Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti

0
charissma
Galatasaray Üniversitesi sessiz sedasız ağ sistemini linux'a çevirdi. Artık 600 adet bilgisayarda fedora core 6 ve fedora core 4 dağıtımları kullanılıyor. Geçiş ihalesini alan Sentim Bilişim Teknolojileri seminerler düzenlemiş ve kullanıcıları linux konusunda bilgilendirmiş. Haberde söylendiğine göre bu Türkiye'nin en büyük linux ağı olmuş.
Üniversitede halen 200 adet Windows yüklü bilgisayar bulunuyor, bunun sebebi ise öğrenci otomasyon programının Linux üzerinde çalışamıyor olması. Projenin Mart ayı ortasında tamamlanması planlanıyor.

Görüşler

0
Chriseba
Yanlış bilmiyorsam, zaten Galatasaray Üniversitesi bir kaç aydır bilgisayarlarında Fedora Core 4 veya 5'i kullanıyordu, demek ki hedeflenen noktaya bugün ulaşılmış.

Linux'a geçme kararını alan ve destekleyen herkesi tebrik etmek lazım. Her bilgisayar için Windows ve her Windows için lisans bedeli ödense, aynı amaca hizmet eden ve aynı kapasitedeki her hangi bir Linux dağıtımları varken çöpe atılmış bir para olurdu. Gerçi Açık Lisans diye bir şey var; tanıdığım internet kafe sahibi (Kadıköy Orange 1 ve 2) her bilgisayar için değil tek bir bilgisayar için lisanslı Windows kullandığını, kafe işletmecisi olduğu için de diğer bilgisayarlara aynı lisanstan kurulum yapabildiğini söylemişti.

Yanlışım varsa düzeltin, bu aralar bulduğum her boş zamanımda ufak bir makale yazıyorum, yanlış bilgi yer almasın aklımda da yazıda da.
0
mturker
Microsoft Partner veya onun gibi birşeyin en alt seviyesinden başlarsanız (ki bu sadece $400 civarında bir para vererek oluyor) zaten size epey bir Windows Lisansı geliyor, hatırladığım kadarıyla 10 adet geliyor, bunun yanında kaçar adet lisanı olduğunu bilmediğim Office ve diğer paketlerden de geliyor. Yani 4 ten fazla XP lisansı alacaksanız direk partner filan olmak daha avantajlı. Elektronik firması olan bir arkadaşım aynen bu şekilde kullanıyor., o kafe sahibi de buna benzer bir şey yapıyor olabilir.
0
mturker
Tabi bunun yanında benim gibi $0 vererek Debian partner olursanız yanında sınırsız sayıda OpenOffice lisansınız da oluyor. Bunun yanında makinenizi iki üç apt-get komutuyla Media Center edition da yapabilirsiniz.
0
koraypeksayar
(Yine kilciklik yapmam cok lazimmis gibi)
Kuran sirket de Microsoft odllu ortagi olunca pek bir ilginc olmus...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gelecek Linux 1.1 çıktı

NisoUSTA

Gelecek Linux 1.1 çıktı. Uzun zamandır beklenen, dağıtımı iki kez geciken bu sürüm tüm linux kullanıcılarını sevindirdi.
İş ve ev ortamında dinamizm isteyen, alternatiflere her zaman açık olanlara yeni ufuklar açacak olan Gelecek Linux 1.1, yepyeni programlarıyla, masaüstünde ve sunucu altyapısında üstün eklentilerle piayasaya çıktı.
Gelecek Linux 1.1, 4 Eylül'den itibaren 2 CD halinde kitabı ile birlikte satışa sunuldu. Kurumsal destek içeren kutulu hali ise 15 Eylül'de satışa sunuldu.
Gelecek Linux 1.1, anlatılmaz, yaşanır!
Detaylı bilgi için...

CoolLinux, CD`de kurulu Linux!

sundance

Linux'a yakin olanlar bilir, Linux kurmak icin tekrar yazilabilir bir medyaya (HD,RAM) bagli degilsiniz. Bir kere yazilabilir bir medya uzerine de(ROM veya daha iyisi CD-ROM) Linux kurabilirsiniz.

CoolLinux boyle bir dagitim iste. Yaklasik 250Mb.lik ISO.gz'i acip kurunca, sadece CD ve Ram ustunden calisan bir dagitim kullanima hazir oluyor.
icinde ne var derseniz ? Ne yok ki, Opera, Mozilla, Licq, OpenOffice, Sylpheed, XMMS ve daha niceleri...

'Yalnızca Eğlenmek İçin' Türkçe Çevirisi

anonim

Linus Torvalds'ın anı kitabı "Yalnızca Eğlenmek İçin" in (Just For Fun) Bilgi Yayınevi tarafından Türkçe çevrisi yayınladı. Temmuz 2005 yayınlanan kitap Torvalds'ın Linux'u yazarken yaşadıklarını anlatıyor.

Debian 3.0 (Codename Woody) Ertelendi

anonim

Dört gözle bekledigimiz (en azindan benim icin bu öyle) debian'in 3.0 sürümü cikis tarihi olarak 1 mayis'i duyurmustu - aslinda bu taa o zamanda da soylenmisti kesin olarak 1 mayis degil tahmini olarak 1 mayis diye - fakat bugun ise debian duyuru listesinden gelen ertelendi basligindaki bir mail ile heveslerimiz kursagimizda kaldi.

Kesin cikis tarihi mi? Kararli hale ve olmasi gereken yere gelince...(aman DukeNukem4Ever olmasın da: Ed)
Ayrintili bilgi icin Slashdot ve debian duyuru listesi

Xfce 4.4.1

ErenTurkay

Bir çok hatası giderilen ve Türkçe çevirisi yapılan Xfce 4.4.1 duyuruldu.

Özellikle 4.4 dalının Türkçe çevirilerinin yapılması bizi daha çok ilgilendiriyor. Her ne kadar bazı eksiklikler olsa da kullanılabilir durum.da. 4.4.1 'tarball'ları 2 önemli hata içeriyor.