imdb.com Yasaklandı... Pardon imbd.com Yasaklandı... Pardon, Pardon!

0
FZ
İnternetteki en büyük film veri tabanı imdb.com için erişim engelleme kararı verilmesine rağmen, yazım hatası sonucu halen erişime açık olduğu ortaya çıktı. Yönetmen Mahsun Kırmızıgül’ün çekmiş olduğu “Beyaz Melek” isimli filmin kopyalarının yasalara aykırı olarak internetten dağıtıldığı bilgisine ulaşan Boyut Müzik’in İstanbul Başsavcılığı’na yapmış olduğu başvuruda, imbd.com, torrentturk.com, frmdivx.com, divxcity.org, turkdivx.net sitelerinin kapatılması istenmişti.

Devamı: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=20372

Not: Konu ile ilgili FM'deki bu, şu ve de şu haberler ile yorumlara bakılabilir.

Görüşler

0
ZZombie
Bir laf vardir.
"Pire için yorgan yakmak" şeklinde.
Durumumuz tam onluk.
Delinin biri çıkıp "Ben bu siteyi sikayet ediyorum." deyip site kapattiriyor. Varmi boyle bir mantik?

Ki soz konusu sitenin de dosya paylasimi ile hicbir alakasi yok. Paylassa paylassa bilgiyi paylasir, bu da demek oluyor ki yakında FM de kapatılır.

Yarın öbür gün biri çıkar da "Ben kendi eğitim kurumumda milyon liralara verdiğim eğitmleri, bilgileri ve daha fazlasını burada bu adamlar hic para talep etmeden herkesle paylasiyorlar, sikayetciyim". derse n'olacak? Kapatılacak mı burası da?

Vakti zamanında bu türde aptalca kapatma işinin bir benzerini Türkiyede internetin kedinelerine eşit olduğunu söyleyen bir firma yapmıştı. Türk telekom fiyat politikasını proteso etmek için TTnet kullancılarının kendi sunucularına erişimlerini engellediler, noldu sonra? Müşterileri ile davalıkoldular.

Sen hem benden barındırma adı altında dönemin en yüksek üçretini talep edeceksin. Ben de sana "Siteme müşterilerim erişemiyor" diye şikayet edince "TTneti protesto ediyoz, erişimlerini kapattık" diye saçma bir cevap verecen.

Evet, Türkiyedeki internetin kendilerine eşit olduğunua o zaman karar vermiştim zati, zira şu an ki mantıktan hiç bir farkı yok. Tebirk ederim, başarılarının da devamını dilerim.

Allah tan da akıl fikir dilerim.
0
kocak
Bu haberi okuduğumdan beri anlayamadığım bir şey var. imdb.com sitesinin film paylaşımı ile ne ilgisi olabilir? İnternet üzerinde en geniş film vb. veritabanına sahip bir site nasıl olur da video paylaşımına olanak sağlayacak bir ortam sağlayabilir? Bunu anlayamadım bir türlü.
0
Guardian
imbd.com yasaklanacağına yazım hatası ile imdb.com yasaklanmış.

Şuan düzeltilmiş görünüyor.
0
101
Google'ın yasaklanacağı günler artık mizah malzemesi değil ciddi bir öngörü haline geldi.

0
metoikos
Şimdi ben google üzerinden dvd, mp3, yazılım vb şeyleri yasal olmayan yollardan edinebiliyorum. Demek ki en büyük yasadışı içerik kaynağı google. O zaman şikayet etmek istiyorum google amcayı, kötü örnek oluyor bize. Hadi bakalım kapatacaklar mı google'ı da?!#+
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu Cuma OOXML'e Hayır Deme Şansı!

zekzekus

Bu haberde bahsedilen OOXML konusu ile ilgili olarak, Özgürlükiçin.com e-posta listesine atılan bir mesaja dikkat çekelim:

Minicom : Pazarlama stratejisi mi? MIT'i anlayamamak mı?

darkhunter

e-kolay AMD teknolojisini kullanan bir "bilgisayarımsı"yı internet üzerinden satışa çıkardı.

Aylık 20-30 YTL'yi 24 ay boyunca ödeyerek sahip olabileceğiniz bu şey, AMD Geode GX işlemcili ve Windows CE işletim sistemi kullanıyor. İlk görüşte "minik pc kasası" piyasasına atfen tasarlandığını sanmama rağmen, ucuza mal edilmesi (!) ve işletim sisteminin PalmOS yada SymbianOS tarzı fabrika ayarlarına geri dönülerek temizlenebilmesi gibi özelliklerinin var olması bu düşüncemi çürüttü...

Türkiye´de Bilim Teknoloji ve İnsani Gelişme Düzeyi

FZ

Gerçek bilimin değeri hatta göstergesi, kanımca, ondan türetilebilen buluş ve ürünlerdir. G.W.Leibniz

``Bu yazı Türkiye’de bilim ve teknoloji politikalarının hazırlanması, uygulanması ve ARGE çalışmaları konusunda atılan adımların kısa bir özetini çıkarmak, bununla ilişkili olarak Türkiye adresli (çıkışlı değil) bilimsel yayın sayısındaki artışa ilişkin son günlerdeki tartışmaları Türk insanının gelişimi ile ilişkilendirerek irdelemek için hazırlanmıştır. Burada anahtar sözcük "insan gelişimi"dir.

... Üstelik toplam yayın sayısında sağlanan bu artışa karşın ortalama atıf sayısının düşmesi (yayın sayıları Türkiye’nin altında olup ta atıf sayıları Türkiye’nin üstünde hatta iki katı olan ülkelerin sayısı azımsanmayacak düzeyde) ve etki faktörünün hemen hemen sabit kalması (bkz., CBT 832), aşağıda da gösterileceği üzere, yapılan yayınların kaliteden ödün verilerek, endüstri ve üretimden kopuk, genelde ünvan ve parasal ödül alma amaçlarına yönelik olduğunun önemli bir göstergesi.

... Küçük örneklemelerle yapılan çalışmalar bu yayınların ne değerde olduğunu ortaya koymakta. Örneğin, (elektrik, elektronik, haberleşme, bilgisayar ve benzeri dalları içeren) bilişim teknolojileri ve uygulamaları alanlarında uluslararası saygın dergilerin başında ABD’de basılan IEEE, İngiltere’de basılan IEE dergileri gelmekte. Bu dergilerde basılan Türkiye adresli toplam yayın sayısı son on yılda ortalama 50 civarında (bu 50 yayının da ortalama % 60’ı sadece Türk yazarlarınca, % 40’ı ise yurt dışı ortaklıklarla gerçeklenmekte). Gelişmiş ülkelerde istihdamın % 50'sinden fazlasını yaratan böyle bir alandaki yayınlarımızın toplamın sadece % 0.5 oluşturması çok düşündürücü ve yayınlarımızın ne kadar ülke gereksinimlerinden kopuk olduğunun iyi bir göstergesi.´´

Prof. Dr. Levent Sevgi ve Prof. Dr. Nejat İnce tarafından yazılmış olan bu önemli makalenin tam metnine buradan erişebilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet Bilim Teknik, 24 Ocak 2004, Sayı: 879

E-devlet Uygulaması

darkhunter

Burada güzel bir e-devlet uygulaması var, herkesin kullanmasını öneririm.

Devrim Gündüz'ün blogun da bahsettiği e-devlet uygulaması bizim "e-devlet" den ne anladığımızı çok güzel gösteriyor. Lütfen buna komik bir durum olarak bakmayın :) Gayet ciddi bir e-devlet uygulaması işte, bol bol kullanın işleriniz kolaylaşsın :)

Türk Telekomdan Internet´e Yeni Zam

sametc

İnternet erişiminde kontür sürelerini kısaltan Türk Telekom, bu uygulamayla yüzde 17 oranında zam yapmış oldu.

31 Mart — Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, kurum, 145, 0822, 200’lü numaralarla başlayan dial-up erişimlerin kontör atış periyotlarını yeniden düzenledi. Yeni düzenlemeyle telefon hattı üzerinden normal saatlerde bir saatlik internet bağlantısı 943 bin TL’den, 1 milyon 100 bin TL’ye çıkmış oldu.