

    GCC 4.0 geliyor, RC1 yayınlandı

    Soulblighter

    C, C++, Objective-C, Fortran, Java ve ADA dillerinde yazılmış programları 15'in üzerinde farklı bilgisayar mimarisi için derlememize imkan veren GCC (GNU Compiler Collection) 4.0 RC1 yayınlandı. Değişiklikleri buradan okuyabilir, buradan da GCC 4.0 RC1'i indirebilirsiniz.

    GNU/Linux sistemlerin en önemli, kritik ve olmazsa olmaz bileşenlerinden biri olan GCC derleyici süitinin yeni sürümü ile birlikte bu derleyici ile derlenen Firefox, OpenOffice.org, Linux çekirdeği gibi pek çok yazılımın kalitesinde ve performansında artış bekleniyor.

    Pythoncard çıktı

    gencbeyin

    Pythoncard çıktı! :-))
    Eski Macintoshcular belki bilirler hypercard apple üstünde grafik arayüzlü programlar geliştirmek için harika bir araçtı. Bundan esinlenerek ortaya atılan bir proje, python skriptlerin grafik arayüz ile ilgili tanımlamalarını ayrı bir kaynak dosyasında saklıyarak, zahmetsiz ve kolay okunur uygulama geliştirilmesine olanak tanıyor.
    Ayrıntı için bakınız... Tabii ki bu bir açık sistem projesidir ve katkılarınızı bekliyor, ancak o zaman mükemmeliğe ulaşacak! Bu işten anlayanlar hiç durmasın ...
    Stephen Figgins'in bir yazısından...

    http://www.temizyazilim.org/

    ieski

    İnternet katlanarak artan büyüme hızıyla ve sağladığı özgürlükle büyük bir bilgi çöplüğüne dönüşüyor.

    Bilinçsiz internet kullanıcıları ve art niyetli kullanıcıların yarattığı anarşi internet aracılığıyla coğrafyadan bağımsız olarak hepimizin hayatını olumsuz yönde etkiliyor.