İsrail - Türkiye Girişimcilik Kıyaslaması

0
FZ
IVC'ye göre İsrail'de: 4,563 yüksek teknoloji şirketi, 166 Risk Sermayesi Fonu ve 34 "incubator" varmış. 2005 yılında 1.2 milyar $ yatırım gerçekleştirilmiş.

Hangi alanlarda imiş bu girişimler, anahtar sözcükler nelermiş: yazılım geliştirme, web geliştirme, bloglar, sosyal ağlar, anında mesajlaşma, P2P, web servisleri, Wi-Fi teknolojileri, e-posta servisleri, hücresel ağ servisleri, açık kodlu yazılımlar, etkileşimli TV, VoIP.

Bir an Türkiye'deki durum nasıl acaba diye düşündüm. Çok kısa bir an. Çok kısa... Kaynak: Israil Envy

Görüşler

0
malkocoglu_3
Israil'i diger Ortadogu ulkeleri ile karsilastirmak yanlis olur, cunku Israil, aslinda bir Avrupa ulkesidir. Israil'in kurucu cekirdek grubu Avrupa'dan geldi (Einstein en ciddi destekcisi, itici unlu kisilerinden biridir) ve eski kita'nin aliskanliklarini, birikimini, dusuncelerini beraberlerinde yeni topraklarina getirdiler. Ayrica Yahudi'ler dunyanin neresinde olurlarsa olsunlar, yanlarinda rahat tasiyabilecekleri degerli seyleri edinmeye ozen gostermislerdir (degerli tas, ziynet, nakit, kafada bilgi, vs) bu yuzden bilgi ekonomisine dayali ar-ge konularina yatkindirlar. Ha bir de cok ciddi ABD ile serbest ticaret anlasmalari, senede 10 milyar $'a varan ABD'den aldiklari hibe, savunma destegi, rahat savunma kontraktlarini goz onune alirsak, bugunku hallerini daha rahat anlayabilmis oluruz. ABD ile serbest ticaret, Turkce nasil derler, "boru" degildir. Serbest ticaretin verildigi her ulkenin ekonomisi salaklik etmezlerse kanatlanip ucar. Turkiye'ye bu ayricalik daha taninmamistir. T. Erdogan ABD iken "bizi NAFTA'ya alin" dediginde, anlambilim (semantic) acisindan yanlis yapmis olsa da (Kuzey Amerika Ticaret Ortakligi'nda ne isimiz var), esas olarak iyi olacak bir seyi istemistir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MEB İhbar Hattı Kurdu

nehuse

Meb bir ihbar hattı kurarak "İnternette; özellikle cinsellik, şiddet, kumar, ideolojik propaganda, bomba yapımı vb. konularda sizinle sohbet etmek isteyen yetişkin olduğunu anladığınız kişileri" bize ihbar edin diyor. İnternetin bilinçli kullanımı ve İnternet Güvenliği Projesi kapsamında yapılan bu hattın sizce faydası olur mu?

OEM Bilgisayarlara Saldırmak Pahalıya Patladı!

FZ

Geçtiğimiz senenin başında büyük bir reklam kampanyası ve web sitesiyle gündeme gelen markalı PC'yi özendirme girişimi Sanayi Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu tarafından yayın durdurma ve katılımcı firmaların her birine 44.975 YTL (!) maddi tazminatla cezalandırıldı. TÜBİDER'in yaptığı başvuruyla gündeme gelen soruşturmada sözkonusu reklamlarda markasız/toplama PC satanların garantisiz, lisanssız ürün satmak, satış sonrası hizmet vermemek gibi haksız suçlamalara maruz kaldığına karar verildi. Kampanya Microsoft, HP, Symantec, Vestel, Escort, Casper ve Datateknik tarafından yürütülüyordu.

Kaynak: Radikal - Sanal Alem

Ortaokul Mezunu “Genetikçi”

anonim

internethaber.com: Mustafa Bilgiç, ortaokul mezunu olmasına rağmen, adeta bir genetikçi gibi uğraşarak beyaz tavuskuşu üretti.

Ulubat Gölü kıyısındaki 20 dönümlük araziyi cennete çeviren ve ömrünü doğa korumacılığına adayan Mustafa Bilgiç, “uzun yıllardır bütün enerjisi ve birikimini, kuş ve ağaçların bakımına harcadığını” söyledi.

Oluşturduğu “cennet”te 50’yi aşkın kuş türü bulunduğunu, ancak “bunların arasında kendisi için ayrı bir yeri olan tavus kuşlarını çok sevdiğini ifade eden Bilgiç, şu anda da ‘gelin gibi’ beyaz tavus kuşu üretmenin mutluluğunu yaşadığını” kaydetti.

WordPress Sansürünün Arkasından Adnan Hoca Çıktı

anonim

Bir süre önce mahkeme kararıyla engellenen wordpress sansürünün arkasından Adnan Oktar çıktı. Engellemeyle ilgili Blog Kazanı'na bir açıklama gönderen Adnan Oktar'ın savunması ise şöyle:

Kopya Cd ...

mambo

Bu ülkede her şeyin olduğu gibi sonunda cd kopyalama işininde suyu çıktı.Yeni çıkan her albümün ve filmin cd'sini orjinali çıktıktan 1 gün sonra tezgahlarda bulmanız mümkün. Hem de albümün türü ve kimin söylediği hiç önemli değil.