MS XNA Game Studio Express: Xbox ve PC için bedava oyun geliştirme platformu

0
Tarık
Microsoft yazılım firmasının ilk duyurusunu 2004 te yaptığı XNA platformu şu anda bedava indirilebilir durumda. Oyun yapımı sektöründe kendi işletim sistemi ve oyun konsolu üzerinde standardı yakalamaya çalışan Microsoft, XNA ile hedefine ulaşacağa benziyor.
Bu platforma Autodesk gibi büyük yazılım firmalarının ürünlerini XNA uyumlu hale getirerek destek verdiği biliniyor. XNA'nın asıl amacı Microsoft ürünleri arasında uyumluluğu sağlayarak bir standart yakalamak. Yani XNA kullanarak geliştirilmiş herhangi bir oyun hiçbir değişikliğe uğramadan doğrudan XBox yada PC üzerinde çalıştırılabilecek. Ürün geliştirmeleri C# ve DirectX kullanılarak gerçekleştirilecek. Tüm platformu bedelsiz dağıtan Microsoft sadece bilgi paylaşımı çalışmaları için kurduğu ağa erişim için 99 $ gibi bir ücret talep ediyor.

Kaynak : Microsoft

İlgili Yazılar

Go'yu da mı bilgisayarlara kaybediyoruz?

sundance

Bilgisayarlarla yarışırken önce dama Dünya Şampiyonluğu'nu kaybettik, satrançta bilgisayarlar en büyük ustaları bile yenebiliyor, Dünya Şampiyonluğu'na tahminen birkaç yıl kaldı ama romantik olanlarımız, gizliden gizliye "Go var en azından" diye teselli buluyordu.

Zira bu güne kadar mevcut programlar(neredeyse CPU gücünden bağımsız olarak) ortalama bir amatör oyuncudan daha iyi Go oynayamayor, dahası hangi hamlenin diğerlerinden daha iyi olduğunu bile tam olarak anlayamıyordu.

Görünen o ki Go programları, yeni bir algoritma sayesinde, doğru hamleyi yanlıştan ayırmaya başlıyorlar.

Science Museum - Launchpad Online

Tarık

Launchpad Online bu adresten erişebileceğiniz gerçek fizik etkilerine sahip düşündürürken eğlendiren ilgi çekici bir oyun.

Xbox`ın piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı belirlendi

larweda

Microsoft`un oyun konsolu pazarına da el atmasının ürünü olan Xbox oyun konsolunun 8 kasımda (ki hristiyan dünyada hediye çılgınlığı yaşanan noel öncesine denk geliyor) 299$`lık bir fiyata piyasaya çıkacağını duyuruldu. Sony'nin Playstation II`si ve Nintendo`nun GameCube`üne karşı zorlu bir piyasaya giren Microsoft, rakiplerinin geniş oyun ve pazar yaygınlığına karşı, Sega, Capcom ve Warner Bros ve Universal`in desteğini de aldığını duyurdu.

İki şoklu dualshock

ekrems

Biz Playstation 3'ü sabırsızlıkla beklerken Sony hala PS2'de kullandığı dualshockla ilgili immersion'un açtığı patent davasını kaybettiği bugün neredeyse tescillendi. Ceza şimdilik 90,7 milyon dolar. İşte genç bir teknoloji şirketinden ilginç bir başarı hikayesi...

Starcraft Kaynak Kodu Bulundu!

sundance

E-bay'den aldığı bir kutudan, içinde Starcraft kaynak kodu olan bir CD çıkan oyuncu, CD'yi Blizzard'a iade etti. Blizzard ise kodu bulan Khemist49'a birçok hediyeler ve kendisini bu sene yapılacak BlizzCon'a davet ederek ödüllendirdi.

http://kotaku.com/guy-finds-starcraft-source-code-and-returns-it-to-blizz-1794897125