Sanal aleme 'şiddet'le girmeye teşebbüs

0
FZ
Bursa'da bir bara güvenlik kamerası ve bilgisayar ağı kuran kişi önce dövüldü, sonra çıplak fotoğrafları çekildi. Bar sahiplerince bilgisayar korsanı olmaya zorlanan kişi polise başvurarak kurtuldu..
BURSA - 25 yaşındaki S.U., bilgisayar ağı ve güvenlik kamerası kurmak için gittiği barda işletmeci Hüseyin G. ve adamları tarafından dövülüp çıplak fotoğrafı çekilerek şantajla bilgisayar korsanı (hacker) olmaya zorladı.

Olay, S.U.'nun Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı şikayetle ortaya çıktı. Bilgisayar üzerine ticaret yapan yapan yapan S.U., bilgisayar ağı ve güvenlik kamerası kurmak için gittiği barda kendisine hacker olma teklifi yapıldığını, kabul etmeyince de dövüldüğünü, çıplak fotoğraflarının çekilerek şantaj yapıldığını söyledi. S.U., şikayetinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Barda güvenlik kamerası ve bilgisayar ağı kurarken, işletmeci Hüseyin G. benim bilgisayar programlarından anladığımı fark etti. Hüseyin G., hackerlerin başkalarının hesaplarına girerek banka boşalttıklarını televizyonda gördüğünü, benim de kendileriyle birlik olup hackerlik yapmamı istedi. Kabul etmeyince barın alt katına götürüp dövdüler, çırılçıplak fotoğrafımı çekip, tekliflerini kabul etmezsem bunu internette yayınlayacaklarını söylediler. İşkenceleri günlerce sürdü. İstanbul'a götürdüler, bir villada alıkoyarak bana her türlü imkanı sağlayacaklarını bu işi yapmamı istediler.”

Kaynak ve devamı: Radikal

Görüşler

0
anonim
Banka hesaplarına girmek bu kadar kolay demek ki.

"Kankaa şu meseneyi kırsana" demek gibi olmuş bu muhabbet.
0
dtemarti
Dedektifsel Yaklaşım yaparsak;
Mağdur kendini herşeyden anlıyorum; hesaplara girmek çocuk oyunacağıdır muhabbeti yapmış; sonuçta işi anlamayanlarca yanlış anlaşılmaya sebep olmuş ayrıca bu durum mağdur için gittikçe artan bir zevk halini almış olabilir. Sonucun bu duruma varacağını bilse sadece kabloları bağlarım ben abi derdi sanırım.

Bir durum daha var ki bu içler acısı. Bardaki adamların her pc başına geçeni...... Risk altında olabilirsiniz. Barlara girerken dikkat ediniz.
0
integra_tzr
HACKER ile Bilgisayar Korsanı arasındaki farlı bi ayırt etsek. Gerçek Hacker lara büyük saygısızlık oluyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İsrail - Türkiye Girişimcilik Kıyaslaması

FZ

IVC'ye göre İsrail'de: 4,563 yüksek teknoloji şirketi, 166 Risk Sermayesi Fonu ve 34 "incubator" varmış. 2005 yılında 1.2 milyar $ yatırım gerçekleştirilmiş.

Hangi alanlarda imiş bu girişimler, anahtar sözcükler nelermiş: yazılım geliştirme, web geliştirme, bloglar, sosyal ağlar, anında mesajlaşma, P2P, web servisleri, Wi-Fi teknolojileri, e-posta servisleri, hücresel ağ servisleri, açık kodlu yazılımlar, etkileşimli TV, VoIP.

Bir an Türkiye'deki durum nasıl acaba diye düşündüm. Çok kısa bir an. Çok kısa... Kaynak: Israil Envy

Durumu incelemek için de mi savcı lazım?

experience

Türkiye'de internet hakkında düşünceniz nedir bilmem ama belki şuna bi goz atmak istersiniz.(Ed: Tabi isteriz ama umarım bir dahaki sefere siz de Türkçe karakterlerle yazmak istersiniz :)
Gectigimiz ay dedicated sunucumuzun da barındığı serverlara DDOS saldirilari olmustu. Saldırılarda ortalık biraz karışmış ve bize de ISPmizden mailler gelmişti. Sistemini koruyun vs. tadinda. ve bize bazi loglar maillemişlerdi. Bariz syslog'ları idi, saldırılara yönelik. Yani bu logları ciddiye almışlardı.
Bundan yola çıkarak bizim serverımıza sürekli saldıran bir saldırgani logları ile beraber Türk Telekom'a bildirmeye karar verdim. Ve şu emaili yazdım.

imdb.com Yasaklandı... Pardon imbd.com Yasaklandı... Pardon, Pardon!

FZ

İnternetteki en büyük film veri tabanı imdb.com için erişim engelleme kararı verilmesine rağmen, yazım hatası sonucu halen erişime açık olduğu ortaya çıktı. Yönetmen Mahsun Kırmızıgül’ün çekmiş olduğu “Beyaz Melek” isimli filmin kopyalarının yasalara aykırı olarak internetten dağıtıldığı bilgisine ulaşan Boyut Müzik’in İstanbul Başsavcılığı’na yapmış olduğu başvuruda, imbd.com, torrentturk.com, frmdivx.com, divxcity.org, turkdivx.net sitelerinin kapatılması istenmişti.

Devamı: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=20372

Not: Konu ile ilgili FM'deki bu, şu ve de şu haberler ile yorumlara bakılabilir.

0.006 oranından 0.02 oranına çıkabilecek miyiz?

FZ

AB'ye tam üyelik çerçevesinde 20 Ekim'den beri "bilim araştırma" ve "eğitim kültür" başlıklarında Brüksel ile yapılan tarama müzakerelerinin ilk sonuçları çıkmaya başladı. Brüksel AB standartlarını ve 2010 yılı hedeflerini anlattıktan sonra, Türk heyeti de hedefler doğrultusunda Ankara'nın eksikliklerini sıralayan raporlar hazırladı.

Türkiye, mevcut durumda binde 6 olan bu oranı, 2010 yılında yüzde 2 seviyesine çıkaracağını ilan etti. Ancak Ar-Ge'ye daha fazla ödenek ayrılsa bile araştırmacı kadrosu olmadan bu ödenekleri etkin kullanmak olanaksız.

Dört Bir Yandan Bilişim Eğitimi

FZ

Türkiye'de bilgisayar kullanım oranı yıllardır bir arpa boyu ancak ilerlemiş durumda. Bu gidişatı hızlandırmak için firmalar da eğitme ve bilinçlendirme amaçlı etkinlikler düzenliyor. Bunlardan ilki Türkiye Bilişim Derneği ve Microsoft Türkiye tarafından düzenlenen Bilişim Kervanı. Ankara'dan başlayan proje, Türkiye'nin 28 ilini dolaşarak 400 bin kişiyi bilgi teknolojileriyle tanıştırmayı hedefliyor. Başkent dışında ziyaret edilecek şehirler Kırıkkale, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Samsun, Amasya, Sivas, Zara, Erzincan, Erzurum, Van, Tatvan, Muş, Diyarbakır, Urfa, Gaziantep, İstanbul, Eskişehir, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Antalya, Denizli, Uşak, Kütahya, Bursa, İstanbul olarak belirlenmiş durumda (http://www.microsoft.com/turkiye/bilisimkervani).