İki şoklu dualshock

0
ekrems
Biz Playstation 3'ü sabırsızlıkla beklerken Sony hala PS2'de kullandığı dualshockla ilgili immersion'un açtığı patent davasını kaybettiği bugün neredeyse tescillendi. Ceza şimdilik 90,7 milyon dolar. İşte genç bir teknoloji şirketinden ilginç bir başarı hikayesi...

Sony, patentli teknolojileriyle eğlence dünyasına şekil veren öncülerin başında geliyor. Biz Playstation 3'ü sabırsızlıkla beklerken PS2'de kullandığı dualshockla ilgili immersion'un açtığı patent davasını Sony'nin tanığı temyiz mahkemesinde reddedildiğinden yeniden hatırlatmak istedim.

Immersion'un 1995'te "haptic technologies" adını verdiği teknolojiyle ilgili patent başvuruları yapmaya başladı. Şu an 500 civarında patent belgesi veya patent başvurusuna sahip. (Yayınlananlar için bkz. Espacenet)

Akıllı bir patentleme stratejisiyle Microsoft'tan Logitech'e birçok ünlü firmaya lisans verdiği teknolojisine ilişkin patent portföyü ile 2002 yılında Sony firmasına patent ihlali gerekçesiyle Kaliforniya mahkemesine dava açmıştı. Dava 2004 yılında federal jüri'nin Sony'i suçlu bulması ve patentli teknoloji üzerine kurulu dualshock'u satışlarından elde ettiği haksız kazanca karşılık immersion'a 82 Milyon$ ödemesiyle sonuçlandı.

Sony, üst mahkemeye gitti ve sonuç değişmedi. 2005'te sonuçlanan davada ceza 90.7 Milyon dolara çıkarıldı. Sony, PS2 satışlarının durdurulmaması için immersion'a ödemeyi gerçekleştirdi. Sony halen Amerikan Temyiz Mahkemesinde bu dava ile uğraşıyor ve Immersion patentinin geçersizliği iddiasında kullandığı tanık (Mr. Craig Thorner) Sony ile çıkar ilişkisi içerisinde olduğundan iddiaları kabul edilmedi. Davada sona iyice yaklaşıldı. Sony'nin ödeyeceği bedel daha da artacak gibi görünüyor.

Immersiyon, 1993 yılında kurulmuş olan genç bir teknoloji şirketinin ilginç bir inovasyon başarı hikayesi. Kaynak: www.inovasyon.com

Görüşler

0
Soulblighter
Ya o değil de başlığa yarıldım ben :)
0
simor
:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

XGameStation (Video Game System Development Kit)

inoxus

Andre Lamothe ’un kitaplarını okumuş olanlar belki duymuştur. XGameStation, elektronik ve video programcılığı hakkında hobi düzeyinde ilgilenenler ya da bu konuları yeni öğrenenler için hazırlanmış bir platform. 80 MIP RISC işlemcili bu makinede, tıpkı eski günlerdeki gibi PONG, centipede, space invaders gibi oyunlar hazırlayıp televizyonumuza takıp oynayabiliyoruz. Atari 2600 joystick desteği de olan geliştirme konsoluna 130$’a sahip olabiliyorsunuz.

Nerde o eski oyunlar?

sundance

Siz de otuzlu yaşlarına gelmiş bazılarımız gibi, bir sonraki ekran kartını istemek dışında pek de bir yeniliğe sahip olmayan oyunlara gıcık oluyor, C-64 çağının basit fakat bağımlılık yapan oyunlarını özlüyor? Birisi sorduğunda son altı aydır hiç oyun oynamadım diyor musunuz?

The Underdogs ve Retro Remakes en çok ziyaret ettiğiniz siteler arasında mı ?

O zaman sıkı durun, çünkü Remakes 2004 yarışması sonuçlandı. Bütün dinazorları listeyi gözden geçirmeye davet ediyorum, Quest for Tires'dan, Jumping Jackson'a, Beach Head'den, Manic Miner'a, Retro River Raid'den, Jet Set Willy'e kadar birsürü eski dost sizi bekliyor :) Hatta ATARI bağımlıları için ADVENTURE bile mevcut.

Evde dolaşan böcek ister misiniz?

redogre

Belki de elektronik olursa istersiniz...
Valla ben çok beğendim, işte şurda. Tanesi 10$ gibi cüzzi bir miktara isterseniz uzaktan kumandayla yönlendirebileceğiniz, isterseniz de "öğrenmeye" bırakabileceğiniz 4 farklı böceğiniz oluyor. Biri saldırgan, biri meraklı, biri engel aşıyor vs vs. Tasarımları da şirin olmuş.

Tek sorun Amazon'un amerika sitesinde var sadece, UK'de yok, yani koli ücreti sağlam. Bence Amerikalı Fazlamesaiciler kesin alır, test eder, bize de haber eder :)

Linux oyunları listesi açıldı

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği listeleri arasına oyun@linux.org.tr da eklendi. Üye olmak için http://liste.linux.org.tr adresini kullanabilirsiniz.

Troubles of Middle Earth Multiplayer

raistlinthewiz

Kar yağıyor... Bugün ayın 19'u. Yarın Lord of The Rings, 2. film çıkıyor? Ee biz ne yapacağız? Yarını nasıl bekleyeceğiz? Beklemeyeceğiz! Konusu "Middle Earth" olan open source multiplayer oyunu oynayacağız! http://t-o-m-e.net/main.php?tome_current=1