Kernel geliştirici topluluğu büyüyor

0
coskung
Haber, itworld.com'dan; Linux Foundation yöneticisi Jim Zemlin, 2005'ten bu yana yaklaşık 3700 kişinin kernel koduna katkı yaptığını, en çok katkı yapan 10 geliştiricinin tüm katkının %15'lik kısmını sağladığını söylemiş. Öne çıkan isim 1571 katkı ile Al Viro.
Aynı dönemde Linus Torvalds, 495 değişiklik eklemiş. En çok katkı yapan 30 geliştirici ise toplamın %30'unda isim sahibi. Haberde ayrıca geliştiricilerin iş profilleri de incelenmiş. Mesela en yüksek oran %13.9 ile kernele yaptığı katkıdan dolayı maddi bir kazanç elde etmeyen grup. Şirket çalışanları göz önüne alındığında da Redhat %11.2, Novell %8.9, IBM %8.3 ve Intel %4.1 listelenmiş.
Haberin Tamamı

Görüşler

0
kocak
Bu habere ilave olarak bir bağlantı... İçinde güzel veriler mevcut.

https://www.linux-foundation.org/publications/linuxkerneldevelopment.php
0
Tarık
en gıcık tarafıda adım başı Linux Torvalds isminin gözümüze sokulması sanırım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Securing Linux Version 2

sundance

Securing & Optimizing Linux: RedHat Edition (Redhat Bible) V2 çıktı...

OpenDocs Publishing`in en yeni kitabı olan V2, RedHat 7.1`i de kapsamakta ve 'çok güvenli değil' diye bir çok Linux admini tarafından burun kıvrılan RedHat`ı sıfırdan, maksimum güvenlikte kurmak ve yönetmek için eşsiz bir kaynak sunuyor.

Bir Mandrake Linux 9.2 incelemesi

ckaptan

Mandrake Linux 9.2 LG skandalı yaşasa da oldukça başarılı bir dağıtım... 1 aydır rc2 kullandıktan sonra bugün PowerPack 9.2 kullanmaya başladım nihayet ve aralarındaki en önemli farklardan birinin de hız olduğunu farkettim...
Masaüstü için ideal bir dağıtım olan Mandrake son kullanıcı ile temel sunucu hizmetleri sunacak olan bir profile hitap edebiliyor, web server olarak ADVX -apache'nin hızlandırılmış ve geliştirilmiş bir sürümü- kullanılmış; bir kaç küçük çaplı php ve mysql'de 50-100 kayıtlı bir veritabanı çalıştıran php sayfası çekildiğinde aradaki fark görülebilir sanırım.

Slackware Linux ile Gnome Kullanmak İsteyenler İçin

some_plus

Slackware Linux en son 11 sürümünü çıkararak yine ortaya güzel bir sistem çıkardı. Paketler yenilendi ve hatalar düzeltildi. Bazılarımız bilirler Slackware Linux 10.2 sürümünden sonra Gnome masaüstü çok fazla uğraştırıyor diye slackware kde ile gelmeye başladı. Eğer sizde Gnomedan kopamam diyorsanız. Size alternatif olarak hazır paketlenmiş Gnome paketleri söyleyebilirim.

Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti

charissma

Galatasaray Üniversitesi sessiz sedasız ağ sistemini linux'a çevirdi. Artık 600 adet bilgisayarda fedora core 6 ve fedora core 4 dağıtımları kullanılıyor. Geçiş ihalesini alan Sentim Bilişim Teknolojileri seminerler düzenlemiş ve kullanıcıları linux konusunda bilgilendirmiş. Haberde söylendiğine göre bu Türkiye'nin en büyük linux ağı olmuş.

LINUXnet çıktı!

MaXCoDeR

Türkiye Linux dergisine kavuştu; Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet çıktı! LINUXnet'in ilk sayısı Gelecek Linux 3.0 dahil olmak üzere toplam 5 CD hediyeli. Dergi hakkında daha fazla bilgi almak ve içeriğini öğrenmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.