Ruby mi? Elixir mi?

https://www.amberbit.com/

4
butch

Görüşler

1
kakkoyun

Tabi ki Elixir, bu da soru mu?

1
kakkoyun

Cok desteksiz olmasin, gercekten yuksek calisma zamani performasi ve mukemmel paralelizm oruntulerinin (Erlang/OTP sagolsun) yaninda benim icin asil nedenler daha cok sunlara benzer https://fazlamesai.net/posts/neden-elixir!

1
murat

Neden crystal degil? Diyecegim ama daha stable olmadi. :(

2
kakkoyun

Aslinda Crystal'da kotu bir alternatif degil, onu da yakinen takip ediyorum. LLVM'i kullanmalari dolayisiyla hizli olmasi ve cok az hafiza kullaniyor olmasi, "typed" olmasi ve fazla Ruby'e benzemesi artilari. Ayrica standard kutuphanesi tamamen Crystal ile yazilmis, o yuzden cok da ogretici. Fakat bir makro sistemine sahip olmasina ragmen, Elixir'deki gibi (Lisp'ten gelen) AST maniplasyonuna dayanmiyor, bence yeterince sade ve yetkin degil. Diger bir kotu tarafi ise henuz eszamanli hafiza garantisi vermemis, eszamanli calisma prensiplerini Go'dan araklamaya calisiyorlar (CSP), bircok seyi Go'dan araklamaya calisiyorlar. Bildigim kadariylada 1.0 icin bunu duzeltmeyi planlamiyorlar (yamuluyor olma ihtimalim fazlaca yuksek). Gunumuzde en kucuk bilgisayar diyebilecegimiz cihazlarda bile en az 2 cekirdek varken bu sekilde bir cikis yapmak cok sacma geliyor. Tam bu noktada Elixir sirtini, Erlang Sanal makinesine (EVM/BEAM) dayiyor ve one geciyor :)

1
murat

Vurdun ve gol oldu. Crystal daha büyümeli öyleyse. Sağol bilgiler için. :)

1
ybp

Bu durumda sizden de elixir ile böyle bir çalışma isteriz.

1
kakkoyun

Ben de cok isterim, ilk firsatta yapacagim

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pilli Network: RoR ile Koşuyor

postexitus

Türkiye'nin en eski ve en büyük bloglarından hafif.org ve bildirgec.org yanlarına 3ayak.org ve zamazing.org'u da alarak, Türkiye'nin ilk gelir paylaşımlı blog ağı olan pilli network'ü oluşturdular. Bunun fazlamesai.net ahalisini ilgilendiren tarafıysa tüm altyapının Ruby On Rails ile yazılmış olması.

EclipseCon 2006: En iyi Geliştirici Aracı Ödülü RadRails'in

anonim

Rails 1.0 ve Agile Web Development with Rails kitabının Jolt ödüllerini kazanmalarından sonra Rails ile ilgili bir başka araç daha birinci geldi.

Rails için Eclipse platformu üzerinde çalışan bir entegre geliştirme ortamı olan RadRails, Ruby on Rails sitesinde de kullanılması tavsiye edilen editörlerin arasında gösteriliyor.

Ruby'yi Özelleştirmek

anonim

Ruby'yi gördünüz beğendiniz. Onunla kod yazmaya uygulama geliştirmeye başladınız. Ama gün geldi Ruby size yetmedi. Daha fazlasını istiyorsunuz veya varolan eklentileri NIH sebebiyle kullanmıyorsunuz. O zaman sizi Ruby için eklenti geliştirme kılavuzuna alalım. Ruby'nin kendisini veya arkasındaki büyük gücü kullanarak sizde Ruby için eklentiler yazabilirsiniz. Tabi ki her zaman ki Ruby kolaylığı ve eğlencesiyle. Code Ruby Be Happy...

Rehber: Phoenix API uygulaması #4

murat

Bu dördüncü yazıya kadar okuyan her elixir meraklasının api endpointleri nasıl hazırlayacağını, yetkilendirme ve giriş yapmayı nasıl halledeceğini öğrendiğini varsayıyorum. Sadece bu kadarı bir uygulama geliştirmeye yetmeyecektir elbet ama eksikleri ilgililer tamamlayacaktır diye umuyorum. Bu serinin son bölümü bir api'ın olmazsa olmazı, dökümanyasyonu üzerine olacak. Postman gibi araçlar...

Rehber: Phoenix API uygulaması #3

murat

İkinci bölümünü neredeyse 1 ay önce yayınladığım phoenix framework API uygulaması serisinin üçüncü yazısıdır.

İkinci bölümde oauth ile token alıp rotalarımızı bu token ile korumayı öğrenmiştik. Bu bölümde de kayıt olma esnasında e-posta göndererek kullanıcıların e-posta adreslerini doğrulama işlemlerini yapacağız.

Yaptığım araştırmalar sonucunda Phoenix'e e-posta gönderme yetenekleri eklemek...